Kindyroo Adana

Bugün sizleri bir oyun merkezinden çok daha fazlası olan, 0-6 yaÅŸ çocukların geliÅŸim ve eÄŸitimine önem veren bir merkezle tanıştırmak istiyorum. Anne-çocuk eÄŸitimlerine 6 haftalıkken baÅŸlayan Kindyroo Adana ile yaptığımız keyifli röportajımız sizlerle.

BÄ°ZE BÄ°RAZ KENDÄ°NÄ°ZDEN BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Avustralya menÅŸeili bir program olup, 30 yılı aÅŸkın süredir dünyanın onlarca ülkesinde, 2005 yılından beri de Türkiye’de, 4 yıldır da Adanalı anneler için faaliyet göstermektedir.

Uluslararası erken çocukluk dönemi geliÅŸim akademisi ya da “Ebeveyn akademisi” olarak da adlandırabiliriz. Beyin kurulumunun % 80’i 1 yaÅŸa kadar, % 90’ı 4 yaÅŸa kadar tamamlanır. Bu nedenle 6 haftalıktan itibaren, ilkokula baÅŸlayana kadar olan dönemde çocuÄŸunuzun fiziksel, biliÅŸsel, sosyal, duygusal geliÅŸimini bilinçli ve sistematik bir ÅŸekilde desteklemenizi saÄŸlayan bir programdır.

BURAYA BAÅžLAMA SÜRECÄ° NASILDIR BÄ°RAZ BUNDAN BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Öncelikle ebeveynler bizimle iletiÅŸime geçtiÄŸinde, ilk olarak merkezimize davet edilip merkezimizi tanımalarını saÄŸlıyoruz. Ön görüÅŸme yapıldıktan sonra o gün deneme dersimizi oluÅŸturabiliyoruz. Ä°lk derse geliyor dersi gördükten sonra eÄŸer devam etmek istiyorlarsa kayıt oluÅŸturabiliyoruz. 13 haftalık dönemler halinde süreç ilerliyor, 13 haftada bir kayıt yenileme gerçekleÅŸebiliyor. Erken kayıt avantajı yapılmakta. Hafta içerisinde 2 gün veya hafta sonu tek gün çeÅŸitli uygulama paketleri var.

ANNE ÇOCUK ETKÄ°NLİĞİ ÅžEKLÄ°NDE MÄ° YA DA SADECE ÇOCUKLARA SAATLÄ°K, GÜNLÜK BAKIM Ä°MKÂNI DA SUNUYOR MUSUNUZ?

Programlarımız sadece ebeveynli katılımlıdır.

AKTÄ°VÄ°TE 1 SAAT MÄ° SÜRÜYOR?

1 Kindyroo dersinin süresi 1 saat, yurt dışı kaynaklı ahÅŸap oyuncak materyallerin olduÄŸu alanda, yarım saat ders öncesi yarım saat ders sonrası serbest sosyalleÅŸme zamanı gerçekleÅŸtirebilmekte. Aktiviteler, ekipman zamanı ve minder zamanı aktiviteleri olmak üzere iki bölümden oluÅŸmaktadır.

KURUMDA ÇOCUKLARLA Ä°LGÄ°LENEN KİŞİLERÄ°N MEZUNÄ°YETLERÄ° NEDÄ°R?

Merkezimizde herkes kendi branşı doÄŸrultusunda kuruma katılıyor akabinde kademeli olarak Kindyroo eÄŸitmenlik eÄŸitimlerini alıyor. Kindyroo eÄŸitmenlerinin Kindyroo da bulundukları müddetçe sürekli yenilenen aktif Kindyroo eÄŸitimine dahil olma zorunlulukları vardır.

KAÇ ÇOCUÄžA KAÇ EĞİTMEN HÄ°ZMET VERMEKTE?

Sınıflarımız en fazla 8-9 kiÅŸilik. Ders esnasında her sınıfta 2 öÄŸretmen oluyor.

İNGİLİZCE EĞİTİM DE VERİYOR MUSUNUZ?

Program ve ÅŸarkılarımız Ä°ngilizcedir. Programda direkt birebir Ä°ngilizce verilmekten ziyade, program çocuÄŸunuzun Ä°ngilizce öÄŸrenme becerisini destekleyen bir aktiviteler bütününden oluÅŸmaktadır.

KENDÄ° DÜZEYÄ°NDEKÄ° DÄ°ÄžER KURUMLARDAN EN ÖNEMLÄ° FARKI NE BÄ°Z NEDEN KÄ°NDYROO’ YU SEVMELÄ°YÄ°Z?

Bilimsel temellere dayalı olması, Kindyroo nörologlar, fizyoterapistler ve çocuk pediatristleri tarafından planlanan bir program olup bunları çocuklarımıza eÄŸlence çerçevesinde sunmakta. Biz bir oyun gurubundan çok daha fazlasıyız. Derste yapılan aktiviteler neden sonuç ve bilimsellik ilkesine dayanmaktadır. Bilimsel programlara baÄŸlı olarak uygulamalar devam eder.

MERKEZÄ°NÄ°Z HANGÄ° SAAT ARALIÄžINDA AKTÄ°F?

Merkezimiz 9:00- 18:00 saatleri arasında pazar günleri hariç her gün hizmet veriyor.

Ä°NGÄ°LÄ°ZCEYÄ° HANGÄ° DÜZEYE KADAR VERÄ°YORSUNUZ?  ÖRNEĞİN ÇOCUK Ä°LKOKULA BAÅžLAYACAK NE AÅžAMAYA GELMÄ°Åž OLUR?

Müzikler zaten Ä°ngilizce, kulak dolgunluÄŸu yaratıyor. BiliÅŸsel ve nörolojik geliÅŸim desteklendiÄŸi için 2. 3. Dili öÄŸrenme kapasitesi çok daha hızlı oluyor. Kelime kelime dil ezberletmiyoruz. ÖÄŸrenmeyi öÄŸretiyoruz ve var olanı ortaya çıkarmasına yardım ediyoruz. Sonrasında ebeveynlerin, çocuklarının kendi yaÅŸ gurubundaki çocuklarla yan yana geldiÄŸinde net bir ÅŸekilde farkı görüp gururlanmalarını keyifle izliyoruz.

Ä°KÄ°NCÄ° ÇOCUK Ä°ÇÄ°N Ä°NDÄ°RÄ°M UYGULANIYOR MU? Kurumumuzda kardeÅŸ indirimi uygulanmaktadır. BU EĞİTÄ°MÄ° ALAN ÇOCUKLARDA BAÅžARILI ÖRNEKLERE RASTLAMAK MÜMKÜN MÜDÜR?

Kindyroo’ dan Avustralya Tony Samaras isminde bir Fifa kokartlı antrenörün Manchester United’a yolladığı 10 sporcudan 8 inin Kindyroo geçmiÅŸinin olduÄŸu bilinmektedir. Kindyroo geçmiÅŸi olan çocukların birçok alanda da olimpik baÅŸarılar seviyesine kadar yükseldiÄŸi gözlemlenmiÅŸtir. BaÅŸarı bizim için hiçbir zaman tesadüf olmamıştır.

  Ä°LETİŞİM BÄ°LGÄ°LERÄ°: Adres: Turgut Özal Polis Evi KavÅŸağı Mahfesığmaz Mh. 79088 Sk. Mahide Cerit Apt. No:10 Daire:1 Çukurova – Adana. Tel: 0322 234 00 43 Genel Web: http://kindyroo.net/ Adana Åžube: http://kindyroo.net/subeler/adana-turgutozal/ Facebook: https://www.facebook.com/KindyROOAdana Ä°nstagram: https://www.instagram.com/kindyroo_adana/

Yorum yap