Size kendinizi iyi hissettiren madenleri bulup çıkarın bugün

Piraye ErdoÄŸan 'ın "Seyir" kitabında okumuÅŸtum ilk, sonra baÅŸka kitaplarda da çıktı karşıma ÅŸu cümle "kendini iyi hissetmek için yap ne yapıyorsan". Ne kadar deÄŸerli bir cümleymiÅŸ düÅŸündükçe daha da hoÅŸuma gidiyor.
Artık kendimle toplantı yapıyorum, ne istiyor en sevdiÄŸim dostum "kendim" benden, hayattan, günden, geceden, yaÄŸmurdan, eÅŸten, çocuktan, arkadaşımdan.
Kendimi iyi hissetmek için alıyorum kararlarımı, boÅŸ verdim uzun süredir baÅŸkalarını. Ama bakıyorum da baÅŸkalarını düÅŸünmeden aldığım kararlar da öyle kötü kararlar olmuyor.
Hem ben iyi hissettiÄŸimde her ÅŸey yolunda gidiyor sanki. Ailem ve etrafımdaki diÄŸer insanlar daha mutlu oluyor gün içerisinde. Yemekler daha lezzetli, iÅŸlerim daha yolunda, içtiÄŸim kahveler daha bir mis kokuyor burnuma.
Kendini iyi hissedince insan, karşısındaki insanın da iyi hissetmesini sağlıyor.
Ä°yi hissederek uyuduÄŸun için karanlık geceye iyi hissederek uyanıyorsun aydınlık sabaha.
Ä°yi hissettiÄŸin için gülümsüyorsun sabah gördüÄŸün görevliye. Sonra bir de günaydın dediÄŸin zaman ona, belki de gün içinde asıl mutluluk kaynağın oluveriyor bu ufacık yaÅŸanmışlık.
YaÅŸa, doya doya yaÅŸa zamanı, mutlu yaÅŸa, sevgi dolu yaÅŸa, olumlu düÅŸünerek yaÅŸa, olumsuz düÅŸünceleri koy bir kenara. Dursunlar kenarda, zaten ne iÅŸe yarıyorlar en sevdiÄŸin dostun olan seni üzmekten baÅŸka. Karşıma hiç sorun çıkmasın deme, bırak çıksın da sen onu çözünce kendini yine iyi hisset.
Kendini iyi hissedeceÄŸin müziÄŸi seç ve dinle.
Kendini iyi hissetmek için;
Spor yap,
Sağlıklı beslen.
Ä°nsanlarla iyi geçin
Kitap oku, yazı yaz,
Çocuklarınla oyun oyna,
Anneni ara,
Ä°yilik yap,
Kullanmadığın eşyaları ihtiyacı olana ver,
Merak et,
ÖÄŸren,
Bir sivil toplum kuruluÅŸuyla ortak bir ÅŸeyler yap,
Kendini iyi hissettiren insanlarla zaman geçir,
Kendini iyi hissettiren aktiviteler yap,
Kendini iyi hissettirecek kararı seç ve uygula.

Bir maden arama çalışması yapın kendi içinizde yeni yılın bu günlerinde. Size kendinizi iyi hissettiren ne varsa, deÄŸerli bir maden gibi çıkarın ortaya ve madenlerinizi bulduktan sonra onları yaÅŸadığınız ortamda arttırmanın yollarını arayın. Ä°ÅŸte gerçek zenginlik budur, kendini iyi hissetmek için bulduÄŸun madenler.

 

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

1 Yorum

Yorum yap