FesleÄŸence

Web sayfamızda doÄŸru bilgiyle sizleri buluÅŸturmayı amaç edinmiÅŸken saÄŸlıklı beslenme konusuna deÄŸinmezsek olmazdı. Uzun zamandır doÄŸal ürünleriyle dikkat çeken bir giriÅŸimci annemize kulak veriyoruz bugün. Bir Adana markasıyla, bugün keyifli ve hakikaten dolu dolu bir röportaj okuyacaksınız. SaÄŸlığınız ve keyfiniz bol olsun…

Merhaba, ilk sormak istediğim soru bu harika bitki ismi nereden geldi aklınıza?

Merhaba, FesleÄŸen bitkisinin çok ilginç bir tarihi var. Eskiden insanlar fesleÄŸeni ÅŸifa bulmak ve güçlenmek için kullanırlarmış. Ä°sim düÅŸünürken, pek çok insana temiz gıda aracılığı ile ÅŸifa olabileceÄŸimiz fikri üzerine, ismimizi fesleÄŸen koymaya karar verdik. Bizden de bir ÅŸeyler katalım derken Ceyda’nın ce si ile ismimizin fesleÄŸence olmasına karar verdik.

Fesleğence hikayeniz nasıl başladı? İlk kıvılcım anını paylaşmak ister misiniz bizimle? İlk olarak ne zaman ve nasıl faaliyete başladınız?

Esasında Bilkent Üniversitesi Ä°ngilizce Fransızca Mütercim Tercümanlık bölümü mezunuyum.  4 yıl Ankara’da çalıştım, evlenerek Adana’ya geldim ve 6 yılda Adana da özel sektörde çalıştım.  2 çocuÄŸumun da doÄŸumu ile birlikte tabii ki önceliklerim deÄŸiÅŸti. Bir anne olarak 10 yıllık iÅŸ hayatından edindiÄŸim tecrübeye de güvenerek kendi iÅŸimi yapmak istedim. Çocukları büyütürken kaynağı belli, temiz katkısız gıdaya olan ihtiyacı çocuklarımı büyütürken bizzat deneyimliyor,   sürekli internet sipariÅŸleri veriyor, gittiÄŸimde DOÄžAL ÜRÜNLER satan maÄŸazalardan çıkamıyordum.

Neden olmasın dedim ve temiz gıda talep edenler ve temiz gıda üretenler arasında bir köprü olmaya karar verdim.  Ä°lk adım olarak KOSGEB kursuna kaydoldum, giriÅŸimcilik belgemi aldım.

Yaklaşık 2 yıl önce 2017 yılında Adana’da FesleÄŸence DoÄŸal Ürünler maÄŸazamı kurdum. Satmak istediÄŸim ürünlerin güvenilirliÄŸini kontrol ettim, sertifikalarını inceledim, tattım, kendi yemeyeceÄŸim çocuklarıma yedirmek istemeyeceÄŸim hiçbir ürünü getirmedim dükkanıma.

Ama ne olursa olsun üreticiye de müÅŸterilerime de her zaman güven duygusu aşıladım, arkadaÅŸlık kurdum.

Yapılan sosyal etkinliklerde ücretli ücretsiz standlar kurdum, hem ürünleri hem naçizane saÄŸlıklı beslenmenin temelini anlattım.

Sık sık ÅŸehir dışında yapılan sektörel fuarlara katıldım, konu ile ilgili uzman kiÅŸilerin seminerlerine katıldım, çok araÅŸtırdım, araÅŸtırıyorum.

Ä°lk zamanlar ürün gamımız bu kadar geniÅŸ deÄŸildi tabii ki... Ama yukarıda da belirttiÄŸim gibi sürekli araÅŸtırarak, fuarlara tanıtımlara katılarak üretici firmalar ile güvene dayalı bir iliÅŸki kurduk. Çok mütevazi olamayacağım,  artık firmalar ürünlerini raflarımızda görmek için bizimle temasa geçiyor, bizde tabii ki ilgili araÅŸtırmalarımız neticesinde uygun bulur isek memnuniyetle raflarımıza diziyoruz.

FesleÄŸence tam olarak neleri içeriyor?

Süt ve süt ürünleri, kahvaltılık ürünler, glutensiz ürünler, probiyotik içecekler, et ürünleri, gibi doÄŸal organik gıdalar, doÄŸal kozmetik ürünler, doÄŸal temizlik ürünleri, … Elimizden geldiÄŸince kaliteli, yerli üretim ve kadın giriÅŸimcilerimizi desteklemeye çalışıyoruz.

DoÄŸal ürünler neden önemli oldu son dönemde, doÄŸal olmayan ürünler neleri etkiliyor sizce?

Biz “Siz iyi ki varsınız, FesleÄŸence ile daha iyi olacaksınız” mottosuyla baÅŸladık bu yola… Osman MüftüoÄŸlu Hoca’mın da dediÄŸi gibi;

Beslenmek “karın doyurmak” tan daha derin anlamları olan önemli bir konu. Zaten bu nedenle de sadece bilimsel deÄŸil popüler bir alan oldu. Her gün bir taraftan yüzlerce, binlerce merkezde, on binlerce araÅŸtırmacı “beslenme” üzerine, “beslenme-saÄŸlık iliÅŸkileri” üzerine araÅŸtırmalar yapar, beslenme ve gıda üzerine pek çok okulda eÄŸitimler verilirken, diÄŸer yandan gazete ve televizyonlarda en çok “beslenme haberleri” okunup izleniyor.

Beslenmek sadece yağı, proteini, karbonhidratı belirli bir denge içinde kazanmak, bedenimizin üretemediÄŸi vitamin, mineral ve benzeri “elzem” ve “hayati” maddeleri besinlerle almakla sınırlı bir konu da deÄŸil. Neyi, ne zaman, neyle, ne miktarlarda ve nasıl -çiÄŸ, piÅŸmiÅŸ, kızartılmış, dondurulmuÅŸ- yediÄŸiniz, yediklerinizin içine hangi kimyasalların girdiÄŸi, içlerine hormon, antibiyotik, bitki-böcek ilaçları karışıp karışmadığı da çok önemli noktalar.

Kısacası “beslenme” sözcüÄŸünün zannettiÄŸimizden çok daha derin anlamları var. Zaten bu nedenle de “iyi beslenme, saÄŸlıklı ve doÄŸru besinler tüketme, dengeli-yeterli ve çeÅŸitli beslenme” konusunda hemen herkes -imkânı ölçüsünde- müthiÅŸ bir dikkat içinde ve bu “ilgi/dikkat” giderek artıyor.

DoÄŸal ürünler kendi üretiminiz deÄŸil ama sanırım bütün Türkiye’den tedarik edip sizi tercih edenlere ulaÅŸtırıyorsunuz?

Hayır, kendi üretimimiz deÄŸil. Çünkü tercih etmiyoruz. Herkes en iyi olduÄŸu iÅŸi yapmalı bizce. Küçük firmalar kurulduklarında yaptıkları en büyük hatalarından biri birkaç hizmeti aynı anda vermeye çalışmasıdır. Bu da odaklanma konusu için oldukça ters bir durum. MüÅŸterilerin sizden tek beklentisi yaptığınız iÅŸi en iyi ÅŸekilde yapmanızdır. MüÅŸterilerinize en iyi hizmeti vermeye çalışmak, baÅŸarıya giden yolu berraklaÅŸtıran oldukça basit bir formüldür.

Tercih ettiÄŸiniz ürünler ve neden bunları tercih ettiÄŸinizi öÄŸrenebilir miyiz?

En baÅŸta da belirttiÄŸim gibi ürünleri titizlikle seçiyorum. Güvenilir üreticileri araÅŸtırarak bulma, buluÅŸturma gayretindeyim. FesleÄŸence olarak kapıdan giren herkes bizim için çok deÄŸerli, müÅŸteri deÄŸil ailemizden bir birey sanki. Organik, doÄŸal ama aynı zamanda lezzetli ürünler tercihimiz…

Son zamanlarda doÄŸaya ve doÄŸala dönüÅŸ trendi baÅŸladı bununla ilgili ne söylemek istersiniz?

Modern beslenme ÅŸekillerimiz bize göbek, basen, selülit ve üstüne üstlük birçok hastalık kazandırıyor! DoÄŸal beslenme ise felsefesi gereÄŸi tamamen doÄŸaya dönük. DoÄŸal beslendikçe vücudumuz da özüne dönüyor, günden güne saÄŸlık kazanıyor.

Bağırsaklar için ikinci beynimiz deniyor artık biliyorsunuz. Åžaşırmayın, zira beyin dışında en fazla sinir hücresi ve sinir ağı olan yer sindirim sistemimiz. Beynimiz ile bağırsaklarımız arasında bir baÄŸlantı var, bu durum da bağırsak saÄŸlığımızın ne denli önemli olduÄŸunu bir kere daha hatırlatıyor. Hal böyle olunca, yükselen trend de bağırsak dostu gıdalar oluyor.

Satışlarınızın en büyük bölümünü neresi oluÅŸturuyor? Dükkan, instagram ÅŸu an hatta web sayfası satışlarınız da baÅŸlamış nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz bu geliÅŸmeleri?

Sadece Adana içi satış düÅŸüncesi ile baÅŸladığımız bu yolda kısa zamanda emin, güzel adımlar attık, dükkan ve internet satışlarımız kısa bir süre olmasına raÄŸmen ÅŸaşırtıcı bir ÅŸekilde baÅŸ baÅŸa desek yeridir. Internet satışlarımızın daha da artacağını düÅŸünüyorum.  Bu tabii ki bizler için ayrı bir gurur kaynağı oldu… Instagram satış taleplerini daha rahat yönetebilmek adına www.feslegence.com adresi ile web sayfamızı kurduk. Bu ÅŸekilde daha kontrollü bir ÅŸekilde ilerleyebiliyor, müÅŸteri memnuniyetini en üst düzeyde oluÅŸturabilmek için çaba sarf ediyoruz.

Ä°lerideki hedeflerinizde neler var?

Misyonumuz gereÄŸi müÅŸterilerimize doÄŸal ve kaliteli ürünler sunarak onlar için saÄŸlıklı alternatiflere ulaÅŸabilecekleri bir marka olmak, vizyonumuz gereÄŸi ise ürünlerimiz, kalite politikamız ve özenli hizmetimizle müÅŸterilerimizin ilk tercihi olmak.

Son olarak bizlere söylemek istediÄŸiniz neler var?

Ä°yi ki varsınız, FesleÄŸence ile daha da iyi olacaksınız…

Bu keyifli sohbet için FesleÄŸence kurucusu Ceyda hanım'a teÅŸekkür ediyoruz.

Adres: KurtuluÅŸ Mahallesi, 64022. Sk. No:8, 01130 Seyhan/Adana, Türkiye

Telefon: 03225032121

Web: www.feslegence.com

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/feslegen_ce/

   

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap