Bebeğimin ilk kitapları

Merhaba,

Bir önceki yazımda bebeÄŸimin ilk kitapları olan 0-3 yaÅŸ içerisindeki ‘Banyo Kitapları, Dokun-Hisset Kitapları ve Bez Kitaplardan bahsetmiÅŸtim. Ve demiÅŸtim ki BebeÄŸimin Ä°lk Kitapları yazısı devam edecek. Ä°ÅŸte bu yazımda yine 0-3 yaÅŸ içerisinde çocuÄŸunuzla tanıştırabileceÄŸiniz kitaplara yenilerini ekledim.

  1. Hareketli Kitaplar (Pop-Up Kitaplar): Hareketli kitapların iki önemli özelliÄŸi vardır. Hareketli ve üç boyutlu olmaları nedeniyle hem görsel hem de dokunsal duyuların çalışmasına yardım eder. Ayrıca çocuklarda merak ve keÅŸfetme arzusunu tetikler. Dolayısıyla çocuÄŸun ilgisini canlı tutar. Yine Pop-Up kitaplar olarak da adlandırdığımız bu kitaplara ülkemizde de ilgi büyüktür.

*Ormanda Saklambaç: Aç- Bak serisi Serap Armutlu Acar tarafından yazılıp, Dilek AltıntaÅŸ Birben tarafından resimlenen Sincap Kitap imzalı hareketli kitaplardır. Seri ‘Okyanusta Saklambaç’ ve ‘Çiftlikte Saklambaç’ ve ‘Ormanda Saklambaç’ olmak üzere üç kitaptan oluÅŸmaktadır. Aç- Bak serisi 10 ay ve üzeri için oldukça uygundur. Kalın karton sayfalardan oluÅŸur. @sincapkitap ve www.cocukokur.com sayfalarından da diÄŸer kitap çeÅŸitlerini incelemenizi tavsiye ederim.

*Gece Hayvanları: Ä°lk keÅŸifler serisi olarak geçen bu kitaplar Türkiye Ä°ÅŸ Bankası Kültür Yayınları imzalı. Ä°lk KeÅŸifler Serisi ‘Gece Hayvanları’ ve ‘Deniz Canlıları’ olmak üzere iki kitaplık bir seri. Hayvanların dünyasına eÄŸlenceli bir giriÅŸ. Her bir sayfasında bilgi ve soru barındıran bu seride hem hayvanları tanıyacaklar hem de onlara ait bazı bilgileri edinecekler. Yine kalın karton sayfalar ve hareketli itilebilen, kaydırılabilen ve çekilebilen parçalarla Jenny Wren çizimleriyle 12. Aydan itibaren çocuklarınıza arkadaÅŸlık edebilir. www.iskultur.com.tr ve @isbankasikulturyayinlari sayfalarından diÄŸer Hareketli Kitaplar ve çok daha fazlasına bakabilirsiniz.

*Okyanus YolculuÄŸu: Pop- Up kitapların da hareketli kitaplara dahil olduÄŸunu belirtmiÅŸtim. Pop-Up öÄŸesini taşıyan hareketli kitaplarda sayfa açıldığında sayfa yüzeyinde ortaya çıkan üç boyutlu figürler vardır. Pop-Up ile KeÅŸfet Serisi – Hikayeli Hareketli Kitaplar olarak Sincap Kitap imzalıdır. M. Sacide Kafalı’nın yazıp Gözde Gürler tarafından resimlenen bu seride ‘ArkadaÅŸlık Ormanı’, Maceracı Araçlar’ ve ‘Okyanus YolculuÄŸu’ isimli kitaplar yer alır.

*EÅŸleÅŸtir ÖÄŸren Renkler: Ömer Canbir tarafından yazılan ve Ä°fakat Gürel tarafından resimlenen EÅŸleÅŸtir-ÖÄŸren Renkler Net Çocuk Yayınları imzalı. Renkleri ve nesneleri öÄŸrenirken aynı zamanda açılan kapanan kulakçıklar ile de psikomotor geliÅŸim ve el-göz koordinasyonuna yardımcıdır. Üç kitaplık bu seride ‘EÅŸleÅŸtir ÖÄŸren Sayılar’, ‘EÅŸleÅŸtir ÖÄŸren Ä°lk Sözcüklerim ve ‘EÅŸleÅŸtir ÖÄŸren Renkler’ olmak üzere üç çeÅŸit bulunmaktadır. www.netcocuk.com sayfasından veya @netcocuk instagram sayfasından diÄŸer Net Çocuk kitaplarına ulaÅŸabilirsiniz.

Bu kitaplara ve benzerlerine belirttiğim internet sayfalarından, online kanallardan ve

 E-Bebek, Joker, ArmaÄŸan Oyuncak, Toys Shoplar ve Ä°kea tarzı maÄŸazalardan da ulaÅŸabilirsiniz. Keyifli Okumalar dilerim.

 

 

 

 

Yazar Hakkında

/images/deniz-isik.png

Deniz IÅžIK

Çocuk Gelişimci- Yazar-P4C Eğitmeni

Yazar hakkında

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap