Minik Balarısı Anaokulu

Her ÅŸeyi özenerek, çocuklar için düÅŸünmüÅŸler. Kendisinin de belirttiÄŸi gibi çocukların kendi evlerinde gibi hissedecekleri bir ortam oluÅŸturmuÅŸlar. Kısa bir süre önce açılmalarına raÄŸmen Adana’da ses getirmiÅŸler, organik beslenme menüleriyle örnek bir okul olmuÅŸlar. Okulun kurucusu Sema Hanım'la sohbet sonrası hazırladığımız bilgi dolu röportajımızı sunuyoruz sizlere ÅŸimdi. Keyifli okumalar.

Bizlere Kendinizden Ve Okulunuzdan Kısaca Bahseder Misiniz?

Bir anaokulu açmak her zaman hayalimdi. Çocukları çok seviyorum, benim için bir çocuÄŸun mutluluÄŸu her ÅŸeyden önemliydi, çünkü onlar tekrar çocukluklarına geri dönemeyeceklerdi. Kendi çocuklarımın anaokulu ve kreÅŸ araÅŸtırmalarımda gördüÄŸüm eksiklikler anne yüreÄŸime dokundu. Çocuklarımızın her zaman en iyiyi ve en güzeli hak ettiÄŸi düÅŸüncesindeyim. Hedefim mutlu çocuk, mutlu aile, mutlu toplum felsefesiyle hareket etmektir. Temelinde sevgi, güven, hijyen, beslenme, oyun, akademik baÅŸarı olan ve her ÅŸeyden önemlisi annelik ruhuyla yönetilen bir kurum olması gerekiyordu. Çocukların kendilerini ev ortamındaki gibi güvende ve özgür hissedeceÄŸi, mutluluktan gözlerinin kısıldığı, okulun her noktasını kahkalarının kapladığı ikinci yuvaları olmalıydı. Organik beslendikleri, diktikleri bitkilerin bakımını yaptıkları, kendi yumurtalarını topladıkları, hayvanları besleyip doÄŸa ile iç içe oldukları doÄŸal bir ortamda çocukluklarını yaÅŸayabildikleri bir alan olmalıydı. Okul, eÄŸitim onlar için dört duvar arası deÄŸil her yer olmalıydı.

Bizim misyonumuz da çocuÄŸa onun ne kadar deÄŸerli olduÄŸunu hissettirmek ve insan yaÅŸamının çok önemli olan bu dönemi için farklı ve kaliteli bir seçenek oluÅŸturmak olmuÅŸtur. Uzun süren araÅŸtırmalar, eÄŸitimler sonrasında hayalini kurduÄŸum, konseptiyle ve renk uyumuyla onların dünyasını yansıtacak bir mekan hazırlamaya karar verdim. ‘EÄŸitimi Sevgi ile BirleÅŸtirdik’ sloganıyla 2017 yılında okulumuz hizmete girmiÅŸtir. Kapımızı her gün ilk günkü heyecan, mutluluk ve sevgiyle çocuklarımıza açmaktayız.

Vizyonumuz ise çocuklarımızı dört duvardan doÄŸaya ve topraÄŸa çıkarmayı, öÄŸrenmeyi aktif ve eÄŸlenceli hale getirmeyi hedefleyerek topraÄŸa dokunmaları, sebze ve meyvelerin nerede ve nasıl yetiÅŸtiÄŸini bilmeleri, hayvanları doÄŸal ortamında görmeleri, kümes hayvanlarını beslemeleri,  hayvanlarla, toprakla ve doÄŸayla vakit geçirmelerini saÄŸlamaktır.

 Okulunuzda Uygulamakta OlduÄŸunuz EÄŸitim Sisteminizden Bahseder Misiniz?

Minik BALARISI Anaokulunda, Montessori, High-Scope, Reggio Emilia, Scamper eÄŸitim yaklaşımlarının karması olan eklektik bir yaklaşım sergilenmektedir. Bu eklektik sistemin en iyi yanı birçok eÄŸitim modelinin en iyi yanlarının günümüze ve deÄŸerlerimize uygulanmasıdır. Bu sayede çocuklarımız, bağımsız hareket edebilme, eleÅŸtirel düÅŸünme, dikkat ve konsantrasyon gibi yetenekler kazanırlar ve okul döneminde baÅŸarılı olurlar.

*ÖÄŸrencilerimiz yaparak ve yaÅŸayarak öÄŸrenirler.

* ÖÄŸrencilerimiz Profesyonel psikolog desteÄŸi almaktadırlar.

* Yabancı öÄŸretmenimiz eÅŸliÄŸinde Speaking English eÄŸitimi almaktadırlar. Yabancı Dil Program Ä°çeriÄŸimizde;

-Gösteri (Demonstration)

-Soru-Cevap (Ouestion and answer)

-Drama ve rol yapma(Drama and role play)

-Benzetim (Simulation)

-Ä°kili çalışmalar ve grup çalışmaları (Pair-work and group work)

-Kavramlar

*DeÄŸerlerimiz ve Etik kurallarımızın bilinciyle çocuklarımız yetiÅŸtirilir. (Her ne kadar çocuklarımıza eÄŸitim versek de sosyal hayatımızda etik kurallara uymadığımız takdirde eÄŸitimin tek başına yeterli olmadığını biliyoruz. Günümüz deÄŸerlerine sahip çıkıyor ve etik davranışları kazanmayı öÄŸreniyoruz. Çünkü geleceÄŸin nesillerini yetiÅŸtiriyoruz.

* Türkçe Dil Etkinlikleri- Matematik- Yaratıcı Drama- Sanat EtkinliÄŸi- 3 Boyutlu Çalışmalar- Okuma Yazma Çalışmaları- Fen ve DoÄŸa Etkinlikleri

Okulunuzda VereceÄŸiniz Okulöncesi EÄŸitim Programlarını Planlarken Neleri Göz Önünde Bulundurdunuz?

Minik BALARISI Anaokulu olarak temel hedefimiz; eÄŸitimde çocuklarımızın bireysel farklılıklarını dikkate alarak çocuklarda özgüven geliÅŸimini destekleyerek, sorumluluk alabilen, sosyal becerilere sahip, dış disiplinden çok iç disiplin sahibi çocuklar yetiÅŸtirmektir. Çoklu zeka uygulamalarını içeren eÄŸitim programımızla çocukların var olan kapasitelerini, kendi ilgi alanlarını ve yeteneklerini fark etmelerini amaçlıyoruz. Her ÅŸeyi oyun olarak algılayan çocuk, keÅŸfetme sürecinde doÄŸru yönlendirildiÄŸi takdirde, yaÅŸadığı toplumu ve dünyayı daha kolay algılayabilecektir. Ezberci anlatım anlayışı yerine yaparak ve yaÅŸayarak öÄŸrenmeyi benimsiyoruz.

Çocuklarımıza EÄŸitim Verecek ÖÄŸretmenleri Hangi Kriterlere Göre Seçiyorsunuz? 

Alanında en az 3 yıl deneyimi olan, çocukları seven, sabırlı, güler yüzlü, enerjisi yüksek, herhangi bir problem karşısında çözüm odaklı yaklaÅŸan, çocuÄŸun öÄŸrenme durumuna göre programlar yapabilen, yeniliklere ve kendini geliÅŸtirmeye açık öÄŸretmen arkadaÅŸlarla bir arada olmayı tercih ediyoruz.

Sınıflarınız Kaç KiÅŸilik?

Sınıflarımız yaÅŸ gruplarımıza göre deÄŸiÅŸiyor. 2 yaÅŸ oyun grubumuz 10 kiÅŸilik, 3-4-5 ve 6 yaÅŸ grubumuzda ise 15 kiÅŸiliktir.

 ÖÄŸretmenleriniz BranÅŸ ÖÄŸretmenleri mi?

ÖÄŸretmenlerimiz okul öncesi mezunu, branÅŸ öÄŸretmenlerimiz ise kendi alanlarının mezunu deneyimleri olan öÄŸretmenlerdir.

Okulumuzdaki Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti

Okul psikoloÄŸumuz tarafından yürütülen Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri, eÄŸitim-öÄŸretim programıyla eÅŸ güdümlü ve birlikte hareket etmektedir. GeliÅŸimin en hızlı sürecini yaÅŸadığı okul öncesi dönemde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık çalışmaları okul-aile iÅŸbirliÄŸi içerisinde yürütülmektedir. Okul-aile iÅŸbirliÄŸini saÄŸlıklı kurabilmek adına, çocuk-öÄŸretmen-veli üçgenini arasında iletiÅŸimi saÄŸlamak oldukça önemlidir.

“Kendini gerçekleÅŸtirme yolculuÄŸunun ilk adımı okul öncesi dönemde atılmaktadır.” Psikolojik denge ile doÄŸrudan baÄŸlantılı olan okul öncesi yaÅŸantıların kalitesini artırabilmek amacıyla okulumuzdaki Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri 3 ayrı adımda yürütülmektedir: 1-Çocuklara Yönelik Çalışmalar Okula uyum çalışmaları: Çocukların ilk sosyal açılımlarını güvenli ÅŸekilde gerçekleÅŸtirmek amacı ile çocuÄŸa uygun olan oryantasyon programı psikolog rehberliÄŸinde hazırlanmakta; hem çocuÄŸa hem de veliye oryantasyon sürecinde ihtiyaç duyulan destek verilmektedir. ÇocuÄŸu tanıma programı: Okul PsikoloÄŸumuz; çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerini, karakteristik özelliklerini, güçlü ve desteklenmesi gereken yönlerini, bireysel ve grup çalışmaları ( gözlem, test, oyun vb ) sonucunda deÄŸerlendirilmektedir. ÇocuÄŸu yaÅŸ geliÅŸim özelliklerine göre inceleme ve deÄŸerlendirme: Okulumuzdaki bütün çocuklar ayrı ayrı; psikomotor, biliÅŸsel, duygusal, sosyal, dil ve özbakım becerilerinin geliÅŸimi açısından psikoloÄŸumuz gözetiminde incelenmekte ve deÄŸerlendirilmektedir. Olası bir davranış veya uyum probleminin tespit edilmesi, deÄŸerlendirme ve takibi: Olası bir davranış veya uyum probleminin tespit edilmesi halinde bu durumun, veliye bildirilmesi, çocuÄŸun kiÅŸilik özelliklerine uygun müdahale programının oluÅŸturulması, problemin takibi ve deÄŸerlendirilmesi psikoloÄŸumuz tarafından yapılmaktadır.

ÇocuÄŸun yaÅŸadığı sorunun ya da güçlüÄŸün nedenleri ÅŸu aÅŸamalarda ortaya konmaktadır:

* Aile görüÅŸmesi * Projektif testler ve tekniklerin uygulanması, * Oyun ortamına aile çocuk iliÅŸkilerini tanıma ve anlama * Oyun ortamında çocuÄŸu tanıma * Çocukla bireysel çalışmalar * Oyun terapisi * ÇocuÄŸun okul ve öÄŸretmeniyle koordinasyon ve iÅŸbirliÄŸi *Aile rehberliÄŸi Gerekli görüldüÄŸü takdirde dış bir kaynaktan uzmana yönlendirme gerçekleÅŸtirilmektedir.

Ailelere Yönelik Çalışmalar

Bireysel veli görüÅŸmeleri: Bireysel veli görüÅŸmelerinde psikoloÄŸumuz ve velilerimiz, çocuklarının geliÅŸimsel özellikleri, güçlü ve desteklenmesi gereken yönleri, ilgi ve yetenekleri ile ilgili paylaşımlarda bulunmaktadırlar. Aile Danışmanlığı: Aile danışmanlığı hizmetinde psikoloÄŸumuz ailenin talep ettiÄŸi bir rehberlik konusunda aileleri bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmaları gerçekleÅŸtirmektedir.

3- ÖÄŸretmenlere Yönelik Çalışmalar Hizmet içi eÄŸitimler: EÄŸitim programları, iletiÅŸim becerileri, geliÅŸim özellikleri, davranış yerleÅŸtirme stratejileri vb. konularda paylaşım toplantıları ve uygulama örnekleri gerçekleÅŸtirilerek öÄŸretmenlere rehberlik hizmeti sunulmaktadır.

Sınıflarda Kaç ÖÄŸretmen Görev Yapmaktadır?

Sınıflarımızda iki öÄŸretmenimiz bulunmaktadır. Birisi asil öÄŸretmen diÄŸeri ise yardımcı öÄŸretmendir.

Okulunuz Hangi YaÅŸ Grubuna Hizmet Ediyor?

( ) 0-2 YaÅŸ Grubu

(* ) 2-3 YaÅŸ Oyun Grubu

(* ) 3-4 YaÅŸ Oyun Grubu

(* )  4-6 YaÅŸ Okul Öncesi

( ) Ä°lköÄŸretim

( ) OrtaöÄŸretim

Okulunuzda Beslenmede AÅŸağıdakilerden Hangisi Mevcut?      

( *) Sabah Kahvaltı

(* ) ÖÄŸle YemeÄŸi

( *) İkindi Kahvaltısı

( )  AkÅŸam YemeÄŸi

(* ) Ara ÖÄŸünler (Her gün çocuklarımıza ara öÄŸün olarak meyve tabağı ve kuruyemiÅŸ (ceviz, badem, kuru üzüm, incir verilmektedir.)

Okulunuzda Yemek Hizmetlerinde Hangisini Tercih Ediyorsunuz?

Merkezimizde yemek hizmeti bulunmamaktadır.

( ) Yemeği dışardan temin ediyoruz.

( *) Kendi mutfağımız var.

Organik beslenme ile ön planda olan bir okuluz. Yemeklerimiz sertifikalı aÅŸçımız tarafından okulumuzun ev tipi mutfağında özenle hazırlanır. Her öÄŸünü ev ortamımızdaki gibi yemek saatimize yakın bir saatte hazırlamaya baÅŸlayıp, taptaze masaya koyuyoruz. Çocuklarımızın saÄŸlıklı beslenmeleri bizim için en baÅŸta gelir.

Yemeklerimiz zeytinyağı kullanılarak yapılmaktadır. Çocuklarımızı kendi bahçemizdeki gezen tavuk yumurtası ve bıldırcın yumurtalarıyla besliyoruz. Bakliyatlarımız Yozgat yöresinden özel olarak getirtilen ürünlerdir. Meyve sularımızı meyvelerden kaynatarak kendimiz hazırlamaktayız. Çocuklarımıza sunduÄŸumuz tüm reçelleri özenle kendi mutfağımızda hazırlamaktayız. YoÄŸurdumuz kendi mutfağımızda yapılmaktadır.

Biz Minik BALARISI Anaokulu olarak, çocuklarımızı anne ve babaları günümüzün aşırı yapılandırılmış süslü ve hormonlu pedagojisinin kaygılı ortamından nasıl uzaklaÅŸtırmak istiyorsak, aynı zamanda çocuklarımızı aşırı derece de kimyasala bulaÅŸmış gıdalardan da mümkün ölçüde uzak tutmak istiyoruz. Bu nedenle, mutfağımızda tohum üretiminde, ekiminde, yetiÅŸtirilmesinde, iÅŸlemesinde ve saklanmasında hiçbir ÅŸekilde kimyasal bir iÅŸlem görmemiÅŸ besin olarak tanımlanan organik besinlere yer vermekteyiz.

Okulunuzda Sosyal, Okul Dışı Aktiviteleri Var Mı? Nelerdir?

Çocuklarımızın güven, sorumluluk, kendini ve öncelikli ilgi alanlarını geliÅŸtirmeye yönelik bilimsel sportif sanatsal ve kültürel etkinlik gezilerimiz mevcuttur.  Sinema, tiyatro, müze vs. gezilerimiz o ayın programına göre her ay yapılmaktadır. Yüzme ve binicilik derslerimiz bahar mevsimiyle birlikte baÅŸlamaktadır. Minik Bal Arısı çocuklarını her yerde görebilirsiniz. Bir gün bir market alışverÅŸinde, baÅŸka bir gün pazarda, ptt de, fırında, ulaşım daire baÅŸkanlığında gibi…

Okulunuzda Havuz Var Mı?

( ) Var                               ( x) Yok

Belirli Gün Ve Haftalar Dahilinde Etkinlikleriniz Oluyor Mu?

Okulumuzda Belirli gün ve haftalar, özel günler kapsamında günün anlam ve önemine dair faaliyetler, etkinlikler ve gezilerimiz yapılmaktadır..

Etkinliklerinizde Veli Katılımı Oluyor Mu?

Her ay bir sınıfımızdan bir velimizi okulumuza davet ederek Aile Katılımı EtkinliÄŸi adına öÄŸrencilerimizle bir proje gerçekleÅŸtirmektedir.

 Küçük YaÅŸ Gurubu Ä°çin Uyku Oda Düzeniniz Var Mı?

(*) Evet                             ( )  Hayır

Okulun GüvenliÄŸi Var Mı?

( *) Evet                            () Hayır

Okulumuzda bütün sınıflarımızda kamera sistemi bulunmaktadır.

Okulunuz Saat Kaç Aralığında Açık?

Okulumuz 07:30 - 18:00 saatleri arasında açıktır.

 Okulunuz Tam Gün Mü Yoksa Yarım Günde EÄŸitim Var Mı?

 (* ) Tam Gün                  (* )Yarım Gün

Okulunuzda Sağlık Hizmetlerinde Aşağıdakilerden Hangisi Mevcut?

( ) Doktor Kontrolü

(* ) Psikolojik Danışmanlık

Okulunuzda EÄŸitsel Faaliyetlerden Hangisi/Hangileri Mevcut?

( *) Yabancı Dil Eğitimi

( *) Yüzme

(*) Satranç

(*) Müzik

(*) Jimnastik- Zumba-Moden Dans

(*) Yoga

( *) Drama

( ) Orf EÄŸitimi

() Bale

( *) Akil Ve Zeka Oyunlar

(*) Mutfak Akademisi

(*)Ebru Sanatı-Ahşap Boyama

Oyun Grubunuz Var Mı?

(* ) Evet                                          ( ) Hayır

Kardeş Okulunuz Var Mı? (Kitap, Kıyafet, Oyuncak Vs. Leri İhtiyacı Olan Okullarla Paylaşma Projesi).

(* ) Evet                                          ( ) Hayır

 OKULUN GÜNCEL BÄ°LGÄ°LERÄ°

Adres: Karslılar Mah.82120 Sk. No:8

Tel: 03222351535

        05354633030

Web: www.balarisi01.com

e-mail: minikbalarisi01@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/MinikBALARISIAnaokulu/

Ä°nstagram:  https://www.instagram.com/minikbalarısıanaokulu/

GÖRSELLER

 

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

1 Yorum

  • AyÅŸegül onur

    Yanıtla

    Evet çok küçük yaşta evladımi vermek zorundaydım.cok şükür ki sema hanımla yeni kurulduğu dönemlerde evladımi verdim.o zaman bile diğer kreslerden farkını bellil etmişti.vereigi hizmete karşılık aldığı ücret gerçekten şişirilmiş diğer kreş ve anaokulları dan farkını anlamıştım.artik içim rahattı .her aklıma geldiğinde dualarında.rabbim yolunu aciketsin işlerini kolaylastirsin

Yorum yap