Karar anlarını yönetmek

Kim gününün kötü geçmesini ister ki? Günün iyi ya da kötü geçmesini etkileyen faktörler neler? Bir günün sonunda gün değerlendirmesi yaptınız mı hiç? "Bugün günüm nasıl geçti?" diye sordunuz mu kendinize? İyi ise neden iyi, kötü ise neden kötü geçti? Yarın günümün daha iyi geçmesi için neler yapabilirim? Bu soruları soralım mı bugün kendimize?

Atomik alışkanlıklar kitabının yazarı James Clear gününüzün iyi ya da kötü geçmesine götüren yolun gün içinde yaptığımız seçimler olduğunu söylüyor. “İyi bir gün ile kötü bir gün arasındaki fark genellikle karar alanlarında yapılan bir birkaç üretken ve sağlıklı tercihtir. Her biri bir yol ayrımı gibidir ve bu tercihler gün içinde üst üste binerek nihayetinde çok farklı sonuçlara yol açabilir.” Sabah uyandığınızda miskinlik yaparak mı yoksa güne enerjik olmak için spor yaparak mı başlamak isteriniz? Karar sizin. Öğlen evden götürdüğünüz sağlıklı yiyecekleri mi yemek istersiniz yoksa bol karbonhidratlı size kilo yapacağını düşündüğünüz yiyeceklerden mi sipariş etmek istersiniz? Karar sizin. Telefonu elimize alıp 1 saati başkalarının gerçek dışı mutlu hayatını izleyerek mi geçirmek istersiniz yoksa çocuklarınızla bir oyun/spor vb. etkinlik yaparak mı? O an doğru kararmış gibi gelen, anlık haz veren bazı kararların uzun vadede bize mutsuzluk vereceğini bilmemiz ve karar anlarını o bilinç ve farkındalıkla yönetmemiz gerekiyor.

Kendi karar anlarımı düşündüğümde, gün içerisinde egzersizimi yaptığım, sağlıklı beslendiğim, dijitale (üretim dışında) daha az zaman ayırdığım, sosyalleştiğim, ailemle zaman geçirdiğim, işimle ilgili yapmam gerekenleri yaptığım anların sonunda kendimi daha mutlu hissediyorum. Günümü ne kadar üretken ve verimli geçiriyorsam o kadar huzurlu ve iyi bir gün olduğunu düşünüyorum.

Karar anlarımızı doğru yöneterek günümüzün nasıl geçeceğine kendimiz karar verebiliriz. Günümüzün "iyi gün" ya da "kötü gün" olması bizim elimizde. Kendinizi iyi hissedeceğiniz kararlarınızı bulun ve gününüzü ona göre yaşayın. Bu sadece sizin mutluluğunuz için değil aynı zamanda sizinle zaman geçiren insanlar (aile, iş arkadaşları, dostlarınız) için de oldukça önemli.

İyi hissedeceğiniz, iyi günler geçirip, mutlu olmanız ve çevrenize ışık olmanız dileklerimle.

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Profesyonel Koç - Yönetici

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap