ÇALIŞAN ANNENİN ÇÖZÜMÜ

Kadınlar anne olduklarında direk KAYGI denen hastalığa yakalanırlar. İyileşmek mi?

Sen istersen neden olmasın?

AnneliÄŸin doÄŸumla birlikte ilk kaygıları “sütüm yetecek mi, doymuyor mu acaba, bu çocuk neden uyumuyor, gazını çıkaramadı, kabız oldu” gibi gibi gibi.

Biraz büyüyünce ise “çocuÄŸuma yetebilecek miyim kaygısı” yapışmıyor mu üzerimize?

Özellikle çalışmaya devam edecek anneyseniz haydi buyurun kaygı fırtınasına.

 Ben de malum çalışan bir anneyim. Hem de bebeÄŸim 4,5 aylıkken ve sadece anne sütüyle beslenirken baÅŸlamıştım iÅŸe. Herkes; daha çok küçük sana ihtiyacı var derken ( ki biz baÅŸkalarının iÅŸine karışmayı çok severiz biliyorsunuz) ben çalışmayı tercih etmiÅŸtim. Çünkü çalışırken kendimi daha verimli ve mutlu hissederim ve ben mutlu olursam çocuÄŸumu mutlu edebilirim, çalışmayıp evde otursam gireceÄŸim depresyonun etkisiyle çocuÄŸuma ne yarar saÄŸlayabilirim ki.

  • Kaygılı mıyım?

     Evet.

  • Çalıştığım için çocuÄŸuma yetebilecek miyim kaygısı mı?

     Hayır.

Benim kaygılarım elimde olmayan çevresel faktörlerden ileri deÄŸil aslında.

Evet, çocuÄŸumla geçirdiÄŸim zaman kısıtlı, evet, evimdeki sorumluluklarımı tam anlamıyla yerine getiremiyorum, her zaman düzgün bir eve sahip deÄŸilim, her gün enfes yemekler hazırlayamıyorum, çamaşırlarım günlerce sepetin içinde katlanmayı bekliyor çünkü ben onlara ayıracağım vaktimi çocuÄŸumla geçirmeyi tercih ediyorum. Düzenli bir ev kaygım yok, kim ne der kaygım yok ama çocuÄŸumu mutlu büyütmeme kaygım var. Onunla kısıtlı zamanım var ve o zamanı en “kaliteli” ÅŸekilde geçirmeye bayılıyorum. (Evim pislik içinde de deÄŸil gelmeyi düÅŸünenler tedirgin olmayın

Yorum yap