ADANA MÃœZÄ°K MERKEZÄ°

“Müzik ruhun gıdasıdır”

Ruhları müzik gıdası ile dolmuÅŸ ve gün gelmiÅŸ sevgiyle bu gıdayı çevrelerine dağıtmaya baÅŸlamışlar. Güleç ve Faik KasapoÄŸlu’ndan bahsediyorum. Sayın Faik KasapoÄŸlu’nu aradım, yürüttüÄŸümüz projemizi, amaçlarımızı, hedeflerimizi anlattım. Bunları dinledi “kızım ne kadar güzel bir proje bu” dedi. Ben konuyu web sayfası, yayın, instagram ve facebook ta duyurulara getirince, “kızım, ben sana kızımın telefonunu vereyim (Sanem KasapoÄŸlu) siz genç bayanlar daha iyi anlaşırsınız” dedi. "Harikasınız hocam" diyerek Sanem Hanım’ı aradım. Gerisini zaten biliyorsunuz, çocuklar, yaptıkları, yapacakları, baÅŸarıları, birlikte yapacağımız projeler, öÄŸrendiklerimin hepsini not aldım. Seviyorum sanatçı ruhlu insanlarla sohbeti ben onu fark ettim. Bende de keÅŸfedilmeyen bir ruh mu var acaba bilemedim valla. Bir gün beni de keÅŸfeder mi birileri ne dersiniz  :) ?

  BÄ°ZE ADANA MÜZÄ°K MERKEZÄ°’ NDEN BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Adana Müzik Merkezi; anne ve babam, Güleç ve Faik KasapoÄŸlu, Gazi Üniversitesi Müzik Fakültesi mezunu iki sanatseverdir. Merkezimiz Adana‘ da hizmet veren ilk müzik okuludur. Milli EÄŸitim Bakanlığına baÄŸlı olarak çalışmaktayız.

Ben Çukurova Ä°ktisadi Ä°dari Bilimler Ä°ÅŸletme Fakültesi ve Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Yarı Zamanlı Piano Bölümü mezunuyum. Aynı zamanda 8 yıldır çocuklara orff eÄŸitmenliÄŸi, beden perküsyonu ve müzik terapi yapıyorum bunlarla alakalı çok fazla eÄŸitim ve sertifikam var. Åžubat ayı itibariyle Kenan Evren Åžubemizde 0-2 yaÅŸ, anne-çocuk ritim sınıfı, 2-4 yaÅŸ ritim sınıfı açılacağı müjdesini vermek istiyorum. Haftanın belli günlerinde 1’er saatlik etkinlikler ÅŸeklinde planlamaktayız.

Bir çocuÄŸun okuma öÄŸrenmeme ve matematik öÄŸrenmemesi ihtimali yok, ama erken yaÅŸta alınacak bir piyano eÄŸitimi, orff ya da bir spor dalı eÄŸitimi çocukların biliÅŸsel zekâsını matematik zekâsını hareket kabiliyetini ve koordinasyon kabiliyetini en yüksek seviyeye ulaÅŸtıracaktır. Zaten bunları yapabilen çocuk her zaman hayatı boyunca hem sosyal hem de baÅŸarılı olacaktır diye düÅŸünüyorum. Önce ruhu güzelleÅŸtirmek lazım.

Çok eski bir okul olduÄŸumuzdan mutlaka birilerinin yolu Adana Müzik Merkezi' nden mutlaka geçmiÅŸtir.

MERKEZİNİZDE VERMEKTE OLDUĞUNUZ EĞİTİM PROGRAMLARI NELERDİR?

Öncelikle kayda gelen öÄŸrencilerimizi ücretsiz bir müzikal teste tabi tutuyoruz. Sonra eÄŸer seçilen enstrümana uygunsa, bir sonraki aÅŸamada hangi programa kayıt yaptırmak istediÄŸi konusunda sohbet ediyoruz. EÄŸitim programlarımızdan bahsedecek olursak;

  • Erken yaÅŸ müzik eÄŸitimi programı:

 0-7 yaÅŸ çocuklarımıza hitap eden, erken yaÅŸta müzik eÄŸitimi, oyunlarla, ÅŸarkılarla, taÅŸlarla, sopalarla, el göz koordinasyonu ile kulak geliÅŸimi ve çok ciddi zeka geliÅŸimi saÄŸlanabilecek bir alandır. Erken müzik eÄŸitimini müzik terapisi ile birleÅŸtirdiÄŸimiz zaman, çocuÄŸun duygusal ve ruhsal alandaki boÅŸlukları yakalayabilmesi ve bunların erken yaÅŸta tespit edilmesi çocuklar için hayatları boyunca çok büyük bir artı. Çocuklar artık çağımızda hareketten uzak oldukları için, kasları ve koordinasyonlarında çok ciddi eksiklikler var. Çocukları bu dijital dünyadan uzak tutarak, bol müzik dinleyerek, zıplayarak hoplayarak uzak tutmamız gerekiyor.

  • Londra Müzik Akademisi sertifika programı:

15 yıldır Londra Müzik Akademisi Güney Bölgesi TemsilciÄŸini yapıyorum. Yılda bir kez Londra’dan sınav komisyonumuz geliyor. Haziran ayı içerisinde sınavlarımızı yapıyoruz. Programı tamamlayabilen öÄŸrenciler, Times Value Üniversitesi’ nden denklik almış sayılıyor, oradan direkt mezun sayılıp yurt dışında müzik eÄŸitimlerine devam edebiliyorlar. Ellerindeki sertifikayla dünyanın neresine giderlerse gitsinler müzik seviyelerini rahatlıkla ifade edebiliyorlar.

MüziÄŸi iÅŸ olarak deÄŸil de hobi olarak devam ettiren çocuklarımız, aldıkları sertifikalarla yurt dışındaki üniversitelerin farklı bölümlerinden (tıp, mühendislik vb.)  burslar kazanabiliyorlar.

  • Milli eÄŸitim sertifika programı:

Milli EÄŸitime baÄŸlı olarak öÄŸretmenlik ve usta öÄŸretici belgeleri verebiliyoruz. BranÅŸlara göre yıllar deÄŸiÅŸiyor. 2-8 yıl arası eÄŸitim görülmesi gerekiyor. Katılımcılarımız yıl sonunda sınavlara giriyorlar. Sonucunda usta öÄŸretici belgesi alarak özel okullarda görev yapabiliyorlar.

  • Hobi amaçlı müzik eÄŸitim:

YaÅŸ sınırlamamız olmaksızın hobi amaçlı enstrüman çalmak isteyen herkese açık bir programdır.

MERKEZÄ°NÄ°ZDE HANGÄ° SANAT DALLARI VAR?

Merkezimizde bütün enstrümanların eÄŸitimini verebiliyoruz. Piyanoda haftada bir gün bir saat ÅŸeklinde uygulama yapıyoruz. 4-6 yaÅŸ arası çocuklarımız 1 saat boyunca derse odaklanamadığı için yarım saatlik derslerimiz var. Çok ta verimli geçen dersler.

Koro çalışmalarımız mevcut. Büyükler için olan koromuz Türk Sanat MüziÄŸi, küçükler için olan Çocuk Korosu ÅŸeklindedir.

Her çarÅŸamba velilerimizin, öÄŸrencilerimizin seviyelerini görmesi amacıyla ve çocuklarımızın özgüveninin geliÅŸmesi amacıyla düzenlediÄŸimiz dinletilerimiz var.

Ä°KÄ°NCÄ° ÇOCUK Ä°ÇÄ°N Ä°NDÄ°RÄ°M UYGULUYOR MUSUNUZ?

KardeÅŸ için, eski öÄŸrenci ve öÄŸretmenler için belirli oranlarda indirimlerimiz var.

ÇALIÅžMA GÜN VE SAATLERÄ°NÄ°Z NEDÄ°R?

Pazartesi - cumartesi arası 09:00-20:00 saatleri arası açıktır, Pazar kapalıyız.

Kenan Evren Åžubesi Salı- Pazar arası açık:9:00-20:00, pazartesi kapalı.

Yaz tatili ve sömestr tatilinde hızlandırılmış kampanyalı programlarımız mevcuttur.

MERKEZÄ°NÄ°ZÄ° DÄ°ÄžER MERKEZLERDEN AYRIRAN EN ÖNEMLÄ° ÖZELLİĞİ NEDÄ°R?

Kurucularının müzik öÄŸretmenleri olması, sanata ve müziÄŸe gönlünü veren bir ailenin kurmuÅŸ olduÄŸu bir merkez olmasının en önemli özelliklerimizden olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Farklı programların olması. En eski okul olmasının da çok ciddi deneyim anlamında farklılık kattığını düÅŸünüyorum.

Evet röportajımızın sonuna gelirken bu bilgileri benimle paylaÅŸtığınız için çok teÅŸekkür ediyorum Sanem Hanım. En kısa sürede etkinliklerde görüÅŸmek üzere diyorum. Ä°yi çalışmalar.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

 

MERKEZ

Adres: CemalpaÅŸa Mah .Toros Cad. 63007 Sok Akasya Apt 20/1 Seyhan

Tel: 0 (322) 457 5060, 0 (530) 528 0022

Web: https://www.adanamuzikmerkezi.com/

Facebook: https://www.facebook.com/Adana-M%C3%BCzik-Merkezi-451638614924703/

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/adana_muzikmerkezi/?hl=tr

ÅžUBE (TURGUT ÖZAL ÅžUBE)

Adres: Mahfesığmaz Mah. 79159 Sk. Kaçar Apt. Asma  kat No:5 Çukurova

Tel: 0(322) 231 0854, 0 (538) 315 15 17

GÖRSELLER        

Yorum yap