AÇELYA ANAOKULU

 

 

"GELECEĞİMÄ°ZE OKUL ÖNCESÄ° EĞİTÄ°MLE SAHÄ°P ÇIKALIM" adlı projemi kafamda olgunlaÅŸtırdıktan sonra, çocuÄŸa ve eÄŸitime verdiÄŸi önemi bildiÄŸim bir idareci olan Özel Açelya Anaokulu Müdürü Sayın Aysel Koçak Hanımın yanında almıştım soluÄŸu. "GeleceÄŸimiz olan çocuklarımız söz konusu ise Kurum olarak her projeye evet diyoruz" dedi ve benimle bu heyecanı paylaÅŸarak Üniversitede ÖÄŸretim üyesi Prof. Dr. YaÅŸare AktaÅŸ Arnas Hocamla tanışmama, okulda projemi anlatan bir sunum yapmama vesile oldu.  Kısaca projemin başından beri büyük destek veren Aysel Hocama teÅŸekkürü borç biliyorum. Åžimdi okulu tanımanız için sizleri yazımızla baÅŸbaÅŸa bırakıyorum.

Okulunuzda uygulamakta olduÄŸunuz eÄŸitim sisteminizden bahseder misiniz?

Okulumuz 36-72 ay çocukları kapsayan ve tam gün eÄŸitim veren bir okuldur. Okulumuzun iç ve dış fiziki yapısı okul öncesi ÅŸartlara uygun planlanmış 12 derslik, 1 uyku odası, 1 havuz, 1 yemekhane, 1 spor salonu ve oyun salonlarından oluÅŸmaktadır. EÄŸitim programımızda meb müfredatı plan ve programlarını kullanıp;  bunun yanında okul öncesi etkinliklerimizi yaratıcı drama, orf, ekoloji çalışmaları, proje yöntemi çalışmaları ile zenginleÅŸtirerek belirliyoruz.

Okulunuzda vereceÄŸiniz okulöncesi eÄŸitim programlarını planlarken neleri göz önünde bulundurdunuz?

Öncelikle yapılacak çalışmaların çocukların saÄŸlığı ve güvenliÄŸi için gerekli güvenlik ve hijyen tedbirlerini alırız.

Çocuklarımıza eÄŸitim verecek öÄŸretmenleri hangi kriterlere göre seçiyorsunuz? 

ÖÄŸretmenlerimizin alanında en az ön lisans bölümünü bitirmiÅŸ, alanı ile ilgili farklı yerlerden eÄŸitim almış olmasına, eÄŸitime açık, araÅŸtırmacı ve yenilikçi olmasına özen gösteriyoruz. KiÅŸilik özellikleri olarak sabırlı, özgüvenli, mesleÄŸini seven, toplumsal ve ahlaki deÄŸerleri benimsemiÅŸ kiÅŸiler olmasına dikkat ediyoruz.

  OKULUNUZ HANGÄ° YAÅž GRUBUNA HÄ°ZMET EDÄ°YOR? (  ) 0-2 YaÅŸ Grubu (  ) 2-3 YaÅŸ Oyun Grubu (X)   3-4 YaÅŸ Oyun Grubu (X) 4-6 YaÅŸ Okul Öncesi (  ) Ä°lköÄŸretim (  )OrtaöÄŸretim   OKULUNUZDA BESLENMEDE AÅžAÄžIDAKÄ°LERDEN HANGÄ°SÄ° MEVCUT? (X) Sabah Kahvaltı (X) ÖÄŸle YemeÄŸi (X) Ä°kindi Kahvaltısı (  ) AkÅŸam YemeÄŸi (  ) Ara ÖÄŸünler   OKULUNUZDA YEMEK HÄ°ZMETLERÄ°NDE HANGÄ°SÄ°NÄ° TERCÄ°H EDÄ°YORSUNUZ? (  ) YemeÄŸi dışardan temin ediyoruz. (X) Kendi mutfağımız var.   OKULUNUZDA SOSYAL, OKUL DIÅžI AKTÄ°VÄ°TELERÄ° VAR MI? NELERDÄ°R? Tiyatro, sinema, müzeler, PTT, Çukurova Üniversitesi Konservatuar, kütüphane vb… iÅŸlediÄŸimiz konu ile ilgili bir çok alana geziler düzenleyebiliyoruz.   OKULUNUZDA HAVUZ VAR MI? (X) Evet          (  ) Hayır   BELÄ°RLÄ° GÜN VE HAFTALAR DAHÄ°LÄ°NDE ETKÄ°NLÄ°KLERÄ°NÄ°Z OLUYOR MU? Belirli gün ve haftalar etkinliklerimizde görevli olan sınıflardaki öÄŸrencilerimiz görev alarak okul salonunda etkinlik sunumu yapıyorlar.   ETKÄ°NLÄ°KLERÄ°NÄ°ZDE VELÄ° KATILIMI OLUYOR MU? Evet, veli katılımlarımız olmaktadır.   KÜÇÜK YAÅž GURUBU Ä°ÇÄ°N UYKU ODA DÜZENÄ°NÄ°Z VAR MI? (X) Evet          (  ) Hayır   OKULUNUZUN GÜVENLİĞİ VAR MI? (X) Evet          (  ) Hayır   OKULUNUZ SAAT KAÇ ARALIÄžINDA AÇIK? Okulumuz 7:00 – 18:00 saatleri açık   OKULUNUZ TAM GÜN MÜ YOKSA YARIM GÜNDE EĞİTÄ°M VAR MI? (X ) Tam Gün                         (  ) Yarım Gün   OKULUNUZDA EĞİTSEL FAALÄ°YETLERDEN HANGÄ°SÄ°/HANGÄ°LERÄ° MEVCUT? (X) Yabancı Dil EÄŸitimi (X) Yüzme (X) Müzik (X) Jimnastik (X) Drama (X) Satranç (X) Orf EÄŸitimi (X) Bale (  ) Akil Ve Zeka Oyunları DiÄŸer …………………………………., ………………………………………,…………………………………………….   OYUN GRUBUNUZ VAR MI? (  ) Evet          (X) Hayır   KARDEÅž OKULUNUZ VAR MI? (KÄ°TAP, KIYAFET, OYUNCAK VS. LERÄ° Ä°HTÄ°YACI OLAN OKULLARLA PAYLAÅžMA PROJESÄ°). (  ) Evet          (X) Hayır   Ä°LETİŞİM BÄ°LGÄ°LERÄ° Adres: Mahfesığmaz Mah. 11. Sok. No:7 SEYHAN/ADANA Tel: 0 (322) 234 0808 Web: http://www.acelyaanaokulu.k12.tr/ Ä°nstagram: https://www.instagram.com/acelyaanaokulu/   GÖRSELLER

 

 

 

           

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap