Kendime Merhaba

Evin var, araban var, en güzel tatillere gidiyor, ünlü konserlerini kaçırmıyorsun, çocukların en iyi eÄŸitimleri alıyor, yabancı dadılarla büyüyor ama hayata hep asık suratla, kapkara güneÅŸ gözlüklerinin arkasından bakıyorsun.

Oysa hayata gözlüklerini çıkarıp baksan, çevrendeki renklerin, yaÅŸamda gerçekten ‘Var Olma’ nın hayatına getireceÄŸi güzellikleri bir fark etsen, neler deÄŸiÅŸecek bir bilsen. Aslında bir kez gülümsesen hayata, hayat da sana gülümseyecek biliyor musun?

Hayatın renkleri, aÄŸacın yeÅŸili, bir çocuÄŸun gülüÅŸü, kuÅŸun sesi, suyun berraklığı, kahvenin mis kokusu gösterecek sana mutluluÄŸu. Ä°çindeki var olan boÅŸluÄŸu doldurduÄŸun gün ‘Var Olacaksın’ asıl. ‘Var Ol’mak, gülümsemek öyle parayla, pulla, pahada ağır dünya maddeleriyle olmuyor. Alıyoruz, alıyoruz, giyiyoruz, geziyoruz da hayatımızdaki boÅŸluÄŸu bir türlü dolduramıyoruz. Bir türlü mutlu olamıyoruz. Hayatımızı öyle gereksiz dolgu maddeleriyle doldurmaya çalışıyoruz ki, sonu da gelmiyor bu dolduruÅŸların, hep daha fazlasını istiyoruz. Ama içimizdeki var olan asıl mutluluk kaynağımız olan ‘Ben’liÄŸimizi görmüyoruz, kendi içimize bakmak gelmiyor aradığımız mutluluÄŸu bulmak için. Ya geçmiÅŸte, ya gelecekte olan zihnimiz engel oluyor içimizde zaten var olan kendi ‘Öz ben’liÄŸimizi görmemize. Susmuyor, konuÅŸtukça konuÅŸuyor, kendisini sürekli garanti de hissetmek için geçmiÅŸte yaÅŸadığı deneyimleri ısıtıp ısıtıp önümüze sunuyor. GeleceÄŸi ÅŸimdiden kaygı ile beklememize neden oluyor. Peki, biz ne yapıyoruz? Kendi benliÄŸimizi görmemize engel olan sis perdesinin yani zihnimizin arkasından bakıyoruz hayata, iÅŸte o nedenle gülümseyemiyoruz. Sis perdesini kaldırsak, zihnimize, düÅŸüncelerimizin duygusunu bize yaÅŸatan sevgili zihnimize bir dur desek ve Åžimdi’yi, An'ı yaÅŸamaya baÅŸlasak güzel olmaz mı? Ä°ÅŸte o anda buluyoruz kendi benliÄŸimizi, içimizde saklanan mutlu kendimizi.

Evet, ne diyor bu kadın yine diyorsunuz? Biliyorum 1 ay önce belki bu yazdıklarımı yazamazdım. Bunları yazabilmemi saÄŸlayan 1 kitap girdi hayatıma. Ä°yi ki girmiÅŸ diyorum. ArkadaÅŸlarıma hediye olarak vermeye baÅŸladım. Piraye ErdoÄŸan'ın "Seyir" kitabını herkese okumasını ÅŸiddetle önerdiÄŸim bir kitap.

Sona doÄŸru yaklaÅŸtıkça okumaktan vazgeçiyorsunuz. Bir panik kaplıyor içinizi. “Aman Allah’ım bitiyor kitap!”. Bitmesin istiyorsunuz Mina ve Ma ile birlikte çıktığınız yolculuk. Kendi deÄŸerini anlamak isteyenlerin yolculuÄŸu aslında.

Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarÅŸisinde en üstte bulunan “Kendini GerçekleÅŸtirme” konusunu detaylı anlatımıyla öne çıkan bir kitap.

‘Åžimdi’ nedir? ‘An’ nedir? Kendini gerçekleÅŸtirmek tam anlamıyla neyi ifade eder? Çözüm odaklı düÅŸünmeyi nasıl saÄŸlayabiliriz? Zihin nedir? Bilinçli düÅŸünme nedir? DüÅŸünceler nasıl kontrol edilir? Ä°ç sesim yani zihnim, neden hep olumsuz konuÅŸarak asıl benliÄŸimi görmeme engel oluyor? YaÅŸamda "Var olmak" tam anlamıyla neyi ifade ediyor? Zihnim hep neden geçmiÅŸle ilgileniyor? Zihinden özgürleÅŸmek ne demek? Ne zaman gerçekten nefes aldığımızı hissedebiliriz? Bu soruların cevabı ve hayata farklı bir pencereden bakmak için, gerçek mutluluÄŸu bulmanın peÅŸine düÅŸmek ve hayatda bir dönüÅŸüm gerçekleÅŸtirmek için kendinize bir iyilik yapın ve lütfen bu kitabı okuyun.

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap