Kaktüs Sanat Merkezi

Bizim ailede özellikle de kızımın çok sevgili Özge Ablası var. Özge ablamız Kozan’dan geldiğinde kızımla ikisini Kaktüs Tiyatro’ya götürmüştüm 5-6 yaşlarındaydı o zaman Doğa Naz. Kaktüs Tiyatro ile o gün tanışmıştık. Sonrasında araştırdım neler yapmıyorlar ki? Okulları ağırlıyorlar, bireysel tiyatroya gitmek isteyen çocukları ağırlıyorlar, okullarda drama dersleri veriyor yılsonu tiyatro gösterileri hazırlıyorlar. Kısaca Tiyatro adına ne yapılabilirse Kaktüs Tiyatro onları yapıyor. Kaktüs Tiyatro’nun hedefleri büyük. Michealengelo, “ hayattaki en büyük tehlikelerden birisi, insanın zor hedefler koyup başaramaması değil, çok basit hedefler koyup başarmasıdır” demiş. Umarız hedeflerinizi gerçekleştirirsiniz Hakan Hocam. Şimdi sıra bilgilere geldi.

BİZE BİRAZ KENDİNİZDEN VE YAPTIĞINIZ ETKİNLİKLERDEN/AKTİVİTELERDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Önce neden kaktüs sorusuna cevap vereyim, Bir kere fikir babası ben değilim Tiyatroyu 2005 yılında devraldığım Metin Bahçıvan, şöyle ki; Kaktüs çiçeği dünyanın en güzel açan çiçeklerinden biridir ve bu çiçek dünyaya merhaba demek için dikenlerin arasından bin bir zorlukla çıkar,ve o çiçeğin güzel görüntüsünü izleriz, Tıpkı Türkiye’de sanat yapmak gibi…bir çok dikene rağmen seyircimize Perde açmaya devam edeceğiz…Tiyatronun ilk günleri çok zordu tabi, ancak öyle doğru bir ekiple çalışmışım ki, hep söylüyorum, insanın başına bazen güzel şey gelebilir benim başıma yıllar önce dört güzel şey geldi, Sibel yıldız, Arzu demet Karaakın, Atakan Anagül ve Selçuk Şahin. Bu ekiple beraber öyle bir çalıştık öyle bir çalıştık ki, haftada bir iki olan seansımız 10-15 seansa, on’lara hitap ederken şimdi bin’lere hitap ediyoruz…Mutluyuz hem de çok Mutluyuz, Binlerce çocuğun düşlerine ışık olduğumuzu biliyoruz…üstelik bunu sadece Adana içindeki çocuklar içinde yapmıyoruz son 3 sezondur Türkiye Turnesine çıkıyoruz, bu sezon mesela tam 62 İle Turne yaptık ve birbirinden farklı oyunlar oynadık. Şimdiki hedefimiz yurtdışında da oynamak, benim hep hayalim mesela neden Almanya’nın Bremen şehrinde biz “Bremen mızıkacıları” nı oynamayalım, neden olmasın? İnanmak başarmanın yarısıdır. Bir gün mutlaka…

 

MERKEZİNİZDE ŞU ANDA HANGİ ATÖLYELER VAR?

DRAMA

Kaktüs sanat merkezi olarak her sezon 4 farklı oyun sahneliyoruz. Bir oyunun ortalama 45 gün süreyle seyirciye perde açıyor, hafta içi her gün okullar Tiyatromuza gelip izlerken, hafta sonu da çocuklarıyla keyifli zaman geçirmek isteyen aileleri tiyatromuzda ağırlıyoruz.

Evet, drama dersini bizzat kendim HAKAN HANÇERLİ olarak veriyorum. Ben Ankara Çağdaş Drama Derneği’nin yaz kurslarına katıldım ve oradan çok şey öğrendim. Hocalarımdan öğrendiğim bu değerli bilgileri tam 15 yıldır Tiyatroma cumartesi günleri gelen çocuklarla paylaşıyorum…öyle zevkli, öyle eğlenceli geçiyor ki dersler, bir çok öğrencim 4 yada 5 yıl devam ediyor kursa, onlara hayatı, deneyimleri, oyunlarla anlatmak onları topluma hazırlamak bir drama lideri olarak beni çok mutlu ediyor tabi. Ben hep söylüyorum amacım tiyatrocu yetiştirmek değil “okuyan, düşünen, düşündüğünü iyi ifade eden nesiller yetişmesine yardımcı olmak” sadece Tiyatromda da değil Adana’nın birçok okulunda gerek yılsonu gerekse özel günlerde gösteriler, tiyatro oyunları sahneye koyuyorum. Tiyatro’mda drama yaş sınırı 7-12 yaş aralığında…13-20 yaş gençlere de drama eğitimi ama daha çok Tiyatro eğitimi dersleri veriyorum. Ders günleri her cumartesi ve iki saat.

ÇALIŞMA GÜN VE SAATLERİNİZ :

 Pazar günleri hariç her gün 8:00 ile18:00 arasında açığız.

MERKEZİNİZİ DİĞER MERKEZLERDEN AYRIRAN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ NEDİR?

Benim değil seyircilerimizin ortak sözüdür paylaşayım “ Tiyatro salonumuzun genişliği. Güler yüzle karşılama ve uğurlama, burası çok önemli. Oyun ve oyuncularımızın farklılığı” diyebilirim. Gelen birçok öğretmenimizin “sanki evime geliyormuşum gibi” demesi bizi ayrıca mutlu ediyor.

YAZ AYLARINDA HİZMET VERİYOR MUSUNUZ?

Sezonumuz o kadar yoğun geçiyor ki, dinlenmek ve yeni projelere enerji toplamak için Yazın Tatiliz…

Adres: KAKTÜS SANAT MERKEZİ

Çınarlı Mah. 61022 Sk. Sapmazyurt Apt.Kat  D:2

Tel:     0322 459 91 59

Web: http://www.kaktussanatmerkezi.com/

İnstagram: https://www.instagram.com/tiyatrokaktus/

  GÖRSELLER

   

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap