Ailemizin sevimli dostu

Çocuk deÄŸil midir onun adı? "Hayır! Hayatta olmaz!" dediÄŸin ÅŸeyi (aslında içten içe de merak ettiÄŸin) hayatının merkezine aniden aldıran. Biraz sonrasında yaÅŸanacaklardan korkup denemeye cesaret edemediÄŸini tüm çocukluÄŸuyla sana "deneyelim" dedirten.

Hemen hemen her çocuÄŸun bulunduÄŸu evde en az bir kez evcil hayvan besleme konusunun gündeme geldiÄŸini düÅŸünüyorum. SKY hayatımıza girmeden önce bu kadar farklı bir deneyim kazanacağımızı hiç düÅŸünmemiÅŸtim.

Mesela;
Eğer bebekse, tuvalet eğitimini siz verecekseniz her şeye hazırlıklı olmalısınız.

3 aylıktı biz aldığımızda gece 3 gibi, yani bildiÄŸiniz bebek gibi kalkıp çiÅŸ pedini deÄŸiÅŸtirmemiz gerekti. bu sırada köpeÄŸi en çok isteyen kızımız ne mi yapıyordu?
Elbette uyuyordu.
5. Aydan sonra çiÅŸi artık öÄŸrendiÄŸini ve dışarı yaptığını düÅŸünürsek sabah saat 4 ten sonra hazırlıklı olun köpeÄŸiniz her an uyanıp çiÅŸi için dışarı çıkmak isteyebilir.

Havalar güzelse sabah saat 4 bile olsa, geri döndüÄŸünüzde köpeÄŸiniz uyumayacağı ve evde diÄŸer herkes uyuduÄŸundan onları rahatsız etmemek için dışarda yürüyüÅŸ yapmaya hazır olun.
7. Ayda artık sabahları biraz daha fazla uyuyabiliyor, saat 6 dan sonra yine tuvalet ve yürüyüÅŸ için hazırlıklı olmalısınız.

Henüz küçük olduÄŸu için tuvalet ihtiyacı daha sık olacağından en az 5 kez dışarı çıkarmayı ve bunun en azından 3 ünde 30-40 dakikalık yürüyüÅŸlerle enerjisini attırmaya hazır olmalısınız.
Nasıl evde küçük bebek varken kırılacak ya da agzina alabilecegi ÅŸeyleri kaldırıyorsanız bunu da aynı ÅŸekilde düÅŸünebilirsiniz.

Sanırım bunlar en çok zorlandığımız ve "nasıl kolay mı köpek bakmak" diye sorduklarında ilk aklıma gelen ÅŸeyler. Bunun dışında:

Çocukların hayvan sevgisiyle büyümesi.

Çocukların bir baÅŸka canlının sorumluluÄŸunu alma deneyimi kazanması.

Bir başka canlıya karşı sevgi ve bağlılık duymak, onu beslemek, zarar vermemeye dikkat etmek gibi değerleri kazandırması.

Aile de neredeyse herkesin mecburi en az 1,5-2 saat yürüyüÅŸe çıkmasını saÄŸlaması (zorunlu spor da diyebiliriz).

Pandemi günlerinde çocuklara arkadaÅŸ olması, zamanlarını dijital olmadan Sky ile oynayarak geçirmeleri.

bunlar kısaca Sky’ ımızın bizimle yaÅŸamasının bize kazandırdıkları diyebiliriz. Zor bir karar ama sadece çocuÄŸunuz istiyor diye almanızı önermem en azından bir de ebeveynin istemesi iÅŸleri biraz daha kolaylaÅŸtırabilir.

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap