Özel Çağdaş Anaokulu

Ne kadar değerli insanlar tanıyoruz bir bilseniz. Sohbetimiz, eğitim, sanat, spor, çocuklar üzerine olunca ayrı bir keyif alıyoruz. Etkinliklerle ilgili konuştuk, o kadar istekliler ki kapılarını siz değerli Adanalılara açmaya, bir değil birkaç etkinlik yapalım diyorlar. Nasıl hayır diyebiliriz? Sonuçta mümkün olduğunca fazla kişiye ulaşmaya çalışıyoruz öyle değil mi? Şimdi bu değerli, nesilden nesile aktarılan, artık bir aile işletmesi haline gelen sıcacık Çağdaş Anaokulu’ nu yakından tanıyalım. Bizler kendilerini ziyaret ettiğimizde 2 nesil ile tanıştık ama asıl kurucu anneanne ile umarız kısmet olur da etkinlikte tanışırız.

BİZLERE KENDİNİZDEN VE OKULUNUZDAN KISACA BAHSEDER MİSİNİZ?

1990 yılında emekli öğretmen büyükannem ve büyükbabamın çocuk sevgisi ve eğitim aşkı nedeni ile sektörden kopamamış olmaları küçük bir adım atmaya itmişti onları. Yıllar içerisinde annem Gülin Yurdaer’in de katkılarıyla nesilden nesile aktarılan aile mesleğimiz oluverdi.

OKULUNUZDA UYGULAMAKTA OLDUĞUNUZ EĞİTİM SİSTEMİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Çağdaş, Atatürk İlkelerine bağlı, ananevi değerlere önem veren okulumuz aşağıda belirtilen ilkeler doğrultusunda çalışmaktadır: Çocuklarımızın gereksinimleri karşılanırken demokratik eğitim anlayışına uygun eğitim ortamı hazırlanır. Hazırlanan program ile çocuğun psikomotor, sosyal-duygusal, dil ve bilişsel gelişimi desteklenirken öz bakım becerileri kazanmalarına olanak sağlanır. Çocukların kendilerinin ve başkalarının duygularını fark etmesi desteklenir. Çocukların hayal güçleri, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri, doğru iletişim kurma ve duygularını ifade edebilme davranışları geliştirilir. Bu eğitim programı ile kendisine saygı, sevgi, işbirliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma,  paylaşma duygu ve davranışları geliştirilir. Oyun bu yaş grubundaki çocuklar için en etkili öğrenme yöntemidir. Programımızdaki etkinlikler oyun merkezli düzenlenmiştir. Okulumuzda uygulanan programlarla çocukların elde ettiği kazanımlar ilköğretim programında benimsenen ortak becerilerin tümünü kapsamaktadır.   

OKULUNUZDA VERECEĞİNİZ OKULÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINI PLANLARKEN NELERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUNUZ?

Okulumuz ve eğitim-öğretim programımız Çocuğun gereksinimlerine ve bireysel farklılıklarına uygundur. Eğitim programımız çocuk merkezlidir. Öğretmen rehber,  yani uygun yönergeler ile yol göstericidir. Eğitim sürecinde çocuğun bildiklerinden başlanır ve yaparak, yaşayarak, deneyerek, öğrenmesine fırsat tanınır. (High Scope Eğitim Modeli) Çocuğun bireysel varlığını öne çıkarmak ve özgüvenini arttırmak amacıyla montessori eğitim modelinden de yararlanmaktayız. Eğitim programı çerçevesinde çocukla iletişimde onların kişiliğini zedeleyici davranışlar, baskı ve kısıtlamalar yoktur. Aksine çocukların bağımsız davranış geliştirmelerine, özgün fikir ve ürün oluşturmalarına,  öz güven sağlamalarına yardımcı ve güven verici yetişkin desteği vardır.

ÇOCUKLARIMIZA EĞİTİM VERECEK ÖĞRETMENLERİ HANGİ KRİTERLERE GÖRE SEÇİYORSUNUZ?

  Kurumsal olarak eğitimini tamamlamış Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanması yapılabilecek öğretmenleri seçip 1 yıl süre ile kendi eğitim sistemimize tabi tuttuktan ve verimliliğinden emin olduktan sonra sınıf öğretmeni olarak atama yapmaktayız. İnsan sevgisi, çocuk sevgisi ve hayvan sevgisi kısaca yaşama saygılı ve hürmet dolu insanlarla çalışmayı tercih etmekteyiz.

SINIFLARINIZ KAÇ KİŞİLİK?

14 ve\veya 16

ÖĞRETMENLERİNİZ BRANŞ ÖĞRETMENLERİ Mİ?

Tüm öğretmenlerimiz alanında uzmandır. 

SINFLARDA KAÇ ÖĞRETMEN GÖREV YAPMAKTADIR?

Her sınıfta sınıf öğretmeni ve yardımcı öğretmen olmak üzere 2 öğretmen görev yapmaktadır.

OKULUNUZ HANGİ YAŞ GRUBUNA HİZMET EDİYOR?

( ) 0-2 Yaş Grubu (+ )

2-3 Yaş Oyun Grubu (+ )

3-4 Yaş Oyun Grubu (+ ) 

4-6 Yaş Okul Öncesi ( )

İlköğretim ( )

Ortaöğretim

OKULUNUZDA BESLENMEDE AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ MEVCUT?    

(+ ) Sabah Kahvaltı ( +) Öğle Yemeği ( +) İkindi Kahvaltısı ( )  Akşam Yemeği (+ ) Ara Öğünler

OKULUNUZDA YEMEK HİZMETLERİNDE HANGİSİNİ TERCİH EDİYORSUNUZ?

( ) Merkezimizde yemek hizmeti bulunmamaktadır. ( ) Yemeği dışardan temin ediyoruz. ( +) Kendi mutfağımız var.

OKULUNUZDA SOSYAL, OKUL DIŞI AKTİVİTELERİ VAR MI? NELERDİR?

Bazı öğrencilerimizi el sanatları ve spora yönlendiriyoruz.

OKULUNUZDA HAVUZ VAR MI? ( ) Var                               ( x) Yok  – Ancak Yüzme kursları isteğe bağlı olarak düzenlemekteyiz

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR DAHİLİNDE ETKİNLİKLERİNİZ OLUYOR MU?

Haftanın önemini kavrama, faaliyette bulunma, şarkı şiirlerle pekiştirme şeklinde etkinliklerde bulunma konusunda oldukça hassas bir kurum olduğumuzu söyleyebiliriz.

ETKİNLİKLERİNİZDE VELİ KATILIMI OLUYOR MU?

Velilerimiz ile sıkı bir etkileşim içerisindeyiz. Etkinliklerimizde misafir etmeyi ve hatta meslekleri tanıtma haftası gibi haftalarda velilerimizden yardım almayı oldukça seviyoruz. Bize destek olmaları hoşumuza gidiyor.

KÜÇÜK YAŞ GURUBU İÇİN UYKU ODA DÜZENİNİZ VAR MI?

(+) Evet                             ( )  Hayır

OKULUN GÜVENLİĞİ VAR MI? (+ ) Evet                            ( ) Hayır

OKULUNUZ SAAT KAÇ ARALIĞINDA AÇIK?

Saat 7.30 ile 18.00 arası.

OKULUNUZ TAM GÜN MÜ YOKSA YARIM GÜNDE EĞİTİM VAR MI?

(+) Tam Gün                    ( )Yarım Gün

OKULUNUZDA SAĞLIK HİZMETLERİNDE AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ MEVCUT?

(+) Doktor Kontrolü (+) Psikolojik Danışmanlık

OKULUNUZDA EĞİTSEL FAALİYETLERDEN HANGİSİ/HANGİLERİ MEVCUT?

(+) Yabancı Dil Eğitimi                 (+)Yüzme(isteğe bağlı olarak yüzme kursları düzenlenir) (+) Satranç                                     (+) Müzik (+) Jimnastik                                  (+) Drama ( ) Orf Eğitimi                                 (+) Bale (+) Akil Ve Zeka Oyunlar             Diğer (+)high scope, tenis, basketbol,

OYUN GRUBUNUZ VAR MI? (+)Evet                              ( ) Hayır

KARDEŞ OKULUNUZ VAR MI? (KİTAP, KIYAFET, OYUNCAK VS. LERİ İHTİYACI OLAN OKULLARLA PAYLAŞMA PROJESİ).

( ) Evet                              (x ) Hayır

OKULUN GÜNCEL BİLGİLERİ Adres:  

Kurttepe Mahallesi 83100 Sokak No.24 Çukurova/Adana

Tel: 05302065106 \ 03222323832

Web: www.adanacagdasanaokulu.com

Facebook: https://www.facebook.com/adanacagdas/

İnstagram:  https://www.instagram.com/cagdasanaokulu/

GÖRSELLER   

 

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap