Erciyes-Kapadokya Gezisi

Ä°ki hafta üst üste tur ÅŸirketi ile bir geziye katıldınız mı hiç? Ben yaptım :) neden mi?  Ä°nstagram paylaşımlarımdan hatırlayanlar vardır belki. Kızımla oÄŸlumun arasında 2 yaÅŸ fark var. Okulumuz önce kızımın sınıfı için tur düzenlemiÅŸ, sonraki haftada oÄŸlumun sınıfı için. Çocuklarımda doÄŸal olarak kendi sınıf arkadaÅŸlarıyla gitmek isteyince geziye, bana düÅŸende iki hafta sonu üst üste Erciyes-Kapadokya havasını solumak oldu. Birde tabiki ilk gittiÄŸimde kar yaÄŸmamıştı, ikinci gidiÅŸimde kar altında bir kapadokya gezisi olmuÅŸtu benim için.

Neden arkadaÅŸları ile geziler bu kadar önemli? Hangi yaÅŸ grubu olursa olsun planları oluyor, pijama partileri, otobüste kiminle oturup neler yapacakları gibi güzel hayaller, birliktelikler. Heyecanlı heyecanlı neredeyse bir hafta öncesinden valiz, çanta hazırlamak istiyorlar. O keyiflerini görüp mutlu oluyorsunuz sizlerde anne-baba olarak.

Gezi teknik detaylarına geçmeden önce benim çocukların gezi rekabetinden bahsedeyim birazda. Ah o küçük olan yok mu? Tatlılar tatlısı oÄŸlan, Erciyes-Kapadokya gezisine abladan sonraki hafta giden ufaklık çok güldürdü beni. Kızakta birkaç kez kaydıktan sonra geldi ve bana “anne ablam kaç kez kaymıştı?” diye sordu :) . “KardeÅŸ Rekabeti” kitabını bende her an kaleme alabilirim. Beni güldüren bir diÄŸer sorusu ise ÅŸuydu: Kafenin önünden geçerken çubukta patatesi gördü ve sordu “anne ablam çubukta patatesi yemekten önce mi yedi, yoksa sonra mı?” :) . Benim tatlı kuzularım ayrıyken bile yarış halindeler.

Ä°ki hafta üst üste çocuklu gidince haliyle biraz tecrübe kazanıyorsunuz, hele de karlı yöre çocuÄŸu deÄŸil de Adana çocuÄŸu olunca farklı ÅŸeylere dikkat ediyorsunuz. Karda keyifli vakit geçirmek isteyenlere birkaç önemli uyarıda bulunmak istiyorum. * Öncelikle turla ya da kendi aracınızla da gitseniz Erciyes için mutlaka bir takım yedek kıyafet almalısınız özellikle çocuklarınız için. Otobüsler uzaÄŸa park ettiÄŸi için çorap, ayakkabı dahil yanınıza alın yoksa sizler ayakkabılarınızı deÄŸiÅŸtirmek istediÄŸinizde karda yürümeniz otobüse ulaÅŸmanız, bir de havanın soÄŸuk olduÄŸu gerçeÄŸini düÅŸündüÄŸümüzde bir hayli zor oluyor. Kızakla kayarken ağırlık olmasın diye anlaÅŸmalı otelin zaten lobisinde çantalarınızı bırakabiliyorsunuz toplu bir ÅŸekilde, deÄŸerli eÅŸyalarınız için küçük bir çantayı yanınıza almanız yeterli.

Kar pantolonu, eldiveni, botu, montu hatta kayak yapmak istiyorsanız kayak takımlarını eÄŸer gitmeden önce kendinize özel satın almadıysanız orada yine otelde gittiÄŸiniz anda kiralayabiliyorsunuz. GittiÄŸinizde yapılabilecek ÅŸeyler sırasıyla kızak, teleferik, kayak, snowboard (kayak ve snowboard biraz profesyonellik istiyor), sucuk ekmek ve tabiki çocukların en sevdiÄŸi ÅŸey “karda doya doya oyun”. Günübirlik turlar bile var Erciyes kar keyfi için Adana’dan. Genellikle sabah saat 10-11 gibi orada oluyorsunuz, yukarıda sayılan aktivitelerden sonra saat 2:30 da dönüÅŸe geçiyorsunuz. Çünkü Erciyes’te hemen hemen her gün 2.30 sonrası kar ve tipi baÅŸlıyor.

Gezimizin Erciyes bölümünü bu ÅŸekilde tamamladık. Erciyes’ ten 2.30 da ayrıldıktan sonra Kayseri’de kısa bir ÅŸehir turu, alışveriÅŸ ve sonrasında otele gidiyorsunuz. Dinlenme ve akÅŸam yemeÄŸinden sonra “Türk Gecesi” ne gidebilirsiniz. “Türk Gecesi” farklı yörelerin (Karadeniz, Kafkas, oryantal, mısır tennure dansı vb.) dans ve folklor gösterilerini izlediÄŸiniz bir etkinlik. Dans gösterileri arasında sizlerde arkadaÅŸlarınızla karşılıklı oynayabilir keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ertesi günde Avanos’ta önce bir seramik yapımını izleyip, seramik maÄŸazasını gezip alışveriÅŸ yapıyorsunuz. Biz Avanos Seramik’ten Evren Topuz Bey’ in sanatını nasıl bir stand-up Show’a dönüÅŸtürdüÄŸüne ÅŸahit olduk. Ä°ki kez üst üste harika bir gösteri izledim. Yolunuz düÅŸerse burayı özellikle tavsiye derim.

Dejavu olduk, güldük, eÄŸlendik, gezdik, gördük onlarda arkadaÅŸlarıyla keyifli vakit geçirdi tabi ki bizlerde. Daha yazacak çok ÅŸey var elbette ama önemli sizlerin de özellikle bilmenizi istediÄŸim ÅŸeylerden bahsetmek istedim. Yarıyıl tatilinde nereye gitsem diye düÅŸünenler varsa bu fikri deÄŸerlendirebilir kesinlikle çocuklarınızla çok keyif alacaksınız tavsiye ederim.

 

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap