15 TEMMUZ ŞEHİTLER PARKI VE BİLİM TARİH VE KÜLTÜR KOMPLEKSİ

54 dönüm alan üzerine inşa edilen park Şehitler Anıtı, Planetaryum, 5 Ocak Adana Kurtuluş Dioraması ve çocuk oyun alanlarından oluşmuştur. Park ve merkezi ücretsiz bir şekilde rehber eşliğinde gezebiliyorsunuz. Hafta içi randevu ile okullara, hafta sonu ise ailelere hizmet vermektedir. Çocuklarınızın çok keyif alacağı bir etkinlik olacaktır.

5 OCAK DİORAMASI

5 Ocak Adana Kurtuluş Diaromasında milli mücadele döneminde Adanalının şehrine, milletine ve bayrağına olan bağlılığın verdiği güç ve azimle işgal kuvvetlerine karşı verdikleri mücadele anlatılıyor.

Resimler ve balmumu heykellerle Fransız İşgali, Atatürk'ün İstasyon Meydanı'na geldiği dönemi gözlemleyebileceksiniz. Adana'nın işgali sırasında Mustafa Kemal Tarafından gözü kara ve cesur olmasından dolayı komutan olarak Adana'da görevlendirilen 1889-1965 yılları arasında yaşamış olan Sinan Tekelioğlu'nun gerçekçi heykelini görebileceksiniz. Mücadele dönemine ait araçlar ve replikaları da görmeden geçmeyin.

 

GEZEGENEVİ VE PLANETARYUM

Gezegenevi girişinde ve çıkışında bulunan uzay görselleriyle bir yıldızın oluşumundan, genç yıldız kümelerine, yıldızların patlamasından, karadeliklere, nötron yıldızlarına, gökadalar ve daha da uzaklara doğru süren bir yolculuğa çıkacaksınız.

Akıllı Küre

Akıllı küre bir anda Dünya, bir anda Mars, bir anda Satürn veya bir anda Merkür2e dönüşebilir. Güneş sistemimizdeki gezegenleri Güneşe olan uzaklık sıralamasına göre bizlere özellikleriyle sunmaktadır.

Robot atölyesi

Bilim merkezi bölümünde robot eğitim odası da bulunmaktadır. Türkçe desteği olan tek robot olan O-bot’lar sayesinde algoritmayı anadilimizde öğrenebilecek, doğayı daha iyi algılayabilecek ve belirlediğimiz sorunlara kendi özgün tasarımlarımızla komutlar verdiğimiz robotlar sayesinde çözümler üretebileceksiniz.

Sensörlü davul

Sensörlü düzenekte davul kalbinizle beraber ses çıkarmaktadır. Heyecanınızın veya sakinliğinizin davul eşliğindeki ritmine tüm izleyiciler ortak olmaktadır.

El becerisi

El-göz-beyin koordinasyonunu test edebileceğiniz düzenekte katılımcılar dokunulduğunda devrenin tamamlanarak hata yapıldığının işaretini veren zilin çaldığı parkuru hata yapmadan tamamlamaya çalışmaktadır. Katılımcıların kendi aralarında da yarışabilecekleri eğlenceli bir düzenektir.

Pedallı jeneratör

Enerji kavramı enerji üretimi ve tüketimi uygulamalı olarak incelenmektedir. Katılımcılar ihtiyaç duyduğu toplam enerjiyi üretmek için efor sarf etmekte, enerjinin değerini daha iyi anlamaktadır.

Aynalar, sarkaçlar, çıkırıklar ve daha birçok farklı deneysel materyaller görebileceksiniz. Şimdiden iyi gezmeler ve öğrenmeler.   GÜNCEL BİLGİLER Adres: Ege Bagatur Blv. Afet Evleri Caddesi 2300 Sok. Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Karşısı Yüreğir/Adana. Bilim  Merkezi Tel: 0 (322) 322 3224 Yüreğir Belediyesi: 0 (322) 321 6161

Yorum yap