Kitap Önerisi (10 Yaş Üzeri) Scarlet ve İvy

Merhaba. Ben Annerehberi yazarı Doğa. Bu yazım, benim ikinci yazım olacak ve sizlere bu yazıda bir kitap serisinden bahsedeceğim. Bu bahsedeceğim serinin adı: Scarlet ve Ivy.

Öncelikle bu seri aslında 6 kitaptan oluşuyor fakat henüz yalnızca 3 kitabı dilimize çevrildi. Şimdi de bu serinin kitaplarından ve kendi düşüncelerimden bahsedeceğim. Önce kitapla ilgili genel bilgilerden bahsedecek olursak kitabın yazarı Sophie Cleverly. Serinin yayınevi ise Eksikparça Genç Yayınevi’dir.  Serinin kitapları sırasıyla:

  1. Kayıp İkiz

Sayfa sayısı: 344

Özet: Ivy, Rookwood adındaki okula gönderilir ve hem ikizinin hem de Rookwood okulunun sırrını ortaya çıkarmalıdır.

Yorumlarım: Bence gayet güzel bir kitap. Genel olarak seriyi de çok beğendim. 12 yaşındayım, yani ortaokul öğrencilerinin beğenebileceği bir seri.  

  1. Duvardaki Fısıltılar

Sayfa sayısı: 328

Özet: İkiz kardeşler, anneleri kız hakkında bazı ipuçları bulur. Okulun müdürü ise çok gizemli ve korkutucudur. Fakat ikizler ve Ariadne, sırların peşini bırakmaz.

Yorumlarım: Serinin devam kitabı olan bu kitapta, yeni ve zorlu bir macera çıkıyor karşımıza aynı birinci kitaptaki gibi. Güzel ve eğlenceli bir kitap. Devam etmek isteyeceksiniz.

  1. Karanlıkta Dans

Sayfa sayısı: 368

Özet: Annelerini bulmaya çok yaklaşırlar. Scarlet bale resitaline hazırlanmakla meşguldür. Ancak Bayan Finch’ in kaybolmasının ardından ortaya çıkan talihsiz olaylar, ikizlerin kafasını meşgul etmeye devam eder.

Yorumlarım: Macera devam ediyor. Ben bu kitabı yani son kitabı okuduktan sonra kendi kendime “bu seri bu şekilde sona eremez” deyip durdum. Devam etmek istedim.

Ben bu serinin çevrilmemiş olan kitaplarını İngilizce okumaya, seriye devam etmeye karar verdim. Siz de almak isterseniz birçok internet sitesinde satılıyor İngilizceleri:

  1.  The Lights Under the Lake
  2.  Curse İn the Candlelight    
  3.   The Last Secret

 

                    Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle…

Yazar Hakkında

Doğa

Annerehberi Yazarı/ Öğrenci

Yazar hakkında

Yazarın tüm makaleleri

1 Yorum

Yorum yap