Grip (İnfluenza)

İnfluenza enfeksiyonunun etkeni, influenza A, B ve C  virüsleridir. İnfluenza virüsü, Orthomyxoviridae ailesinden tek zincirli bir ribonükleik asit (RNA) virüsü olup, kış mevsiminde salgınlar meydana getirir. İnfluenza, akut bir solunum yolu enfeksiyonudur; alt veya üst solunum sistemini etkileyebilir. İnfluenza C virüsü, daha çok üst solunum yolu hastalığına neden olan, nadir bir etkendir. İnfluenza A ve B ise salgınlardan sorumlu olan virüs tipleridir.

Özellikle 5 yaş altı çocuklarda, astım, diyabet, kan ve kalp hastalıkları, obezite, böbrek hastalığı, nörolojik hastalık gibi kronik hastalığı olan, bağışıklık sistemi bozuk ve zayıf olan çocuklarda oluşturabileceği zatürre, kalp kası ve zarı tutulumu, solunum yetmezliği, menenjit gibi komplikasyonlara sebep olarak riskli olabilen bir enfeksiyondur.

İnfluenza, sağlıklı çocuklarda genellikle kendi kendini sınırlayan, komplikasyonsuz bir enfeksiyon olarak karşımıza çıkmaktadır; ancak nadiren ölüme neden olabilen komplikasyonlara da yol açabilir.

Bulguları :

 

Yazar Hakkında

/images/whatsapp-image-2018-04-27-at-21.58.43.jpeg

Uzman Doktor Efsun SIZMAZ

Çocuk sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı/ Sağlıklı Beslenme - Uyku Danışmanı/ Profesyonel Öğrenci Koçu

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap