MİNİ TİNİ OYUN ATÖLYESİ VE BUTİK KAFE

Mini Tini Oyun Atölyesi & Butik Kafe, Mersin'in ilk ve tek organik çocuk ve bebek kafesi. Rezzan hanım, Mersin'in bu konuda ihtiyacını fark etmiÅŸ ve bir giriÅŸimcilik hikayesi yazmış. Aslında her ÅŸey kızı Hesna'ya organik gıda hazırlarken baÅŸlamış. Organik un, organik sebze, organik meyve derken, bunu tüm annelerin faydalanabileceÄŸi bir yerde buluÅŸturmayı düÅŸünmüÅŸ. Çok da iyi yapmış. Mini Tini Kafede hem kendiniz için saÄŸlıklı öÄŸünler  hem de çocuÄŸunuza uygun menüler bulabiliyorsunuz. Ayrıca çocuÄŸunuz oyun alanında oynarken siz de kafenin tadını çıkarıyorsunuz.

BÄ°ZE BÄ°RAZ MÄ°NÄ° TÄ°NÄ° VE KURUCULARINDAN BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Ben Rezzan BaÅŸer. Anadolu Üniversitesi Ä°nsan Kaynakları bölümü mezunuyum. ÇocukluÄŸumdan itibaren müzikle ilgileniyorum. Ney üflüyorum. Üniversiteden mezun olduktan sonra uzun yıllar özel sektörde hem Ä°K ’da hem Finans’ta iÅŸletme yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak için çalıştım. Her zaman kendi iÅŸimi yapma hayalim vardı. Kızım doÄŸduktan sonra, kızım ve eÅŸimle beraber gönül rahatlığıyla yemek yiyip aynı zamanda kızımın etkinlik yapabileceÄŸi, eÄŸlenebileceÄŸi ve sosyal açıdan kendini geliÅŸtirebileceÄŸi bir iÅŸletmenin olmadığını farkettik. EÅŸim ve kızımla dışarıda yemek yiyeceÄŸimiz zaman hep sıkıntı yaşıyorduk. Organik ürünler kullanıyorlar mı, dondurulmuÅŸ ürünler kullanılıyor mu, hangi marka yaÄŸ alıyorlar, et nereden alınıyor, oyun alanları günlük temizleniyor mu, yeterince hijyenik mi, oyuncaklar zararlı plastikler içeriyor mu vs. derdik. Bu endiÅŸelerimiz yüzünden bir türlü gönül rahatlığıyla bir yere gidemiyorduk. Mersin’de böyle bir iÅŸletmenin olmadığını fark edip bu sorumluluÄŸu aÅŸkla biz üstlendik. En nihayetinde eÅŸimin ve kardeÅŸimin büyük desteÄŸiyle 1,5 yılı alan proje çalışmalarının sonucunda MÄ°NÄ° TÄ°NÄ° kuruldu.

MÄ°NÄ° TÄ°NÄ° DEDİĞİMÄ°ZDE TAM OLARAK NELERÄ° Ä°ÇERMEKTEDÄ°R?

MÄ°NÄ° TÄ°NÄ°, aylık oyun ve faaliyet atölyelerinin yapıldığı, saatlik oyun atölyesi çalışmalarının olduÄŸu, çocuk mutfak atölyesi, ahÅŸap boyama atölyesi, deney atölyesi, müzik ve hareket atölyesi, sanat-drama atölyesi gibi iÅŸlevsel ve eÄŸitsel atölyelerin gerçekleÅŸtirildiÄŸi, Mersin’in ilk ve tek organik bebek & çocuk yemeklerinin yapıldığı, doÄŸum gününden diÅŸ hediÄŸine mevlütten baby showera kadar her türlü mutlu gün organizasyonlarının yapıldığı oyun atölyesi & butik kafedir. Ayrıca iÅŸletmemizde konularında uzman kiÅŸiler tarafından yetiÅŸkinlere ve çocuklara yönelik seminerler, eÄŸitimler ve workshoplar belirli zaman aralıkları ile düzenlenmektedir.

  • ATÖLYELER

Aylık oyun & faaliyet atölyelerimiz haftada üç veya beÅŸ gün seçeneÄŸi ile aÅŸağıdaki gruplara ayrılmaktadır.

12-18 ay ebeveynli grup 45 dk.

18-24 ay ebeveynli grup 1 saat

24-32 ay ebeveynsiz grup 1,5 saat

32-42 ay ebeveynsiz grup 2 saat olmak üzere dört grubumuz mevcuttur.

Saatlik oyun atölyesi aktivitelerimiz için randevu alınıp yaÅŸ grubuna göre ebeveynli veya ebeveynsiz olarak öÄŸretmen eÅŸliÄŸinde oyun atölyemizde eÄŸlenceli ve öÄŸretici etkinlikler gerçekleÅŸtirilir.

Ä°ÅŸlevsel ve eÄŸitsel atölyeler (çocuk mutfak atölyesi, ahÅŸap boyama atölyesi, deney atölyesi, müzik ve hareket atölyesi, sanat &drama atölyesi) hafta sonları gerçekleÅŸtirilip, sosyal medya duyurularımızı takip ederek detaylı bilgiye sahip olabilir.

  • ORGANÄ°K BEBEK & ÇOCUK MENÜSÜ

Butik kafemizde ek gıdaya geçen bir bebekten çocuklara kadar geniÅŸ yelpazeli özenle hazırlanmış özel tariflerin olduÄŸu bir menümüz ile ailelere hizmet vermekteyiz. Annelerin artık yanında ek gıda, meyve püresi, çorba veya diÄŸer yiyecekleri taşımalarına gerek yoktur. Bebeklerin ve çocukların dışarıda güvenilir bir ortamda yemek yemeleri için düÅŸünülen her ÅŸey MÄ°NÄ° TÄ°NÄ°’ de mevcuttur. Hiçbir ÅŸekilde hazır veya dondurulmuÅŸ gıda bulundurmuyoruz, her zaman taze, ev yapımı, organik yiyecekler hazırlıyoruz. Açık olan mutfağımız ebeveynler tarafından incelenebiliyor. Anneler ve babalar hangi gıdalar ile yemekleri hazırladığımıza çok rahatlıkla bakabiliyorlar.

  • BUTÄ°K CAFE

Butik kafemizde yetiÅŸkinlere özel saÄŸlıklı yemeklerin, tatlıların ve içeceklerin bulunduÄŸu bir menümüz de mevcuttur. Ayrıca annemin yaptığı nefis ev yemekleri ile günün menüsü her gün sizlerle buluÅŸmaktadır. Hafta sonu ve hafta içi her daim sizlerle buluÅŸmaya hazır olan içerisinde avokadolu poÅŸe yumurtalı açık tostun bulunduÄŸu, cevizli muammara, gurme sos gibi ev yapımı yiyeceklerden oluÅŸan çocuklarınız ile gönül rahatlığıyla yiyebileceÄŸiniz enfes kahvaltımızı yemediyseniz çok ÅŸey kaçırdınız demektir.

  • MUTLU GÜN ORGANÄ°ZASYONLARI

Mutlu gün organizasyonları istenilen konseptte uygun özenle hazırladığımız, doÄŸum günü, baby shower, diÅŸ hediÄŸi, mevlüt gibi organizasyonları kapsıyor. Mutlu gün organizasyonlarımız altı paketten oluÅŸuyor. Organizasyonlarımız ile ilgili detaylı bilgi için bizimle iletiÅŸime geçebilirler ayrıca diÄŸer detayları sosyal medya hesabımızı inceleyerek görebilirler. Organizasyonlardaki ilk önceliÄŸimiz çocuklarımızın eÄŸlenceli aktiviteler ile Mini Tini’den mutlu bir ÅŸekilde ayrılmalarıdır.

ÇOCUKLARDA YAÅž SINIRLAMASI VAR MIDIR? MEKANINIZ DAHA ÇOK HANGÄ° YAÅž GRUPLARINA HÄ°TAP EDÄ°YOR?

Oyun ve faaliyet atölyelerimiz 12 aydan 7 yaÅŸa kadar birçok yaÅŸ grubuna hitap ediyor.  Mutlu gün organizasyonlarımızda ise 7’den 70’e herkese hizmet veriyoruz. Organik butik kafemizde ek gıdaya geçen bebekten yetiÅŸkinlere kadar geniÅŸ yelpazeli menümüzle bütün yaÅŸ gruplarına hitap etmekteyiz.

ANNELERÄ°N ÇOCUKLARINI BIRAKIP GÄ°DEBÄ°LECEĞİ BÄ°R ORTAM VAR MIDIR? YOKSA SADECE EBEVEYNLÄ° MÄ°?

Mini Tini’ de yaÅŸ grubuna göre ebeveynli veya ebeveynsiz olmak üzere iki grup vardır. Çocuklarımızın yaÅŸ grubu 24 aydan büyük ise ebeveynlerimizi huzurlu ve rahatça vakit geçirebilecekleri yemeklerini yiyebilecekleri, kahvelerini içerken kitap okuyabilecekleri butik kafemizde misafir etmekteyiz. 24 aydan küçük ise oyun & faaliyet atölyemize ebeveynlerimizi de alıyoruz.

ÇOCUKLARA YÖNELÄ°K SAATLÄ°K ATÖLYELER DÜZENLÄ°YOR MUSUNUZ? DÜZENLEYECEK MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Mini Tini bünyesinde saatlik atölyeler düzenliyoruz. Yukarıda da bahsettiÄŸimiz gibi hafta sonları düzenlenen iÅŸlevsel ve eÄŸitsel atölyelerin dışında, müze gezileri, doÄŸa aktiviteleri, at biniciliÄŸi, piknik festivalleri düzenlemekteyiz. Sosyal medya hesabımızdan bu atölyeleri paylaÅŸmaktayız.

ANNELERE VE ÇOCUKLARA YÖNELÄ°K ÇEŞİTLÄ° SEMÄ°NERLER OLUYOR MU, PLANINIZDA VAR MI?

Evet, konularında uzman kiÅŸiler tarafından seminerler, eÄŸitimler, workshoplar çocuklara ve yetiÅŸkinlere düzenlenmektedir. Çocuk saÄŸlığı ve hastalıkları uzmanları, diÅŸ hekimleri, uzman psikologlar, pedagoglar ve diÄŸer uzmanlar Mini Tini’de seminerler ve eÄŸitimler vermiÅŸtir ve vermeye devam edeceklerdir. Sosyal medya üzerinden anket düzenleyip sorular sorarak ebeveynlerimizin fikirlerini alıyoruz ve bu doÄŸrultuda programlarımızı hazırlıyoruz. ÖnceliÄŸimiz her zaman ebeveynlerimizin önerilerini fikirlerini dinlemek ve memnuniyetlerini saÄŸlamaktır.

AKTÄ°VÄ°TELER EN AZ VE EN ÇOK KAÇ SAAT SÜREBÄ°LÄ°YOR?

Aktivitelerimiz en az 1 saatten oluÅŸmaktadır, aylık atölyeler ve diÄŸer etkinliklerimiz hazırlamış olduÄŸumuz programa göre deÄŸiÅŸkenlik gösterir.

MÄ°NÄ° TÄ°NÄ°’DE ÇOCUKLARLA Ä°LGÄ°LENEN EĞİTÄ°CÄ°, ABLA VAR MIDIR?

Mini Tini bünyesinde tam zamanlı çocuk geliÅŸimi öÄŸretmenimiz vardır. Atölye eÄŸitimleri uzman pedagoglar eÅŸliÄŸinde oluÅŸturulan bir program ile hizmet vermektedir. Ay sonu eÄŸitim deÄŸerlendirmeleri yapılarak ailelere rapor verilir.

MÄ°NÄ° TÄ°NÄ° HANGÄ° GÜN VE SAATLER HÄ°ZMET VERMEKTEDÄ°R?

Pazartesi günleri kapalıyız, haftanın altı günü saat 08:30-19:00 arası hizmet vermekteyiz.

FÄ°YATLANDIRMA SÄ°STEMÄ°NÄ°Z NASIL ACABA? KARDEÅž Ä°NDÄ°RÄ°MÄ° UYGULANIYOR MU?

Ücretsiz deneme derslerimiz vardır. Aylık oyun & faaliyet gruplarımız 1 kur ÅŸeklinde ücretlendirilmektedir. Erken kayıt avantajlarımız mevcuttur. %15 kardeÅŸ indirimi uygulanmaktadır. Ä°ÅŸlevsel ve eÄŸitici atölyeler ve diÄŸer etkinliklerin ücretlerini öÄŸrenmek için sosyal medya hesabımızı takip edebilirler.

ÖZEL GÜNLERDE ORGANÄ°ZASYONLAR YAPIYOR MUSUNUZ?

Özel günlerde çeÅŸitli organizasyonlar yapıyoruz. 23 Nisan’da ebeveynlerimiz ve çocuklarımızla DoÄŸa Festivali düzenledik. Babalar Günü’nde kahvaltı programı düzenledik. Anneler Günü’nü de yine MÄ°NÄ° TÄ°NÄ° AÄ°LESÄ° olarak beraber kutladık. Çocuklarımız annelerine minik elleriyle boyadıkları tiÅŸörtleri ve çiçekleri hediye ettiler. Müzelere çeÅŸitli gezilerimiz oluyor. Aileler ile birlikte kahvaltı organizasyonları düzenliyoruz. Bunların dışında da baby shower, diÅŸ hediÄŸi, mevlüt, doÄŸum günleri gibi her türlü mutlu gün organizasyonlarında kiÅŸiye özel konseptlerimizle sizlere hizmet veriyoruz.

EBEVEYNLER NEDEN MÄ°NÄ° TÄ°NÄ°’YE GELMELÄ°LER?

Aylık oyun & faaliyet gruplarımız, saatlik oyun atölyelerimiz ve iÅŸlevsel & eÄŸitsel atölyelerimiz sayesinde çocuklarımız biliÅŸsel, sosyal, fiziksel, duyusal ve dil geliÅŸimini saÄŸlar, grup faaliyet çalışmalarını paylaÅŸarak çocuklarımız sosyalleÅŸir, tüm deneyimlere sahip olurlar. Anne çocuk güven bağının güçlenmesi saÄŸlanır. Okul öncesi eÄŸitim için oryantasyon süreci geliÅŸir. Montessori, Waldorf ve Reggio Emilia eÄŸitim ÅŸekillerinin uygulanması ile çocuklarımızın kendi yeteneklerini kullanabilmeleri, kendi adımlarıyla geliÅŸebilmeleri, saÄŸ duyusal ve saÄŸlıklı bir sistem ile eÄŸitilmeleri saÄŸlanır.

Ebeveynler, organik yemeklerini yiyip keyif kahvelerini içerken çocuklarının yaptığı bu denli önemli etkinlikleri ve oynadığı oyunları izleyebilmek için, özel çocuk menümüzden çocuklarına gönül rahatlığıyla yemek yedirebilmek için ve kiÅŸiye özel hazırladığımız konsept tasarımlarımızla mutlu günlerinde Mini Tini’ye ev sahipliÄŸi yapabilmek için mutlaka MÄ°NÄ° TÄ°NÄ°’ye gelmeliler.

Bu harika bilgi dolu sohbet için annerehberinet adına teÅŸekkür ediyoruz, baÅŸarılar diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Palmiye Mahallesi, 1201. Sk. No:4, 33110 YeniÅŸehir/Mersin

Tel:  05336231003

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/minitinikids/

GÖRSELLER  

Yorum yap