Yabancı Dilde Konuşmak

Yabancı dilde konuşmak ile ilgili yazımın devamını bu hafta sizlerle paylaşacağımdan bahsetmiştim.

Ve bir önceki yazımda bahsettiÄŸim gibi yabancı dilde konuÅŸabilmek için ilk basit  diyaloÄŸun çok önemli olduÄŸunu dile getirmiÅŸtim. Bunu yapabilmek için de o dile sahip olan bir "Dil Partneri" bulmak gerekir.

Bu aÅŸamadada Teknolojinin nimetlerinden faydalanıp sosyal medya üzerinden araÅŸtırmalar yapıp Türkçe öÄŸrenmek isteyen ve sizin öÄŸreneceÄŸiniz dili örneÄŸin Almanca anadili olan biri ile tanışabilirsiniz.

Siz ona Türkçe, o da size Almanca öÄŸretebilir. Diyologların bir kısmını Türkçe bir kısmını Almanca ilerletebilirsiniz. Haftanın belirli günlerini belirleyip konuÅŸacağınız konu baÅŸlıklarını önceden belirleyip o gün gelmeden biraz kelime araÅŸtırması yapıp diyaloÄŸu karşılıklı öÄŸrenmek istediÄŸiniz dilde sürdürebilirsiniz.

Ve en önemli nokta ÅŸu ki, bu konuÅŸmalarda karşıdaki kiÅŸinin motivasyonunu kırmamak için o kiÅŸi konuÅŸurken hatasını düzeltmemeli, o kiÅŸi konuÅŸmasını bitirdikten sonra yanlışlıkları varsa “sen ÅŸurda yanlış yaptın“ demek yerine kurduÄŸu cümle ne ise o cümleyi doÄŸru ÅŸekilde sizin kurup, sonrasında karşıdaki insanın tekrar söylemesini saÄŸlamalısınız.

Bu iÅŸte devamlılık çok önemli, herkesin bildiÄŸi ÅŸu gerçeÄŸi unutmamalı “dil nankördür”. EÄŸer ki siz yeni bir dil öÄŸreniyorsanız o daha da nankördür, ihmal edilmeyi hiç affetmez! Mutlaka hergün yarım saat bile olsa o dile zaman ayırmalısın.

 Dil partnerin ile haftada 1-2 gün 1 saat düzenli diyaloglar kurmalısın. Ara ara da, mutlaka evde yine kendi kendinine konuÅŸmaya devam etmelisin, bırak seni deli zannetsinler. Asla pes etme ve baÅŸarabileceÄŸine inan. Ben sana inanıyorum!

#frauankin

Yazar Hakkında

/images/2.png

Bahar ANKIN

Almanca Öğretmeni

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap