BİR KONUK-LEMAN TATLI

Sosyal sorumluluk projeleri gönül işidir, projeyi çok içselleştirmeniz onu yaşamanız gerekir, inanmazsanız yapamazsınız. Karşılıksız, beklentisizdir çünkü. Bende şu anda bir sosyal sorumluluk projesi yürüttüğüm için sizinle bu güzel sohbeti gerçekleştirmek istedim. Üstelik ikimizde çocuklarla ilgili bir sosyal sorumluluk projesi yürütüyoruz çünkü çocuklara yani geleceğimize dokunmak çok güzel bir duygu. Ben 2009 yılından beri bu duyguyu yaşıyorum, kurumumda çocuklarla ilgili çok fazla projeyi hayata geçirdik.  Şu anda bireysel projem olan “GELECEĞİMİZ EOKUL ÖNCESİ EĞİTİMLE SAHİP ÇIKALIM” adlı projeyle çocuklara dokunmaya çalışıyorum. Birlikte de güzel projelere imza atmak dileğiyle diyor ve sizi tanıyarak röportajıma başlamak istiyorum.

LEMAN HANIM BİZE BİRAZ KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Merhabalar,

Ben Leman Tatlı. İngilizce Öğretmeniyim ve hobi amaçlı “Yaşam, Stil ve Sosyal Sorumluluk Projeleri” üzerine tuttuğum bir blogum var. Doğma, büyüme Adanalıyım.  Çukurova Üniversitesi yabancı diller bölümünden mezun olduktan sonra, yine kendi bölümüm üzerine Çağ Üniversitesinde burslu olarak yüksek lisansımı tamamladım. Mezun olduğum yıldan bu yana özel bir kurumda İngilizce Öğretmeni olarak mesleğimi yapıyorum.  Mesleğimi ve miniklerle çalışmayı çok seviyorum. Aynı zamanda 2010 yılından beri açmış olduğum blogumu 2012 yılından itibaren aktif bir şekilde kullanmaya başladım. Blogum benim için çok değerli ve blog tutmak ise en büyük hobim. Bu şekilde araştırıyor, öğreniyor ve paylaşımlarda bulunuyorum. Takipçi sayımın gün geçtikçe artması ve yazılarımın, fotoğraflarımın birçok kişiye ulaşması beraberinde pek çok projeyi de beraberinde getirdi. Sosyal Sorumluluk projelerimizde bu şekilde doğdu.

“ÇOCUKLAR İÇİN OKUMA ATÖLYESİ” PROJENİZİN AMACI NEDİR? NEREDEN ORTAYA ÇIKTI BU RPOJE, PROJELER HEP İHTİYAÇTAN DOĞAR ÇÜNKÜ?

Yıllardır özel bir kurumda çalışıyorum. Gözlemlerim sonucu, gelişen teknoloji ile birlikte çocukları teknolojiden koparamıyoruz; ama beraberinde onlara kitap okuma sevgi ve bilincini vermek topluma hizmet projesi olarak hepimizin görevi diye düşündüm. Bu konu da “Farkındalık” yaratmak istedim. Yine aynı şekilde yaptığım veli görüşmelerim sonucu, özellikle ilkokul velilerimden konuşma aralarında “Öğretmenim çocuğumuz kitap okumayı sevmiyor. Nasıl sevdirebiliriz?” diye sorular ile karşılaşıyordum. Kitapları ve kitap okuma sevgisini çok küçük yaşlarda edinen bir kişiyim. Bu sevgiyi bana annem ve öğretmenlerim kazandırdı. Projeyi şekillendirme aşamasında gönüllü eğitimci dost ve arkadaşlarımın da öneri ve fikirlerini aldım. Ve projeye başladık. Çocuklar için Okuma Atölyesi Ocak ayında 9. Kez bir araya gelecek. Sosyal sorumluluk projesi olarak Adana’da bir ilk. Yerel ve ulusal basında destekleri ile hep yanımızda yer aldı. En son 24 Kasım 2017 tarihinde Star TV Ana Haberde örnek proje olarak yer aldık. Umarım bu etkinlikler her şehirde topluma hizmet projesi olarak devam eder ve uygulanır.

Şuana kadar 2 kişi hariç hep öğretmenler hikâyeleri okudular ve destek oldular. Destekleri ile yanımızda olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü bu proje tamamen gönüllük ve büyük bir emek işi. Şu ana kadar okuyan tüm gönüllü dostlar çok donanımlı bir şekilde atölyelere hazırlandılar. Çocuklar, veliler ve biz eğitimciler olarak projenin gidişatından çok mutluyuz. Her ay ayda bir kez sosyal medyadan aldığımız başvurular ile gönüllü okuyucularımız ile buluşuyoruz. Bir çocuk kitabı ve o aya ait bir tema belirliyoruz. Gönüllü okuyucumuz kitabı okuduktan sonra, kitap ile ilgili etkinlikler yaptırıyor. Şarkılar söyleniyor, oyunlar oynanıyor ve etkinlikler tamamlanıyor. Yaş olarak 4,5,6,7,8 yaş gruplarındaki çocuklar ile atölye çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Ve her atölyenin sonunda çocuklara hediye kitaplar armağan ediyoruz.

Beni en mutlu eden şeylerden biri ise, geçen hafta Cumartesi Çocuklar için Okuma Atölyesi Tabaklar Köyü İlkokulu için okudu. Gönüllü ekip arkadaşlarımız ile köy okuluna gittik. Hikâyenin arkasından yeni yıl temalı etkinlikler yaptık. Okuma Atölyelerimizin köy okullarına taşımak oradaki çocuklar ile buluşmakta apayrı bir deneyim. Mutluluk verici. Umarım ileride hepsi birer kitap kurdu olur.

ANNELERİN YANİ EBEVEYNLERİN PROJENİZE YAKLAŞIMI NASIL? DAHA SONRA SİZE DÖNÜŞLERİ OLUYOR MU?

Projemiz emin ve sağlam adımlarla ilerliyor. İlgi ve yaklaşımlardan çok mutluyuz.  Yanımızda bize destek olan herkese yeniden teşekkürlerimizi sunuyoruz.

ÇOCUKLAR İÇİN BİRŞEYLER YAPMAK ÇOK MUTLU EDİYOR İNSANI, HEYECANINIZI ANLIYORUM İNANIN, BU KONUDA NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ, PROJELERİNİZDE ÇOCUKLARA DOKUNMAK NASIL BİR DUYGU?

Mesleğim gereği hep çocuklar ile bir aradayım. Çocuklarla birlikte bir şeyler yapmak çok eğlenceli. İnanılmaz bir hayal güçleri var. Gelecek bizimle, bu duygular ile çalışmak, birbirine yardım etmek ve iz bırakabilmek çok güzel.

ATÖLYELER ÜCRETLİ Mİ? ATÖLYELERE KATILIMLAR NASIL? YOĞUN TALEP VAR MI?

Çocuklar için Okuma Atölyelerimize ilgi ve talep çok güzel. Duyuruyu sosyal medya instagram hesabımda yapıyorum. Genellikle her atölyede farklı çocuklara yer veriyoruz. Her çocuk etkinliklerimizden faydalansın istiyoruz. Atölyelerimiz ücretli değildir. Bir eğitimci olarak, “Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet” olarak projelerimizi gerçekleştiriyoruz.

BUNUN DIŞINDA YÜRÜTTÜĞÜNÜZ BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ VAR MIDIR, OLACAK MIDIR?

Evet.    Okuma atölyeleri ile birlikte, anne ve babalar için uzmanlar eşliğinde kahve ve sohbet etkinliklerimiz oluyor. Her ay ayda bir kez uzmanlarımız eşliğince bir araya geliyor ve anne babalara ücretsiz olarak bilgilendirmeler sunuyoruz.

Çok teşekkür ediyorum Leman Hanım, başarılarınızın devamını diliyorum. Daha nice güzel, insanlara anlamlı dokunuşlar yapan projeler üretmeniz dileğiyle.

Web: http://leman-u.blogspot.com.tr/

İnstagram: https://www.instagram.com/leman_tatli/

 

Yorum yap