MÄ°NECAN ANAOKULU- Ä°LKOKULU

Ä°ÅžKAD’ın kuruluÅŸ yıldönümü etkinliÄŸinde ön masada oturuyordu, kendisiyle tanışma fırsatı buldum ve kısaca projemden bahsettim. “Åžimdi sırası deÄŸil” demedi, “sonra görüÅŸelim” demedi ve cep numarasını verdi “yarın görüÅŸüp röportaj zamanına karar verelim” dedi. Öyle de yaptık okulda çok güzel ağırlandım, irmik tatlısının tadı hala damağımda. Yani çocuklarınızı buraya göndermeye karar verirseniz elde var bir “irmik tatlısı süper”. Sizleri biliyorum yeme-içme deÄŸil, eÄŸitim bölümü ilgilendiriyor o yüzden sizleri Minecan Anaokulu Kurucusu ve Müdürü Sayın Güzide Nur Özveren’le yaptığım keyifli sohbetle baÅŸbaÅŸa bırakıyorum.

  OKULUNUZDA UYGULAMAKTA OLDUÄžUNUZ EĞİTÄ°M SÄ°STEMÄ°NÄ°ZDEN BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Matematikte Mathazone okul öncesi eÄŸitim programını 2ile 6 yaÅŸ arasındaki çocukların, matematik temellerinin kurulmasına yönelik, özel olarak tasarlanmış “Masal Tadında” bir eÄŸitim programıdır. MatematiÄŸi yalnızca iÅŸlemlerden oluÅŸan bir kavram olarak deÄŸil; bir düÅŸünme ÅŸekli olarak tanımlar. Bu düÅŸünme becerisini kazanmak, basit bir hesap makinesi gibi hesap yapmaktan çok daha önemlidir.  Mathazone çocuklarımızın matematiksel düÅŸünme becerisini ÅŸu temel ögeleri kullanarak geliÅŸtirir: MatematiÄŸin yalnızca sınıf ortamında kalan soyut bir kavram olmadığını, bizzat gerçek hayatın kendisi olduÄŸunu göstererek, EÄŸitim hayatları boyunca alacakları MATEMATÄ°K EĞİTÄ°MÄ°NÄ°N temelini oluÅŸturan matematik kavramlarını erken yaÅŸta oyunlarla tanıştırarak, YaÅŸ seviyelerine göre doÄŸru sıralanmış sıralanmış MATEMATÄ°K KAVRAMLARINI takip ederek, MATEMATÄ°K DÄ°LÄ°’ ni günlük hayatta kullanarak, ANALÄ°TÄ°K DÜÅžÜNME yeteneÄŸini geliÅŸtirerek. Minecan 2018-2019 eÄŸitim öÄŸretim döneminde iki yıldır 3-6 yaşına uyguladığı PYP (Primary Years Programe) eÄŸitim programını ilkokul 1. Sınıflar ile ilköÄŸretime taşıyor. PYP’ den kısaca bahsedersek 3-11 yaÅŸ arasındaki çocuklar için anlamlı olan, onlara çekici gelen ve mücadele etmelerine olanak saÄŸlayan alanlar üstü bir öÄŸretim programı için, çeÅŸitli ulusal sistemlerin en iyi araÅŸtırma ve uygulamalarından sentez oluÅŸturan bir sistemdir.  ÖÄŸrencilerin neler öÄŸrenmesi gerektiÄŸi, eÄŸitim yöntemleri ve deÄŸerlendirme stratejileri hakkında yol gösteren uluslararası bir müfredat modelidir. PYP bilginin tek başına yeterli olmadığını, bunun yanında uygun kavramların, becerilerin ve tutumların da geliÅŸtirilmesi gerektiÄŸini açıkça belirtmektedir. Program, öÄŸrenilmesi gereken bilgileri sıralamak yerin, hem öÄŸrencilerin, hem de öÄŸretmenin etkin bir ÅŸekilde sorgulama yaptıkları bir sınıf atmosferi yaratmayı amaçlamaktadır. Son olarak bu program öÄŸrencilerin akademik, sosyal, fiziksel, duygusal ve kültürel açılardan pek çok ihtiyacını karşılamaktadır.  

OKULUNUZDA VERECEĞİNÄ°Z OKULÖNCESÄ° EĞİTÄ°M PROGRAMLARINI PLANLARKEN NELERÄ° GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUNUZ?

Öncelikte eÄŸitim sistemlerini seçmeden önce ezbersiz eÄŸitimin yanında olan bir insandım bu sisteme geçince milli eÄŸitimin müfredat ve kazanımlarını PYP ile ezbersiz eÄŸitime dönüÅŸtürerek uyguluyoruz. PYP’ nin en önemli özelliÄŸi merkezi Avrupa da ama her ülke kendi deÄŸerleriyle ünitelerini planlamak zorundadır,  sistemin akademik deÄŸerini artırıyor, taklitçi bir yapısı yok.

ÇOCUKLARIMIZA EĞİTÄ°M VERECEK ÖÄžRETMENLERÄ° HANGÄ° KRÄ°TERLERE GÖRE SEÇÄ°YORSUNUZ?

Yaratıcı düÅŸünceye sahip olması gerekiyor.

OKULUNUZ HANGÄ° YAÅž GRUBUNA HÄ°ZMET EDÄ°YOR?

(  ) 0-2 YaÅŸ Grubu (  )  2-3 YaÅŸ Oyun Grubu (X)  3-4 YaÅŸ Oyun Grubu (X) 4-6 YaÅŸ Okul Öncesi (X)  Ä°lköÄŸretim (2018-2019 eÄŸitim öÄŸretim döneminde açılacak) (  ) OrtaöÄŸretim

OKULUNUZDA BESLENMEDE AÅžAÄžIDAKÄ°LERDEN HANGÄ°SÄ° MEVCUT?

(X) Sabah Kahvaltı (X)  ÖÄŸle YemeÄŸ(X)  Ä°kindi Kahvaltısı (  )  AkÅŸam YemeÄŸi (X) Ara ÖÄŸünler

OKULUNUZDA YEMEK HÄ°ZMETLERÄ°NDE HANGÄ°SÄ°NÄ° TERCÄ°H EDÄ°YORSUNUZ?

(  ) YemeÄŸi dışardan temin ediyoruz. (X)  Kendi mutfağımız var.

OKULUNUZDA SOSYAL, OKUL DIÅžI AKTÄ°VÄ°TELERÄ° VAR MI? NELERDÄ°R?

Ünite kapsamında geziler, okula tiyatro grupları geliyor.

OKULUNUZDA HAVUZ VAR MI? (  ) Var (X) Yok

BELÄ°RLÄ° GÜN VE HAFTALAR DAHÄ°LÄ°NDE ETKÄ°NLÄ°KLERÄ°NÄ°Z OLUYOR MU?

Evet tüm belirli gün ve haftaların tamamında etkinliklerimiz anlamlı olarak kutlanır.

ETKÄ°NLÄ°KLERÄ°NÄ°ZDE VELÄ° KATILIMI OLUYOR MU?

Evet veli katılımı oluyor, yılda 5 kez velilerin bilgi ve farkındalık düzeyini arttırmak amacıyla veli katılımlı seminerler  de düzenliyoruz.

KÜÇÜK YAÅž GURUBU Ä°ÇÄ°N UYKU ODA DÜZENÄ°NÄ°Z VAR MI?

( X) Evet          (sadece 3 yaÅŸ için) ( ) Hayır

OKULUN GÜVENLİĞİ VAR MI?

(X) Evet (  ) Hayır

OKULUNUZ SAAT KAÇ ARALIÄžINDA AÇIK?

8:00- 17:30

OKULUNUZ TAM GÜN MÜ YOKSA YARIM GÜNDE EĞİTÄ°M VAR MI?

(X) Tam Gün (  ) Yarım Gün

OKULUNUZDA SAÄžLIK HÄ°ZMETLERÄ°NDE AÅžAÄžIDAKÄ°LERDEN HANGÄ°SÄ° MEVCUT?

( ) Doktor Kontrolü (X) Psikolojik Danışmanlık (X) Pedagojik Kontrol

OKULUNUZDA EĞİTSEL FAALİYETLERDEN HANGİSİ/HANGİLERİ MEVCUT?

(X) Yabancı Dil EÄŸitimi (  ) Yüzme (X) Satranç (X) Müzik (X) Jimnastik (X ) Drama (X) Orf EÄŸitimi ( ) Bale ( ) Akil Ve Zeka Oyunlar   DiÄŸer resim, dans ……………., ………………………………………,…………………………………………….

Yabacı dil eğitimi: 3 yaştan itibaren haftalık 10 saat etkin bir yabancı dil eğitimi verilmektedir.

OYUN GRUBUNUZ VAR MI?

( ) Evet (X)Hayır

KARDEÅž OKULUNUZ VAR MI? (KÄ°TAP, KIYAFET, OYUNCAK VS. LERÄ° Ä°HTÄ°YACI OLAN OKULLARLA PAYLAÅžMA PROJESÄ°).

( ) Evet ( ) Hayır KardeÅŸ okul kapsamında her yıl bir okul seçerek ona yardım yapıyoruz.  

  OKUL BÄ°LGÄ°LERÄ°

Adres: Karslı Mahallesi 82064 Sokak No:12-14 / Çukurova - ADANA

Tel: 0 530 463 9765, 0322 233 3045

Web: http://www.minecananaokulu.com/

Facebook: https://www.facebook.com/%C3%96zel-Minecan-Anaokulu-772482566220270/

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/minecananaokulu/  

 

     

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap