İLKNUR KARA OKULLARI ANAOKULU

Bireysel eğitim, etüt, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise kuruculuğu yaparak art arda büyük başarılara imza atan İlknur Kara tam bir eğitim gönüllüsü. Kendi çocukları büyüdükçe de onların ihtiyaçlarına göre İlknur Kara üniversitesi de önümüzdeki yıllarda yeni projesi olabilir mi diye düşünmekten de kendimizi alamıyoruz. TEOG- YGS-LYS gibi sınav sistemlerinin sıkça değiştiği şu günlerde İlknur Kara size düşünecek bir şey bırakmıyor. O zaten yeni sisteme çoktan adapte olmuş kadrosu ile çocukları kucaklıyor, motive ediyor ve umutla yol almasını sağlıyor. Çiçeği burnunda yeni İlknur Kara Okulları hayırlı olsun. Şimdi sizi İlknur Kara ile başbaşa bırakıyoruz.

BİZE OKULUNUZDAN VE OKULUNUZDA UYGULAMAKTA OLDUĞUNUZ EĞİTİM SİSTEMİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

2017-2018 Eğitim Öğretim hayatımıza yeni binamızda Anaokulundan Fen Lisesine kadar eğitim-öğretim sunmaktayız. Okulumuz genel hatlarıyla gelenekselden kopmayan ama bir o kadar da dijitale yeni nesil teknolojilere uygun. Çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimlerine uygun kulüp etkinlikleri ve atölye çalışmaları yapmaktayız. Gelişimlerinde ileri teknolojiye destek verip aynı zamanda geleneklerine bağlı güzel nesiller yetiştirme çabası içerisindeyiz. Kısaca bir cümleyle anlatacak olursam “ Gezen Tavuktan, Gezen Robota Eğitim- Öğretim” derdim.

Çocukların fiziksel, ruhsal ve hatta duygusal gelişimlerinde rol oynayan en önemli faktör disiplindir. Çünkü belli bir disiplin içerisinde çocuğunuzun dengeli ve düzenli bir hayatı olur. Özellikle 3-6 yaş arasında çocuğun karakter yapısı oluşacağı için bu dönemdeki eğitim oldukça önemli. Bu dönemde çocuğa rol model olunmalı, fırsat ve sorumluluk verilmeli ve hatta alışkanlık kazandırılmalı. Okulumuzun bahçesine tavukların olduğu mini bir kümes yaptık. Çocuklar evlerinden getirdiği ekmek vb. yemler ile tavukları besliyor ve tamamen doğal gezen tavuk yumurtalarıyla da kahvaltılarını yapıyor. Bu vb. çalışmalar ile gelenekselden kopmayan ama Adana’da ilk kez bu kadar kapsamlı olarak yer alan STEM ve ROBOTİK atölyelere de sahip bir okuluz. Çocuklarımıza Gezen Tavuktan, Gezen Robota imkanlar sağlıyoruz.

İlknur Kara Okulları olarak okul öncesi döneminde bir çocuğun “ empati” alışkanlığını kazanması bizim için oldukça önemli. Hayali kendi yaşıyormuşçasına deneyimleme becerisi kurabilmeli. Bir bireyin sahip olması gereken en önemli alışkanlık “Kitap Okuma Alışkanlığı” olmalıdır. Bu alışkanlığı kazandırmak ve empati duygusunu geliştirmek için okulumuzda “Masal Atölyesi” çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Öğretmenleri kitabı okumaya hikayeyi anlatmaya başlıyor ve bir yerinde durup çocuklara kitabın sonunu getirmelerini istiyor. Böylelikle çocuk empati kurup karakterin yerine geçebiliyor. Aynı zamanda iletişim becerisi, liderlik ve kendini ifade edebilme yetisi de kazanmış oluyor. Kitap okuma alışkanlığı edindirmek adına keyifli, oynayarak öğrenen bir etkinlik yapmış oluyoruz. 2 yaş itibariyle çocuk önce kendinin bir birey olduğunu fark eder ve 6-7 yaşına kadar “kendini başkası yerine koymak” olarak tanımlanan empati becerisi yetkinliğine ulaşır. Bu yaş grubunda çocukların empati becerilerinin desteklenmesi gelecekte mutluluğu bireyselleştirmeyen ve diğerinin yaşam hakkı ve mutluluğuna, iyiliğine en az kendininki kadar değer veren, saygı duyan mutlu yetişkinler olmalarına katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

OKULUNUZDA VERECEĞİNİZ OKULÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINI PLANLARKEN NELERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUNUZ? STEM VE ROBOTİK ATÖLYE HAKKINDA BİRAZ AÇIKLAMA YAPAR MISINIZ?

Dünyada birçok ülke dijital platformu dijital dünyayı öğretirken, çocuklarımız gelişen teknolojilere uzaktan bakmayacak. Türkiye’de çocuklarımızın kodlama eğitimi öğrenmesi ve kullanabilmesi adına güzel gelişmeler var. Bu anlamda sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriliyor. Çoğu büyük firma özellikle Anadolu’yu gezerek kodlama eğitimi vermeye çalışıyor. Adana özel okulları statüsünde 3-6 yaştan itibaren böyle bir hizmet vermekten gurur duyuyoruz.

Dünya’da 2001 yılında ortaya çıkan ve 2012 yılından bu yana da Ulusal ve uluslararası yarışmalar yapılan STEM Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin bir kısaltmasıdır. Stem çalışmalarıyla çocuklarımız proje tabanlı çalışma, tasarım odaklı düşünme, beyin fırtınası yapabilme, ürün planlama ve ürün ortaya çıkarma becerilerini ortaya çıkartmalarını; girişimcilik, yaratıcılık, orijinallik ve etik rekabet gibi yeteneklerini kullanabiliyorlar. Robotik atölye ise çocuklar kendi robotlarını tasarlayıp programlayabiliyorlar. Robotik atölye kullanımı üst yaş gruplarına hitap ediyor.

 ÇOCUKLARIMIZA EĞİTİM VERECEK ÖĞRETMENLERİ HANGİ KRİTERLERE GÖRE SEÇİYORSUNUZ? 

Ancak işini severek yapan bir öğretmen çocuğa sevgi ve şefkat gösterebilir. Ayrıca öğretmenin eğitim ve tecrübesinin önemi olduğu kadar okulun eğitim anlayışının da bir o kadar önemi var. İlknur Kara Okulları olarak; okul öncesi eğitimde karma bir eğitim sistemi uyguluyoruz. Montessori eğitim sistemindeki gibi; akademik gelişim desteklemekle birlikte, çocukların kendilerine özgü birey olduklarının ve kendi kapasiteleri doğrultusunda öğrendikleri bilincindeyiz. Waldrof yaklaşımındaki gibi çocuklarımızın tüm gelişim alanlarına odaklanarak eğitim veriyoruz. Onları birey olarak saygıyla kabul ediyor, sevgiyle eğitiyoruz. Uyguladığımız Reggio Emillia yaklaşımındaki gibi öğrencilerin yaşamsal beceriler, bilimsel süreç becerileri, öz denetim becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz.             “ Değerler Eğitimi” yani milli, manevi değerleri oyunlar içinde öğreterek hayatın içindeki davranışlara dönüştürmeyi hedefliyoruz.

 SINIFLARINIZ KAÇ KİŞİLİK?

14 kişilik (max)

 ÖĞRETMENLERİNİZ BRANŞ ÖĞRETMENLERİ Mİ?

Evet, branş öğretmenleri.

 SINFLARDA KAÇ ÖĞRETMEN GÖREV YAPMAKTADIR?

Sınıflarımızda 2 öğretmen bulunmaktdır. Branş öğretmenlerimizle birlikte yardımcı öğretmenlerimizde görev almaktadır.

 OKULUNUZ HANGİ YAŞ GRUBUNA HİZMET EDİYOR?

( ) 0-2 Yaş Grubu

( ) 2-3 Yaş Oyun Grubu

(x) 3-4 Yaş Oyun Grubu

(x)  4-6 Yaş Okul Öncesi

( ) İlköğretim

( ) Ortaöğretim

OKULUNUZDA BESLENMEDE AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ MEVCUT?    

(x) Sabah Kahvaltı

(x) Öğle Yemeği

(x) İkindi Kahvaltısı

( )  Akşam Yemeği

( ) Ara Öğünler

OKULUNUZDA YEMEK HİZMETLERİNDE HANGİSİNİ TERCİH EDİYORSUNUZ?

( ) Yemeği dışardan temin ediyoruz.

(x) Kendi mutfağımız var.

OKULUNUZDA SOSYAL, OKUL DIŞI AKTİVİTELERİ VAR MI? NELERDİR?

Belirli gün ve haftalara uygun olarak dışarıdan konunun uzmanları tarafından gerek veli gerekse öğrencilerimize özel seminerler organize ediliyor. Ayrıca tiyatro, sinema, doğa gezileri ve sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer alıyoruz.

OKULUNUZDA HAVUZ VAR MI?

( ) Var                               (x) Yok

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR DAHİLİNDE ETKİNLİKLERİNİZ OLUYOR MU?

Evet tüm belirli gün ve haftaların tamamında etkinliklerimiz anlamlı olarak kutlanır.

ETKİNLİKLERİNİZDE VELİ KATILIMI OLUYOR MU?

Tabi veli ve çocukları bir arada aktivitelere dahil etmeye çalışıyoruz.

KÜÇÜK YAŞ GURUBU İÇİN UYKU ODA DÜZENİNİZ VAR MI?

(x) Evet (sadece üç yaş için)                                    ( )  Hayır

OKULUN GÜVENLİĞİ VAR MI?

(x) Evet                             ( ) Hayır

Evet gece gündüz hizmet veren güvenliğimiz ve gerekli teçhizatımız mevcut.

OKULUNUZ SAAT KAÇ ARALIĞINDA AÇIK?

8:00- 18:00

OKULUNUZ TAM GÜN MÜ YOKSA YARIM GÜNDE EĞİTİM VAR MI?

(x) Tam Gün                    ( )Yarım Gün

OKULUNUZDA SAĞLIK HİZMETLERİNDE AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ MEVCUT?

(x) Doktor Kontrolü

(x) Psikolojik Danışmanlık

OKULUNUZDA EĞİTSEL FAALİYETLERDEN HANGİSİ/HANGİLERİ MEVCUT?

(x) Yabancı Dil Eğitimi

( ) Yüzme

( ) Satranç

(x) Müzik

(x) Jimnastik

(x) Drama

( ) Orf Eğitimi

(x) Bale

(x ) Akil Ve Zeka Oyunlar

Diğer

Yoga, resim, stem atölyesi ve masal atölyesi.

OYUN GRUBUNUZ VAR MI?

( ) Evet                              (x ) Hayır

KARDEŞ OKULUNUZ VAR MI? (KİTAP, KIYAFET, OYUNCAK VS. LERİ İHTİYACI OLAN OKULLARLA PAYLAŞMA PROJESİ).

(x) Evet                              ( ) Hayır

Her yıl düzenli olarak sosyal projelere destek veriliyor.

 OKULUN GÜNCEL BİLGİLERİ

Adres: Huzurevleri Mahallesi, 77039. Sk. No:1, 01360 (Bahçesaray Kebap Arkası) Çukurova – ADANA

Tel: 0322 235 55 00, Gsm: 0534 013 00 70

Web: http://ilknurkarakoleji.k12.tr

Facebook: www.facebook.com/ilknurkaraokullari/

İnstagram www.instagram.com/ilknurkarakoleji/ 

  GÖRSELLER

 

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap