ADANA SEVGİ EVLERİ

8 aydır bir ebeveyn bilgilendirme projesi olan www.annerehberi.com.tr kapsamında çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Adana’da (hatta artık Mersinde’de) çocuklarla ilgili ne varsa araştırıyor, buluyor detaylı bilgilerine web sayfamızda yer vererek ebeveynleri bilgilendirmeye çalışıyoruz. Okullarla, merkezlerle, görüşerek çocuklar için neler yapabiliriz diye konuşuyoruz. Adana da çocuklar için bulunan bu dinamikleri Adana Sevgi Evlerinde kalmakta olan çocuklarımız içinde harekete geçirmek amacıyla 4 ay önce Adana Sevgi Evleri Müdürü Fatih Bey’den randevu alarak ziyaretine gittik.

Ziyaretimiz sırasında Fatih Bey’le Kurumlarında bulunan çocuklarımız için neler yapabileceğimizi konuştuk. Yapılabilecek şeyler “hayal gücümüzle sınırlı yeter ki bir şeyler yapmak isteyelim.”  Biz de 4 gönüllü Manolya Gümüşay, Gamze Özyedek, Sezen İnan, İjlal Dündar ile birlikte Kurum Müdürü Fatih Bey’inde yönlendirmesiyle ilk olarak kurumdaki çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazanmalarına yönelik bir proje başlatmaya karar verdik.

Çocuk esirgeme kurumunda yürüteceğimiz proje 2 aşamadan oluşmaktadır.

  1. Kitaplarla buluşuyoruz: Öncelikle 4 gönüllü arkadaşımızla 8-9 yaş gurubu çocuklarımızla 1 saat kitap okuma etkinliği yapılacaktır. Kitaplar kurumun izin verdiği yayın evlerine ait kitaplar olacaktır. Ortama adaptasyon, çocukların uyum süreci atlatıldıktan sonra 4 gönüllü arkadaşımızdan her biri kendisine eşlik edecek 3 gönüllü daha belirleyerek gruplara ayrılacak ve haftada 1 gün olmak üzere 1 ayda 4 kez çocuklarımıza kitap okunmuş olacaktır. Amacımız daha fazla gönüllü olması ve çocuklarımızla hergün kitap okuma saati düzenlenmesi. Özellikle bu projede yer almak istiyor ve Adana’da yaşıyorsanız tek yapmanız gereken @annerehberinet instagram adresinden özelden mesajla adınızı soyadınızı ve telefon numaranızı bırakmanız yeterli.
  2. Adana Sevgi Evlerinde buluşalım: Bu kapsamda ise yazımızın başında belirttiğimiz Adana’da çocuklarımız için var olan atölye, sanat merkezi, spor merkezi, anaokulları gibi çocuk odaklı merkezlerin ya da çocuk odaklı etkinlikler düzenleyen gönüllü kişilerin 1 kez, 1 saat Sevgi Evleri’nde bulunan çocuklarımız için bir etkinlik düzenlemesi olacaktır.

Projemizin başlıca amaçları şunlardır;

  • Çocuklarımızla belirli ve kısa bir sürede olsa kaliteli zaman geçirmek.
  • Kitap okuma gibi önemli bir değerle çocuklarımızı buluşturup sevdirerek bu önemli alışkanlığı kazandırarak kötü alışkanlık kazanmalarına engel olmak.
  • Çocuk esirgeme kurumlarında bulunan çocuklarımızın ihtiyaçları konusunda halkımızda bir farkındalık oluşturmak.
  • Kurumda ikamet eden çocuklarımızın en önemli ihtiyacı olan sevgi ve ilgiyi onlara verebilmek.
  • Çeşitli atölyeler sayesinde çocuklarımızı farklı etkinliklerle, spor dalıyla, sanat dalıyla tanıştırmak.

Proje Adana Valiliği Adana Çocuk Evleri Sitesi’nin izni ve diğer illerde de örnek olması temennisi ile duyurusu yapılmaktadır.

Projelerimizde bizlere destek olmak isteyen gönüllülerimizin https://www.instagram.com/annerehberinet/ instagram adresine DM den mesaj atarak, adını, soyadını ve telefon numarasını bırakması yeterli olacaktır. En kısa sürede size dönüş yapılarak proje detayları hakkında bilgi verilecek ve projeye dahil edilmeniz sağlanacaktır.

İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederiz.

Unutmayın HER ÇOCUK ÖZELDİR ve ÖZEL İLGİYİ HAK EDER.

Yorum yap