Yabancı Dil Öğrenmek Çocuğa Ne Gibi Faydalar Sağlar?

Yabancı dilin çocuklar üzerinde saymakla bitmeyen çok ama çok önemli katkıları var ve size bir önceki yazımda da sizi sıkmamak adına hepsine deÄŸinemediÄŸimi belirtmiÅŸtim. Yani demem ÅŸu ki bu yazım bir önceki yazımın devamı niteliÄŸindedir :)

Bakalım daha ne gibi katkıları var yabancı dil öÄŸreniminin :)

Yabancı dil, çocukların özgüvenini önemli ölçüde artırır. Bir turistle konuÅŸmayı becerebilen, iletiÅŸime geçebilen çocuk, bundan oldukça mutlu olur. YetiÅŸkinlerin bile iletiÅŸim kurmakta zorlanabileceÄŸi turiste soru sorabilmek her çocuk için baÅŸarıdır. Somut baÅŸarının getirdiÄŸi mutluluk, özgüvenin artmasına neden olur ve hayat baÅŸarısı için özgüvenin ne kadar gerekli olduÄŸu ise, herkesin malumudur diye düÅŸünüyorum.

DoÄŸru yöntem ve metotlarla çocuÄŸun yabancı dili iyi ÅŸekilde öÄŸrenmesi halinde, ikinci bir kültür zenginliÄŸini de tanıma fırsatı elde etmesini saÄŸlar. Bu da hayal dünyasına pozitif katkı sunar. Kendisini her yönden geliÅŸtirmeye çalışır.

Yabancı dilin çocukluk dönemlerinde verilmesi öÄŸrenme süresi bakımından önemlidir. YetiÅŸkin birisinin yabancı dil öÄŸrenme kabiliyeti daha düÅŸük olabilir. En azından ezberle ilgili hususlarda çocukların gerisinde kalabilir. Ancak çocuklar, daha hızlı öÄŸrenebilir ve dilin semantik yapısını kavrayabilir. Çocukluk döneminde öÄŸrenilen ÅŸeyin ilerleyen evrelerdeki geliÅŸimi ise, daha hızlıdır. Ä°yi bir ÅŸekilde yerleÅŸen dilin unutulması söz konusu deÄŸildir.

Çocukların hafızası oldukça canlıdır. Ancak bu canlılık, zamanla kaybolabilir. Nedeni ise, yeteri kadar hafızanın yorulmaması veya egzersize tabi tutulmamasıdır. Yabancı dil öÄŸreniminde ise, hafıza sürekli aktiftir ve egzersiz halindedir. Bu da geliÅŸimini saÄŸlar ve daha güçlü bir hafızanın oluÅŸmasına yardımcı olur. Yabancı dil ve ezber gibi faaliyetlerin hafıza üzerindeki etkisi asla hafife alınmamalıdır.

Ve okunduÄŸu üzere saymakla bitmeyen ve benim hala yazıma devam edebileceÄŸim faydaları var yabancı dilin ama ben tabi ki sizi biraz daha merakta bırakmak ve belki de acaba daha neler var diye düÅŸündürmek için yazımı burada bitiriyor ve bir sonra ki yazımı takip etmenizi öneriyorum :)

Bu arada bu 2019 yılına bırakmış olduÄŸum son yazı olduÄŸu için, sizlerin yeni yılını ÅŸimdiden kutluyorum.

Temennim ÅŸudur ki 2020 yılında hayatın(m)ızda gerçekleÅŸmesini istediÄŸiniz neler var ise  s(b)izleri bulur….

#frauankin

Yazar Hakkında

/images/2.png

Bahar ANKIN

Almanca Öğretmeni

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap