Ä°Z SANAT VE MATEMATÄ°K EVÄ°

Uzun zamandır Ä°z Sanat ve Matematik evi ile instagramda takip ediyorduk birbirimizi. Bir gün ebru atölyelerinin duyurusunu gördüÄŸümde çocuklarıma sordum “ebru atölyesine gidelim mi birlikte” diye. Ne yalan söyleyeyim onlar okulda yapıyorlar ancak ben ilk kez tanışacaktım, kendim görmek ve çocuklarımla birkaç saat kaliteli zaman geçirmek için aradım Pınar Hanım’ı “hocam ebru atölyenize katılmak istiyorum, bu arada tanışır ve sohbet ederiz sizi de annerehberi’nde görmekten mutluluk duyarız dedim”. OÄŸlum atölyeden çıktıktan sonra “ anne bir daha gelelim” dedi. Zaman kolluyoruz Pınar Hocam takipteyiz atölyelerinizi bilginiz olsun. Böylece annerehberi’ nde yerlerini aldılar. Ä°yiki aldılar. Åžimdi hep birlikte Ä°z Sanat Ve Matematik Evi nasıl açılmış, neler yapıyor öÄŸrenemeye ne dersiniz?

BÄ°ZE BÄ°RAZ KENDÄ°NÄ°ZDEN VE Ä°Z SANAT ve MATEMATÄ°K EVÄ°’ NDEN BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Hacettepe Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi mezunuyum. Alanım matematik öÄŸretmenliÄŸi.  Yıllardır farklı yaÅŸ grupları ile yaptığım matematik çalışmaları sonucu öÄŸrencilerimin problem çözme ve eleÅŸtirel düÅŸünme becerilerinde eksiklikler olduÄŸunu fark ettim.  Bu farkındalık zeka oyunları eÄŸitmeni olmama sebep oldu. Türk Beyin Takımı ‘nin eÄŸitmeni olarak olan 5-12 yaÅŸ aralığındaki öÄŸrencilerimle akıl zeka oyunları ile düÅŸünme becerilerini geliÅŸtiriyoruz.

2007 yılında tanıştığım ve eÄŸitimini almaya baÅŸladığım yaratıcı drama iz sanat ve matematik evinin fikrini doÄŸuran kurucu ortağım ile tanışmama vesile oldu. Görsel sanatlar öÄŸretmeni ve aynı zamanda yaratıcı drama eÄŸitmeni olan ortağımla beraber öncelikli amacımız çocuklarımızın bütünsel geliÅŸimini desteklemek. Bu yüzden iz sanat ve matematik Evi’ nde sanat ve matematiÄŸe dair atölyeler düzenlenmektedir.

MERKEZÄ°NÄ°ZDE ÅžU ANDA HANGÄ° ATÖLYELER VAR?

RESÄ°M ATÖLYESÄ°: Bu atölyede 4-12 yaÅŸ aralığındaki çocuklarla ebrudan ahÅŸap boyamaya takı tasarımından tual boyamaya farklı alanlarda çalışmalar yapılmaktadır.

AKIL ZEKA OYUNLARI ATÖLYESÄ°: Atölyede 5-12 yaÅŸ aralığındaki öÄŸrencilerimizle oyun odaklı çalışmalar yapıyoruz. Oyunlarımızın çoÄŸunluÄŸu Türk Beyin Takımı’nın oyunlarına ait. Bireysel ve grup çalışması olarak yürütülen atölyede her çocuÄŸumuza özel bir program yapılmaktadır.

YARATICI DRAMA ATÖLYESÄ°: YaÅŸ gruplarına göre düzenlenen atölyelerde drama ile farklı alanlar birleÅŸtirilmektedir. Yaratıcı drama atölyemizde hedeflenen amaçlarına bazılarını: yaratıcılığı ve hayal gücünü geliÅŸtirmek,  iletiÅŸim becerisini geliÅŸtirmek,  eleÅŸtirel ve bağımsız düÅŸünebilme becerisi geliÅŸtirme,  sözel ve sözel olmayan ifade becerisi geliÅŸtirmek olarak ifade edebiliriz.

SAATLÄ°K ATÖLYELER: Bu atölyede farklı konu baÅŸlıkları ile haftasonu atölyeler düzenlemektedir. ÖrneÄŸin mozaik, ebru, kil ,yaratıcı drama, akıl zeka oyunları,.... Özellikle instagram hesabımızdan duyuruları yapılmaktadır. www.annerehberi.com.tr adresin etkinlik takvimi bölümün den de ulaÅŸabilirsiniz.

MERKEZİNİZDE KİMLER EĞİTİM VERİYOR?

Atölyemizde kurucularımız eÄŸitim vermektedir. Görsel sanatlar öÄŸretmenimiz eÄŸitim fakültesi resim – Ä°ÅŸ öÄŸretmenliÄŸi mezunu olup bu alanda yüksek lisans yapmıştır. EÅŸ zamanlı atölyeler olduÄŸunda takım arkadaşı öÄŸretmenlerimiz destek vermektedir. Kurucularımız aynı zamanda kendi alanlarıyla yaratıcı drama iliÅŸkisini yüksek lisans tez konusu yapmışlardır.  Ayrıca yaratıcı drama alanında önemli bir kuruluÅŸ olan ÇaÄŸdaÅŸ Drama DerneÄŸi’ nden eÄŸitim almışlardır.

Ä°KÄ°NCÄ° ÇOCUK Ä°ÇÄ°N Ä°NDÄ°RÄ°M UYGULUYOR MUSUNUZ?

KardeÅŸlere %10 indirim uygulanmaktadır. Bunun dışında düzenli atölyelerimiz için iki atölyeye devam eden öÄŸrencilerimiz için de indirim uygulanmaktadır.

ÇALIÅžMA GÜN VE SAATLERÄ°NÄ°Z NEDÄ°R?

Atölyemiz hafta içi derslerimiz olduÄŸu zamanlar açık olmaktadır.

 Hafta sonu cumartesi ve pazar günü 10:00 ile 19:00 saatleri arasında haftalık atölyelerimiz ve saatlik atölyelerimiz ile katılımcılar ile bir araya geliyoruz.

MERKEZÄ°NÄ°ZÄ° DÄ°ÄžER MERKEZLERDEN AYIRAN EN ÖNEMLÄ° ÖZELLİĞİ NEDÄ°R?

Matematik ve sanatın buluÅŸtuÄŸu ilk ve tek adres olması olarak ifade edebilirim. Ek olarak yıllardır çocuklarla çalışmamız,  verilen atölyelerin alanında uzman kiÅŸiler tarafından verilmesini ekleyebilirim ...Son olarak çocuklarımızın yaratıcılığını destekleyecek etkinlikler sunmamız, katıldıkları her atölyede zihinlerinde iz bırakmamız.

 

YAZ AYLARINDA HÄ°ZMET VERÄ°YOR MUSUNUZ?

Okulların tatil olmasıyla birlikte yaz atölyelerimiz baÅŸlıyor.

Adres: Mahfesığmaz Mah. 79108 Sk. Ezgi Apt. Zemin Kat, Çukurova , Adana

Tel: 05367189497

Web: www.izsanatevi.com

Facebook: https://www.facebook.com/izsanatmatematik/?ref=br_rs

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/izsanatmatematik/

GÖRSELLER  

Yorum yap