DEV ÇOCUK ANAOKULU
İtiraf etmeliyim ilk gördüÄŸümde çok ÅŸaşırdım Havva hanımı, çok genç, formda, idealist hele birde bu okulun kurucusuyum demez mi? Ben bir ÅŸey söylüyorum “aynı benim cümlelerim” diyor, kendisi bir ÅŸey söylüyor bu kez ben “bende böyleyim” diyorum. Ruh ikizimi bulduÄŸumu hissettim birden sanki. Üniversite yıllarında, okul öncesi öÄŸretmenliÄŸinde okuyan arkadaÅŸlarıyla ara sıra stajlara birlikte gitmiÅŸ. Onlara yardım etmiÅŸ. Çocuklara sevdası, onlar için bir ÅŸeyler yapma isteÄŸi o zamanlarda belirmiÅŸ içinde. Hal böyle olunca Adanamıza Dev yürekli çocuklar yetiÅŸtirmek için 3 yıl önce kolları sıvamış. İyi de yapmış Havva Hanım. Etkinlik tarihimiz belli, detayları belli takipte kalın sevgili takipçiler. Åžimdi sizleri bilgiyle donatılacağınız yeni bir yazı ile baÅŸ baÅŸa bırakıyorum.
BİZE OKULUNUZDAN VE OKULUNUZDA UYGULAMAKTA OLDUĞUNUZ EĞİTİM SİSTEMİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?
3-6 yaÅŸ aralığında okul öncesi eÄŸitim veren tam zamanlı bir okuluz. MEB müfredatı ile birlikte, yaÅŸ gruplarına uygun hazırlanmış özel bir program kapsamında 4 grup oluÅŸturuyoruz.
Play and Learn Team – 3 yaÅŸ
Eco-friendly Team – 4 yaÅŸ
Healty and Gym Team – 5 yaÅŸ
Science and Math Team – 6 yaÅŸ
Gruplarımız müfredatımızda mevcut olan eÄŸitim alanlarımızı yansıtan içerikleri oluÅŸturmaktadır. ÖÄŸrenme sürecinde; oyun, doÄŸa, çevre bilinci, ekoloji, saÄŸlık, doÄŸru beslenme, hareket eÄŸitimi, bilim, fen, matematik ve ilköÄŸretime hazırlık eÄŸitim sistemimizin temel baÅŸlıklarıdır.
Bu baÅŸlıklar altında, toplumsal deÄŸerlerimizi de gözeterek çağın gerektirdiÄŸi teknolojik alanlara da önem veriyoruz. Küçük atölyeler kurup çocuklarımızın sebep-sonuç iliÅŸkisi kurabilen, üretebilen, çözüm odaklı ve özgüvenli ilerlemelerini saÄŸlıyoruz.
STEM: Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Bilim alanlarını kapsayan disiplinler arası bir sistemdir. Türkiye’de FeTeMM EÄŸitimi adı altında 2012 yılından beri çalışmalar baÅŸlamıştır. Dev Çocuk olarak çocukların sahip olduÄŸu yaratıcılığı kullanarak ve meraklarını destekleyerek; problem odaklı çalışmayı, çözüm üretmeyi, proje oluÅŸturma ve yürütmeyi ders olarak hayatın bir parçası gibi aşılamak amacı ile STEM eÄŸitimi uyguluyoruz.
Maker ve Kodlama: Ezberci eÄŸitimden uzak, yaparak ve deneyerek öÄŸrenmeyi saÄŸlayan, yanılarak doÄŸruya ulaÅŸtıran, düÅŸün, tasarla ve yap mantığında açtığımız bir atölyedir. GeleceÄŸin mühendis, tasarımcı ya da üreticilerine en basit haliyle teknolojiyi ve dijital dünyayı kullandırarak oyun üretiyoruz.
Akıl oyunları: Atölyemizi çocuklarımızın;
- Her uygulamada farklı bir beceriyle karşılaşarak kendini geliştirmeleri
- Geometri ve matematik konularını oynayarak öÄŸrenmeleri
- Her öÄŸrencinin oyunlardaki aktif rollerinden dolayı aktif kiÅŸilik kazanmaları
- Yapılan etkinliklerden dolayı her öÄŸrencinin proje odaklı düÅŸünmeleri
- Grup bilinci ve ekip ruhunun oluşması
- Her öÄŸrencinin kendini tanıması ve becerilerini keÅŸfetmesi
amaçlarıyla kurduk.
Çocuklarımızın sosyal ve eÄŸitsel olarak desteklenmelerinin yanında pedagojik olarak da geliÅŸimlerinin destelemek için Pedagog Pınar KAYA DÖÅžLÜ ile çalışıyoruz. Çocuklarımız için ihtiyaç duydukları geliÅŸim testlerinin yapılması, raporlanması ve geliÅŸim takiplerinin izlenerek velilerin bilgilendirilmesini saÄŸlıyoruz. Ayrıca yılda en az 5 kez olacak ÅŸekilde anne baba seminerleri düzenliyoruz. Sorumluluk, iletiÅŸim, uyku, beslenme gibi bir ebeveyn için sorun olacak temel konular hakkında velilerimiz ile sohbet ediyor, onları bilgilendiriyor ve sonuçlarını takip ediyoruz.
OKULUNUZDA VERECEĞİNİZ OKULÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINI PLANLARKEN NELERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUNUZ?
ÇocuÄŸu, toplumda tek başına kabul gören bir birey olarak geleceÄŸe hazırlamak amacıyla okul öncesi eÄŸitimin çok yönlü olması görüÅŸündeyiz. Çocuklarımızın akademik geliÅŸimlerini desteklemekle birlikte, günlük yaÅŸam becerileri kazandırmayı da hedefliyoruz. BiliÅŸsel geliÅŸimleri kadar özgüveni yüksek, ilgi ve yeteneklerinin farkında, kendine özgü bireyler olmalarını da önemsiyoruz. Bu anlayışla dünyada yaygınlaÅŸmış eÄŸitim sistemlerin, toplumumuza ve deÄŸerlerimize uyarlanmış ÅŸekilde modelliyoruz. Montessori, Reggio Emilio ve Waldorf gibi…
Her çocuk özeldir ve her çocuÄŸun farklı bir konuda desteÄŸe ihtiyacı vardır. Çocuklarımız ile tanıştıktan sonra onlara özel program hazırlamak için; anneden destek alarak güven inÅŸaa ettiÄŸimiz minimum 3 günlük alıştırma süreci geçiriyoruz. Ardından sınıf içi, okul dışı ders, atölye ya da etkinliklerde çocuÄŸumuzu bire bir gözlemleyip, onun duygularına eriÅŸebilmek için oyun terapisine alıyoruz. Özellikle uyaran eksikliÄŸi yada atipik otizm teÅŸhisi ile gelen çocuklarımızda oyun terapisi çocuÄŸa açılan bir kapı bizim için. Her çocuk için hazırladığımız gözlem ve terapi raporu sonrasında ebeveynler ile görüÅŸüyor, çocuÄŸumuz için özel programımızı sunuyor ve evde çocuÄŸumuza nasıl destek verebilecekleri konusunda bilgilendiriyoruz.
ÇOCUKLARIMIZA EĞİTİM VERECEK ÖÄžRETMENLERİ HANGİ KRİTERLERE GÖRE SEÇİYORSUNUZ?
0-6 yaÅŸ aralığında her çocuÄŸun muhakkakki her ÅŸart ve durumda güven, sevgi ve ilgiye ihtiyacı olduÄŸu inancındayız. Bu sebeple öÄŸretmenlerimizde içgüdüsel olarak koÅŸulsuz sevgi ve ÅŸefkat olmasına özen gösteriyoruz. Bununla birlikte eÄŸitim düzeyi aldığı diploma ile sınırlı kalmamış, bilgi ve tecrübesini kullanarak yenilikler üreten ve idealleri olan öÄŸretmenler ile çalışmayı tercih ediyoruz. Ayrıca okulumuzun eÄŸitim anlayışı ile öÄŸretmenimizin örtüÅŸüyor olması gerekmektedir.
OKULUNUZDA BESLENME DÜZENİ NASILDIR ?
(x) Sabah Kahvaltı
(x) ÖÄŸle YemeÄŸi
(x) İkindi Kahvaltısı
( ) AkÅŸam YemeÄŸi
(x ) Ara ÖÄŸünler (2 ara öÄŸün)
Yemeklerimizi aÅŸçımız piÅŸirir. Dışarıdan ve hazır hiçbir ürün kullanılmaz mutfağımızda. Beslenme deÄŸerleri gözetilerek hazırlanmış yemek menülerimiz aylık olarak velilerimizle paylaşılır. Her grup kendi saatinde öÄŸretmenleri ile yemeÄŸini yer.
OKULUNUZDA SOSYAL, OKUL DIŞI AKTİVİTELERİ VAR MI? NELERDİR?
Çocuklarımızı toplumda özgüvenli bir birey olarak hazırlamayı amaçlamışken; toplumdan ve sosyal çevreden uzak durmamız imkansız. Tiyatro ve sinema yılın başından itibaren vazgeçilmezimizdir. Bununla birlikte dönem içinde baÅŸlayarak yüzme, binicilik ve tenis eÄŸitimleri veriyoruz. DoÄŸa keÅŸifleri yapmayı da çok seviyoruz.
BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR DAHİLİNDE ETKİNLİKLERİNİZ OLUYOR MU?
Tüm özel gün ve haftalarımız önemine uygun bir ÅŸekilde farkındalık oluÅŸturarak iÅŸlenir.
ETKİNLİKLERİNİZDE VELİ KATILIMI OLUYOR MU?
Velinin dahil olmadığı bir eÄŸitim programı okul öncesinde düÅŸünülemez bile. Hem öÄŸretim metotlarımız hem de sosyal olarak düzenlediÄŸimiz etkinliklerde muhakkak ki veli iletiÅŸimi ve katılımı ile ilerleriz.
OKULUNUZDA EĞİTSEL FAALİYETLERDEN HANGİSİ/HANGİLERİ MEVCUT?
Yüzme
Yabancı dil
Akıl oyunları
Görsel sanatlar
Satranç
Drama
STEM
Scamper
Binicilik
Orff-ritm
Maker ve kodlama
Dans
SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE YER ALIYORMUSUNUZ?
3 yılda 5 sosyal sorumluluk projesi kapsamında köy anaokullarımıza eÄŸitsel materyal temini saÄŸladık. Sosyal sorumluluk projelerimizde velilerimizden gördüÄŸümüz büyük destek sayesinde köy çocuklarımız için oyuncak ve kıyafet desteÄŸi de saÄŸlayabildik. Önümüzdeki projemiz kardeÅŸ okullarımızdan birisi için minik bir kütüphane hazırlamak olacak.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE FARKINDALIK YARATMAK İÇİN NELER YAPIYORSUNUZ?
Anadolu Anaokulları DerneÄŸi üyesiyiz. DerneÄŸimizin Adana’daki üyeleri ve faaliyetleri için öncülük yapıyoruz. DerneÄŸimiz temelleri saÄŸlam atılmış bir nesil yetiÅŸmesini saÄŸlayacak okul öncesi öÄŸretim kurumlarının daha etkin ve kaliteli olmasını saÄŸlamak amacıyla Aralık 2017 de kuruldu. Özel okul öncesi öÄŸretim kurumları arasında, eÄŸitsel kültürel, yasal ve ekonomik alanlarda; eÅŸgüdüm, etkileÅŸim ve dayanışmanın saÄŸlanmasını, aynı rekabet koÅŸullarında okul öncesi eÄŸitimin güçlenmesini hedefliyoruz.
Ruhsatsız okula ‘hayır’ diyoruz imza kampanyası baÅŸlattık
Ülkemizde canımız evlatlarımızı emanet ettiÄŸimiz anaokullarında maalesef ki ürkütücü tablolar ile karşılaÅŸmaktayız. Milli EÄŸitim Bakanlığı’nın müfredatından bihaber eÄŸitim programları sunan sözde eÄŸitim kurumlarında minik canlarımız fiziksel, ruhsal ÅŸiddete maruz kalıyor, cinsel istismara uÄŸruyor hatta ve hatta yitip gidiyor. Tabelasında MEB logosu yada Anaokulu ifadesi yer almadığı halde kendisini eÄŸitim kurumu gibi aksettirip, bu izlenimi yaratmak için çeÅŸitli alternatif isimler kullanıyorlar. Aslında bu o yerin anaokulu ruhsatı olmadığını, sadece ‘ticarethane’ olarak faaliyet gösterdiÄŸine iÅŸaret ediyor.
Anaokulları, mevzuatta okul öncesi eÄŸitim kurumları olarak yer alıyor. Bu yüzden mutlaka Milli EÄŸitim Bakanlığı’ndan (MEB) ruhsat almaları gerekiyor.
ÇOCUKLARINIZI GÖNDERDİĞİNİZ ANAOKULLARINA MUTLAKA MEB RUHSATI SORUN
Çünkü ruhsat alınması sırasında, deprem raporu alınması, binanın iskanın olması, yangın ve emniyet açısından gerekli önlemlerin alınması gibi çocukları koruyacak kontroller yapılıyor. Çalıştırılan eÄŸitmenden aÅŸçısına kadar mesleki yeterlilikleri kontrol ediliyor.
Aksi halde ruhsatsız kurumda bir problem oluşması durumunda aileler muhatap bulamıyor. Evlatlarımız mağduriyetleriyle kalıyor.
OKULUN GÜNCEL BİLGİLERİ
Adres: 100. Yıl Mah. 85009 Sok. No: 5 Çukurova /ADANA
Tel : 0322 256 66 55 Gsm : 0532 519 58 06
Web: www.devcocuk.com
Facebook: www.facebook.com/devcocukanaokulu
İnstagram: https://www.instagram.com/devcocukanaokulu/
GÖRSELLER
Yorum yap