11 Yaş Günü

Tekrar merhaba, ben DoÄŸa. Bir önceki yazımda Scarlet ve Ivy adında bir seriden bahsetmiÅŸtim, umarım yararlı olmuÅŸtur. 

Bugün de sizlere, 11 YaÅŸ Günü adlı bir kitaptan bahsedeceÄŸim. Bu kitap geçenlerde yine internette kitap araÅŸtırması yaparken karşıma çıktı. Konusu ilgimi çekmiÅŸti. Özetini ve içeriÄŸini okuduktan sonra almak istedim. Kitabı okudum ve ÅŸimdi sizlere bu kitapla ilgili bilgiler vereceÄŸim.

Öncelikle kitabın yazarı, Wendy Mass; yayınevi ise Tudem. BirçoÄŸunuz kitabı almadan önce kitabın arkasını okumayı ihmal etmez, aynı benim gibi. Åžimdi sizlere kitabın arkasını tam olarak aynı ÅŸekilde sunacağım: 

           Birinci yaÅŸ günlerinde, yürümeyi öÄŸrendiler. BeÅŸinci yaÅŸ günlerinde, kendi elleriyle yaptıkları saksılara tohum ektiler. Onuncu yaÅŸ günlerinde ise, bazı sözlerin geri alınamayacağını gördüler.

              Amanda yaÅŸ gününü ilk kez, doÄŸduÄŸundan beri en yakın arkadaşı olan Leo’ dan ayrı kutlayacaktı. Ancak partisi hiç de eÄŸlenceli deÄŸildi. Leo’ nun partisine ise, bir rock grubu bile gelecekti… Ne büyük haksızlık!

              Amanda, yaÅŸ gününün bitip de ertesi günün gelmesi için sabırsızlanıyordu. Ama küçük bir sorun vardı: Ertesi gün uyandığında yine yaÅŸ günü olduÄŸunu fark etti.

            Bu son derece eÄŸlenceli ve dokunaklı romanda, Amanda, aynı günün içinde sıkışıp kalmaktan kurtulmanın yollarını arıyor.

Amanda aynı zamanda seçmelere katılmalıdır ve seçmeleri kazanmak için de çok çalışması gereklidir. Bence bu kitap eÄŸlenceli bir kitap. 2 günde bitirdim. Tam iki yüz on altı sayfadan oluÅŸuyor. Bu kitap da yine rahatlıkla önerebileceÄŸim bir kitap. 

Bu kitabın içeriÄŸi çok hoÅŸuma gitti. ArkadaÅŸlığın önemini de çok güzel anlatmış. Aynı gün içerisinde sıkışıp kalmak sizce nasıl olurdu? Bu döngüden kurtulmak için sizce ne yapacaklardır? Kitabı okuyup bu soruların cevabını öÄŸrenmeye ne dersiniz?

Umarım bu yazının size faydası olmuÅŸtur. Bir sonraki yazımda görüÅŸmek üzere.

HoÅŸça kalın...

Yazar Hakkında

DoÄŸa

Annerehberi Yazarı/ Öğrenci

Yazar hakkında

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap