MEKTEBİM ÇUKUROVA BİLFEN OKULLARI ANAOKULU

9 Aralık tarihinde Çukurova Psikoloji Zirvesini Mektebim Okulları konferans salonunda düzenlemiÅŸtik. Zirvemize destek almak için gittiÄŸimizde tanıştık kendileriyle, projemizden bahsederken seve seve yer almak istediklerini söylediler. Mektebim büyük bir kolej olunca tabi sadece anaokulu bilgilerine deÄŸil ilerleyen tarihlerde ilkokul, ortaokul ve lise bölümü detaylı bilgileri de sizlerle buluÅŸmaya hazırlanıyor deÄŸerli okurlar. Bugün Mektebim Okulları Anaokulları’nı mercek altına alalım. Keyifli okumalar.

MEKTEBÄ°M’Ä°N KURULUÅž HÄ°KÂYESÄ°NDEN KISACA BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Mektebim, 2011 yılında 150 öÄŸrencisiyle Ä°stanbul Büyükçekmece’de temelleri atılan ve bugün 65 kampüs ve 204 okul ile 28 ilde eÄŸitim öÄŸretim faaliyetlerini sürdüren Türk eÄŸitim sektörünün en önemli markalarından biridir. Anaokulu, Ä°lkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi, Anadolu Fen Lisesi ve Anadolu SaÄŸlık Meslek Liseleriyle çaÄŸdaÅŸ ve modern eÄŸitim ortamlarında en son teknolojileri kullanarak öÄŸrencilerine dünya standartlarında eÄŸitim imkânı sunan Mektebim’ in Türkiye genelinde 35 bine yakın öÄŸrencisi, 6 bine yakın akademik ve idari personeli bulunmaktadır.  Adını, 1928 yılında Atatürk’ün kurduÄŸu Millet Mekteplerinden alan Mektebim, eÄŸitimde kalite anlayışını ülkenin her noktasına ulaÅŸtırarak öÄŸrencilerine dünya standartlarında eÄŸitim imkânı sunmaktadır. Öz disiplini ve benlik saygısı geliÅŸmiÅŸ, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken baÅŸkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek- göreneklerimize karşı duyarlı, tabiatı koruyan bireyler yetiÅŸtirmek amacıyla yola çıkan Mektebim, ders içeriklerini ve eÄŸitim modellerini çocukların; bedensel, zihinsel, sosyal ve ruhsal geliÅŸimlerini ön planda tutacak ÅŸekilde oluÅŸturarak, yabancı dil eÄŸitimiyle öÄŸrencilerine dünya vatandaşı olma imkânı saÄŸlamaktadır.

OKULUNUZDA UYGULAMAKTA OLDUĞUNUZ EĞİTİM SİSTEMİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Mektebim, “Bütünsel EÄŸitim Yaklaşımı” ile araÅŸtıran, projeler üreten, takım çalışmasına yatkın, lider karakterli ve en az bir yabancı dili çok iyi konuÅŸabilen öÄŸrenciler yetiÅŸtirmektedir. Bu yıl Endüstri 4.0’ın teknolojik unsurlarını 21.  yüzyıl becerileriyle entegre ederek müfredatına dahil eden Mektebim, eÄŸitimde teknoloji kullanımı, yabancı dil eÄŸitimi ve ülkemizin gerçeÄŸi olan sınavlara hazırlık çalışmaları ile fark yaratmaktadır. Ä°novasyon, Finansal Okur Yazarlık, Küresel Farkındalık gibi yeni içerikler oluÅŸturan Mektebim, okul öncesinden liseye kadar yaÅŸayarak öÄŸrenen, dünyanın her yerinde öÄŸrendiklerini kullanabilen öÄŸrenciler yetiÅŸtirebilmek için Bütünsel EÄŸitim Modeli’ni hayata geçirerek Okul öncesinde “Dünya Benim Oyun Alanım”, ilkokulda “Dünya Benim KeÅŸif Alanım”, ortaokulda “Dünya Benim Proje Alanım” ve lisede de “Dünya Benim YaÅŸam Alanım” mottolarıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

OKUL ÖNCESÄ° EĞİTÄ°M PROGRAMLARINI PLANLARKEN NELERÄ° GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUNUZ?

EÄŸitim sistemimizde temel olarak öÄŸrencinin ihtiyaçlarını karşılamak ve onu bir sonraki kademeye ve hayata hazırlamak üzerine program geliÅŸtiriyoruz. ÖrneÄŸin 3-4 veya 5 yaşındaki bir çocuÄŸun en çok oyun oynamaya ihtiyacı vardır. Tüm kazanımlarımız öÄŸrencinin oyun oynayarak ve etkinlik yaparak öÄŸrenmesi üzerine çalışılmıştır. Oyun öÄŸrencinin geliÅŸimine büyük katkıda bulunur. Çocuk için oyun çok önemlidir. Gelecekte motivasyonu yüksek, giriÅŸken, bağımsız düÅŸünüp bağımsız hareket edebilen bireyler olabilmelerine katkı saÄŸlar. Oyun oynayan çocuklar daha saÄŸlıklı ve çabuk geliÅŸiyor çünkü oyun sırasında çocuk hareket ediyor, bedenini kontrol yeteneÄŸi geliÅŸiyor böylece dikkat süresi de uzuyor. Bu sebeple vermeyi hedeflediÄŸimiz kazanımları oyun ve etkinliklerin içine yedirerek program oluÅŸturuyoruz.

ÇOCUKLARIMIZA EĞİTÄ°M VERECEK ÖÄžRETMENLERÄ° HANGÄ° KRÄ°TERLERE GÖRE SEÇÄ°YORSUNUZ? 

Okul öncesi hassas bir kademedir. Aile çocuÄŸunu ilk defa aile dışından birine emanet eder ve aklı hep çocuÄŸundadır. Bizler biliyoruz ki çocuk ailenin en kıymetli varlığı ve vatanımız için de gelecektir. ÖÄŸretmenlerimiz de bu vizyona sahip öÄŸretmenlerdir. Çocuk için hem anaç hem de akademik bilgileri aktarabilecek, güncel eÄŸitim uygulamalarını takip eden ve uygulayan öÄŸretmenler seçiyoruz. ÖÄŸretmenlerimizi dinamik ve güncel tutmak için de sık sık eÄŸitim veriyoruz.

SINIFLARINIZ KAÇ KİŞİLÄ°K?

Okul öncesinde sınıflarımız ortalama 16 kiÅŸilik.

ÖÄžRETMENLERÄ°NÄ°Z BRANÅž ÖÄžRETMENLERÄ° MÄ°?

Temel derslere okul öncesi öÄŸretmenlerimiz giriyor. Drama, satranç, bale, görsel sanatlar, cimnastik, yüzme, müzik, Ä°ngilizce derslerine branÅŸ öÄŸretmenleri giriyor. Ayrıca communication skills- iletiÅŸim becerileri dersine yabancı öÄŸretmenlerimiz giriyor.

SINIFLARDA KAÇ ÖÄžRETMEN GÖREV YAPMAKTADIR?

Sınıflarımızda tek öÄŸretmen görev yapmakta, aynı zamanda yardımcı öÄŸretmen ihtiyaç olduÄŸunda sınıfa destek olmaktadır.

 OKULUNUZ HANGÄ° YAÅž GRUBUNA HÄ°ZMET EDÄ°YOR?

(X ) 3-4 YaÅŸ

( X)  4-6 YaÅŸ Okul Öncesi

( X) Ä°lköÄŸretim

( X) OrtaöÄŸretim

OKULUNUZDA BESLENMEDE AÅžAÄžIDAKÄ°LERDEN HANGÄ°SÄ° MEVCUT?   

( X) Sabah Kahvaltı

( X) ÖÄŸle YemeÄŸi

(X ) İkindi Kahvaltısı

OKULUNUZDA YEMEK HÄ°ZMETLERÄ°NDE HANGÄ°SÄ°NÄ° TERCÄ°H EDÄ°YORSUNUZ?

( ) Yemeği dışardan temin ediyoruz. (Firma mevcuttur.)

(X ) Kendi mutfağımız var. (Yemek birçok kampüste firma tarafından okul yemekhanesinde yapılmaktadır.)

OKULUNUZDA SOSYAL, OKUL DIÅžI AKTÄ°VÄ°TELERÄ° VAR MI? NELERDÄ°R?

Ä°ÅŸlenen konulara ve yaÅŸ seviyelerine göre okul dışı aktivitelerimiz bulunmaktadır. Okul dışı aktivitelerin bazıları sınıf içinde yapılan derslerin tamamlayıcısıdır. Derste öÄŸrendiklerini günlük hayatla iliÅŸkilendirmek ve uygulamak öÄŸrenme çemberini tamamlar ve öÄŸrenmenin kalıcılığını saÄŸlar. Sinema tiyatro, sosyal ve kültürel alan gezileri sürekli düzenlenmektedir.

KAMPÜSLERÄ°NÄ°ZDE HAVUZ VAR MI?

Evet, okulöncesi öÄŸrencilerimiz için yüzme dersimiz vardır.

BELÄ°RLÄ° GÜN VE HAFTALAR DÂHÄ°LÄ°NDE ETKÄ°NLÄ°KLERÄ°NÄ°Z OLUYOR MU?

Okulumuzda hem belirli gün ve haftalar için etkinlikler, hem de farkındalığı artırmak amacıyla yaptığımız etkinlikler var. Bunlara örnek olarak diyabet, otizm, zorbalık vb. konularda hem öÄŸrencileri hem de aileleri bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.

ETKÄ°NLÄ°KLERÄ°NÄ°ZDE VELÄ° KATILIMI OLUYOR MU?

Belirli gün ve haftalarla ilgili yapılan etkinliklerde velilerimiz mutlaka oluyor. Bu etkinliklerde veli katılımı öÄŸrencinin yapılan etkinliÄŸe verilen önemi anlamasını saÄŸlıyor. Ayrıca velilerimizin yapılan tüm etkinliklerden haberdar olmasını, yapılan etkinliklere katılmasını gönülden istiyoruz.

 KÜÇÜK YAÅž GURUBU Ä°ÇÄ°N UYKU ODA DÜZENÄ°NÄ°Z VAR MI?

() Evet                        ( X)  Hayır

OKULUN GÜVENLİĞİ VAR MI?

(X) Evet                     () Hayır

OKULUNUZ SAAT KAÇ ARALIÄžINDA AÇIK?

08.00-17.30

 OKULUNUZ TAM GÜN MÜ YOKSA YARIM GÜNDE EĞİTÄ°M VAR MI?

  ( X) Tam Gün                        ( )Yarım Gün

OKULUNUZDA SAÄžLIK HÄ°ZMETLERÄ°NDE AÅžAÄžIDAKÄ°LERDEN HANGÄ°SÄ° MEVCUT?

 Okulumuzda hemÅŸiremiz ve rehber öÄŸretmenimiz tam zamanlı olarak çalışmaktadır.

(X) Doktor Kontrolü

(X ) Psikolojik Danışmanlık

OKULUNUZDA EĞİTSEL FAALİYETLERDEN HANGİSİ/HANGİLERİ MEVCUT?

(X ) Yabancı Dil Eğitimi

(X ) Yüzme

(X) Satranç

(X) Müzik

(X) Jimnastik

(X) Drama

(X) Orff EÄŸitimi

(X) Bale

(X) Akil Ve Zeka Oyunlar

OYUN GRUBUNUZ VAR MI?

Okulumuzda oyun grubu 2-3 yaÅŸ aralığı içindeki öÄŸrencilere ücretsiz olarak 2. dönemde baÅŸlayacaktır. Oyun grubu çalışmasından daha kapsamlı olan genç zihinlerde farkındalık (mindfullness) çalışması yapacağız.

( X) Evet                                ( ) Hayır

KARDEÅž OKULUNUZ VAR MI? (KÄ°TAP, KIYAFET, OYUNCAK VS. LERÄ° Ä°HTÄ°YACI OLAN OKULLARLA PAYLAÅžMA PROJESÄ°).

(X ) Evet                               ( ) Hayır

OKULUN GÜNCEL BÄ°LGÄ°LERÄ°

Adres:   Adana Çukurova Kampüsü Belediye evleri mah. Türkmenbaşı Bulvarı 84121 Sk. No:1 Çukurova / Adana

Tel: (0322) 239 28 18

WEB: https://www.mektebim.k12.tr/

instagram: https://www.instagram.com/mektebimokullari/

Twitter: @Mektebim_

Facebook: https://www.facebook.com/mektebimokullari/

  GÖRSELLER

 

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap