Adana DoÄŸum Akademisi

@banuikincisoy la da tanışmak kısmet oldu. Ä°nstagramda görüyorduk ancak tanışmıyorduk kendileriyle. Sizler için gittik tanıştık. Sizler için diyoruz ama asıl kendimizi motive ediyoruz, böyle deÄŸerli insanlarla tanışarak. En güzel tarafı da bu oldu Annerehberinet’i kurmamızın. Çok deÄŸerli insanlarla tanışıyor, görüÅŸüyor, neler yapabileceÄŸimizi konuÅŸuyor olmamız. Sonrasında bağımızı koparamıyoruz zaten. Ofis ziyaretimizde UCÄ°M toplantılarından tanıştığımız, Banu Hanım’ın asistanı Gaye Hanım karşıladı bizi. Banu Hanım’ın ÅŸanslı olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Böyle geliÅŸime açık, nazik, inovatif, yaratıcı bir asistanla çalıştığı için. Sonrasında da Banu Hanımla tanıştık tabi ki, kendimizi, neler yaptığımızı anlatmamıza gerek kalmadan bize, bizi anlattı, takip ettiÄŸi kadarıyla. Öyle güzel cümleler duydum ki kendisinden, bu düÅŸünceleri için ayrıca teÅŸekkürlerimi iletiyorum buradan. Åžimdi dilerseniz Kasım ayında açacakları Adana DoÄŸum Akademisi’ni daha yakından tanıyalım ne dersiniz?

SÄ°ZLERÄ° BÄ°RAZ TANIYABÄ°LÄ°R MÄ°YÄ°Z?

Merhaba, ben Banu Ä°kincisoy EÄŸitim ve Danışmanlık Hizmetleri’nin ve Adana DoÄŸum Akademisi’nin kurucusu Banu Ä°kincisoy. Uzun zamandır anne-baba eÄŸitimleri ve öÄŸretmen eÄŸitimleri üzerine çalışıyorum. Ebeveynler ve eÄŸitmenlerle iç içe olan bir mesleÄŸim var. Çok uzun zamandır ebeveyn olma yolunda ilerleyen bireylerle çalışma projem vardı. Çünkü bir aile kurmak ve anne-baba olmanın hazırlığı henüz o aÅŸamaya gelmeden yapılmalı diye düÅŸünüyorum. Kısacası farkındalığı semptom oluÅŸmadan önce yaratarak ebeveynlerle el ele bir toplum deÄŸiÅŸim projesi yürütmek istiyordum. Ekibimizle aylarca bu konular üzerinize toplantı yaptık, neden bebeklik dönemi bile deÄŸil de hamilelik döneminde eÄŸitim vermeliyiz, anne-baba adayları en çok nelere ihtiyaç duyuyor, hangi alanda ne derece yeterliliklere sahipler, nasıl geliÅŸtirebilirler, toplumumuzun amaçladığımız farkındalık seviyesine gelmesi için ebeveynlerle el ele neler yapabiliriz? Bu sorular üstüne çok düÅŸündük, eÄŸitimin içerisine eklediÄŸimiz her modül için iÅŸine gönül vermiÅŸ ve yaptığı iÅŸi aÅŸkla yapan eÄŸitmenlerle çalışmak istedik ve bu sürecin sonucunda Adana DoÄŸum Akademisi’ni kurduk.

ADANA DOÄžUM AKADEMÄ°SÄ° NE ZAMAN KURULDU? BÄ°RAZ DÄ°ÄžER PROJELERÄ°NÄ°ZDEN DE BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Adana DoÄŸum Akademisi’nin temelleri Mayıs ayında atıldı. Yaz döneminden ÅŸu ana kadarki süreçte içerik üzerine çalıştık, ÅŸu anda projemiz hazır ancak yine de eÄŸitmenlerimizle devamlı olarak toplanıyoruz ve projemizi nasıl geliÅŸtirebileceÄŸimiz hakkında konuÅŸuyoruz. Kasım ayında hem doÄŸum akademimiz, hem öÄŸretmen eÄŸitimimiz, hem de yeni açacağımız anne-baba eÄŸitimimiz baÅŸlıyor. Devamlı olarak ebeveynlerle ve eÄŸitimcilerle iç içe olduÄŸumuzdan karşılaÅŸtığımız her durumu bir sonraki süreçte ihtiyaç duyulan ÅŸekilde sunmak üzere masaya yatırıyoruz.

DOÄžUM AKADEMÄ°SÄ° PROJENÄ°Z HAKKINDA DAHA DETAYLI BÄ°LGÄ° ALABÄ°LÄ°R MÄ°YÄ°Z?

Adana DoÄŸum Akademisi aslında bir deÄŸiÅŸim projesi. DeÄŸiÅŸimin ilk adımı ise farkındalıktır. YaÅŸadığımız çevreye, içinde bulunduÄŸumuz topluma saÄŸlayacağımız en büyük katkı eksik yönlerimiz konusunda farkındalık yaratmaktır. Biz de bunu anne ve baba adaylarıyla el ele yapmayı amaçlıyoruz. Bizim ebeveynlerden beklediÄŸimiz destek kendi hikayelerinde kırılma noktaları ile yüzleÅŸmekte direnç göstermemeleri. Bunu baÅŸardığımız takdirde kendi hikayelerini çocuklarına aktarmadan birlikte yepyeni bir hikaye yazabileceklerdir. Unutmamalıyız ki aile deÄŸiÅŸirse çocuk deÄŸiÅŸir, çocuk deÄŸiÅŸirse toplum deÄŸiÅŸir. Biz de dolaylı yoldan toplumumuza katkı saÄŸlamak için bu gibi eÄŸitim projeleriyle çalışmalarımızı sürdüreceÄŸiz.

DoÄŸum akademisindeki eÄŸitimlerin her biri ayrı ayrı kendi içinde oldukça etkili, ama sonuca baktığımızda hepsi aynı amaca hizmet ediyor diyebiliriz, hepsi bir araya gelince haliyle daha etkili olması kaçınılmaz oluyor. Ailelerin ihtiyaçlarına göre ince detaylarla düÅŸünülen bu eÄŸitim programı, tam 12 modülden oluÅŸuyor. Ayrıca programın içerisinde yer almasa da gidiÅŸata göre ailelerimizin talep ve ihtiyaçlarını dikkate alarak çeÅŸitli atölye ve seminerler de açacağız. Aileler talep ettiÄŸi sürece, tüm istek ve ihtiyaçlarını karşılamak adına biz yanlarındayız. EÄŸitim vermek ve almak yalnızca bir baÅŸlangıç. Ebeveynlerle devamlı temas halinde olacağımız asıl süreç “öÄŸrendiklerini beceriye dönüÅŸtürme” süreci… EÄŸitimlerimizden sonra ebeveynler ne zaman isterlerse bu konuda bizden danışmanlık alabilecekler.

AKADEMİNİZDEKİ EĞİTMENLERİ TANIYABİLİR MİYİZ?

  • Banu Ä°kincisoy (Gordon Training International Lisanslı Anne-Baba EÄŸitmeni / Psikolog)

Kurum: Banu İkincisoy Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

  • Banu Beybolat (Nefes Koçu/ Thetahealing Terapistiyim)

Kurum: Banu Beybolat Nefes DönüÅŸüm GeliÅŸim

  • AyÅŸe Ä°pek (Hamile Yogası EÄŸitmeni)

Kurum: Yoga Loft Adana

  • Gaye Zorlukol (Proje ve EÄŸitim Koordinatörü / Çocuk GeliÅŸimi EÄŸitmeni)

Kurum: Banu İkincisoy Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri)

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: ZiyapaÅŸa Blv. KurtuluÅŸ Mh. NakiboÄŸlu Apt. Kat:1 Daire:2 Seyhan/ADANA

Tel: 05383207322‬

Web: http://banuikincisoy.com.tr/

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/banuikincisoy/

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/adanadogumakademisi/

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap