ÇOCUK KONAĞI OYUN EVİ VE KAFE

Telefonda görüşüyoruz nasıl naifler, nasıl tatlılar, onlarda yoğun bizlerde yoğun olunca bir koşturmaca içerisinde yaptık görüşmemizi bir öğle arasında. Çocuklarımızın keyifli vakit geçirebileceği harika bir ortam tasarlamışlar. Haydi şimdi hep birlikte detayları okuyalım bakalım duyduklarımızın ötesinde neler varmış Çocuk Konağı'nda.

BİZE BİRAZ KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Ben Sırma Seren Altınbilek, kafe ve çocuk oyun alanımızda genel koordinatör olarak Sedef Sezen Fındık ile birlikte işletmemizi 2018 Temmuz ayında faaliyete aldık. Mimar ve psikolojik danışmanlarımızla iç dizaynımızı tasarladık.

Ben sedef, el sanatları öğretmeni olarak bir özel eğitim merkezinde görev yapmaktayım. Özel çocukların eğitimine katkı sunarak onları tanımaya çalışmaktayım.

Özel eğitimde çalıştığım için çocuklarımızın bazı sabit sorunlarını keşfettim ve çocuklarımızda ciddi oyun açlığı olduğunu gördüm. Çağımız gereği ebeveynler çalışıyor ve çocuklarımıza anneanne, babaanne veya bakıcılar bakıyor. Bu nedenle çocuklarımız yeterli oyun oynayamıyorlar. Bizde iki genç girişimci olarak çocuklarımızın bu ihtiyacına cevap vermek üzere böyle bir yer açma kararı aldık.

Kafe ve oyun alanımızda amacımız gelen her çocuğun mutlu olması, bize güvenmesi ve bizi sevmesi, oyununu rahat bir şekilde kurgulayarak öğretmenlerimiz eşliğinde oynayabilmesi. En iyi gözlemi çocuklarımız oyun oynarken yapabiliyoruz. Algısı açık mı? Dikkat süresi nasıl? Oyuncaklara zarar veriyor mu? Arkadaşlarıyla paylaşabiliyor mu? Arkadaşlarıyla iletişimi nasıl, kendini ifade edebiliyor mu? Dil konuşma yaşına göre ne seviyede? Bir oyuncakla ne kadar sürede oyalanabiliyor? Bir oyuncağı atıp diğerini mi alıyor? Bu soruların cevapları çocuk gelişimi için bizim için birer veridir.

Ebeveynler bazen bizden talepte bulunuyor, sorununu anlatıyor branş öğretmenimizle bir gözlem yapıp ona göre ailemizi yönlendiriyoruz. Rehber öğretmenimizde gözlem yapıp kendisini aşan bir durum varsa psikologlarla iletişime geçmelerini sağlıyoruz.

AÇIK VE KAPALI OYUN ALANLARI MEVCUT MUDUR?            

Açık oyun alanımız yok, kapalı oyun alanımız mevcut.

ÇOCUKLARA ATÖLYELERİ DÜZENLİYOR MUSUNUZ?

Evet, kafemizde çocuklarımızın gelişimini destekleyici atölyeler düzenlemekteyiz. Şu anda çocuk yogası atölyemiz mevcut. Ritim atölyesi ve el sanatları atölyesi de açmayı planlamaktayız.

EBEVEYNLERE VE ÇOCUKLARA YÖNELİK ÇEŞİTLİ SEMİNERLER OLUYOR MU?

Evet, 15 günde bir ebeveynlerimizin merak ettiği konuyu belirleyerek çeşitli konularda seminerler veriyoruz.

AKTİVİTELER EN AZ VE EN ÇOK KAÇ SAAT SÜRÜYOR?

Doğum günü organizasyon paketlerimiz mevcuttur 2-3 saatle sınırlı kalabilir ya da istek üzerine uzatılabilir.

Oyun evimizden faydalanmak için ise misafirlerimiz saat ücreti karşılığında faydalanabiliyorlar.

OYUN EVİNDE ÇOCUKLARLA İLGİLENEN OYUN ABLALARI VAR MIDIR?

Evet, oyun ablalarımız mevcuttur. Bizim dışımızda 3 okul öncesi öğretmenimiz bulunmaktadır.

DİĞER OYUN EVLERİNDEN EN ÖNEMLİ FARKINIZ NEDİR VE NEDEN ÇOCUK KONAĞI OYUN EVİNİ TERCİH ETMELİLER?

Çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimlerine önem veriyoruz ve bunların normal seyrinde gidip gitmediğinin gözlemini yapıyoruz. Oluşan bir sorunda da yetkili mercilere iletiyoruz.

OYUN EVİ HANGİ SAAT ARALIĞINDA AKTİFTİR?

Haftanın 7 günü sabah 8:00 akşam 21:00 saatleri aralığında hizmet vermekteyiz.

FİYATLANDIRMA SİSTEMİNİZ NASIL ACEBA? İKİNCİ ÇOCUK İÇİN İNDİRİM UYGULANIYOR MU?

Oyun evimizde saatlik ücretlendirme sistemi uyguluyoruz. Aylık oyun evi kafeden faydalanmak için paket programlarımız bulunmaktadır. Organizasyon dahil doğum günü paketlerimiz var.  Dışarıdan organizasyon kabul ediyoruz.

Kardeşte %10 indirimimiz mevcuttur.

Aynı zamanda anaokullarımızı sınıf sınıf kafemizde ağırlayabiliyoruz.

MENÜ VE YEMEKLER HAKKINDA BİLGİ ALABİLİR MİYİZ SON OLARAK?

Organik mutfağımız ve menümüz mevcuttur.  Paket gıda kullanmıyoruz. Yoğurdumuzun, tatlılarımızın, keklerimizin tamamı kafemizde yapılıyor. Ayrıca bebeklere yönelikte menümüz var (ev yapımı meyveli yoğurt vb.). Hamburger menümüzde tamamen kendi el yapımımız, kafemizde okullar hamburger etkinliği yapabiliyorlar.

Bu keyifli ve bir o kadar da bilgilendirici sohbet için teşekkür ediyoruz kendilerine.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres:   Çınarlı Mah. 61020 Sok. Levent Apt. 3/B, Seyhan/ADANA

Tel: 5551651312

İnstagram: https://www.instagram.com/cocuk_konagi/

Facebook: https://www.facebook.com/%C3%87ocuk-Kona%C4%9F%C4%B1-Adana-862307523956321/

GÖRSELLER

 

Yorum yap