DÄ°YETÄ°SYEN NÄ°HAL KELEÅž

Evet, geçen hafta duyurusunu yapmıştık, yeni blog yazarımızla tanıştırmak istiyoruz ÅŸimdi sizleri. Kendisinin instagram adresinde paylaşımlarını görünce, tanışmak ve yazılarının daha kalıcı ve daha ulaşılabilir hale getirmek istediÄŸimizi ilettik kendisine. Kırmadı bizleri kabul etti. Ä°yiki tanışmışız, tanışmamıza vesile olan @dr.efsunsızmaz a ayrıca teÅŸekkür ediyoruz. Ofisine gider gitmez hemen bir kilo kontrol ve vücut analizi yaptı saÄŸ olsun. Bilgi dolu bir vücut analiz dosyası, güleryüz, hoÅŸ sohbet ve birlikte neler yapabileceÄŸimizi konuÅŸarak ayrıldık birbirimizden. Åžimdi kendisini daha yakından tanımanız için sizleri keyifli yazımızla baÅŸ baÅŸa bırakıyoruz.

BÄ°ZE BÄ°RAZ KENDÄ°NÄ°ZDEN VE DÄ°YETÄ°SYEN KLÄ°NİĞİNÄ° AÇMA HÄ°KAYENÄ°ZDEN BAHSEDER MÄ°SÄ°NÄ°Z? 

Merhaba, bildiÄŸiniz üzere beslenme uzmanıyım, lisansımı Erciyes Üniversitesi’nde, uzmanlığımı Ä°stanbul Acıbadem Üniversitesi’nde tamamladım. Evli ve iki çocuk annesiyim. ÖÄŸrencilik dönemimde 2 yıl Kayseri BüyükÅŸehir Belediyesi’nin diyetisyenliÄŸini yaptım, mezun olup Adana’ya döndüÄŸümde özel bir hastanede 2 yıl görev yaptım, zamanla polikliniÄŸe baÅŸvuran danışanların sayısının artması ile birebir iliÅŸkiden daha çok keyif aldığımı fark etmeye baÅŸladım. Bu nedenle 2012 Åžubat ayında ofisimi açtım.

 Ä°LK ZAMANLARDA ZORLUKLARLA KARÅžILAÅžTINIZ MI KISACA BAHSEDEBÄ°LÄ°R MÄ°SÄ°NÄ°Z?

YaÅŸadığım en büyük zorluk ilk adımı atmaktı. Çünkü Adana’da daha öncesinde hiç özel hizmet veren diyetisyen ofisi yoktu. Önümde bir örnek olmaması ne ile karşılaÅŸacağım konusunda belirsizlik yaratıyordu. Bu noktada en büyük destekçim eÅŸim oldu ve onun verdiÄŸi güç ile cesaret edebildim.

Bunun yanında; gelen danışanlarımızın hızlı kilo verme talepleri ile çok karşılaÅŸtım ve her zaman hız deÄŸil istikrarın kazandıracağını, saÄŸlıklı beslenmenin dönemsel olmadığını anlatmak ile uÄŸraÅŸtım, ÅŸimdi baÅŸvuranların tarzımı ve yaklaşımlarımı bilerek baÅŸvurduÄŸunu, saÄŸlık odaklı olduklarını görmek beni mutlu ediyor.

‘Diyet’ sözcüÄŸü bize korkunç geliyor ise; öncesinde bilincimizi deÄŸiÅŸtirmeliyiz çünkü bu sözcüÄŸün anlamı ‘yaÅŸam tarzı’ demektir ve diyet sadece günlük, haftalık veya mevsimlik olmamalıdır.

 SON ZAMANLARDA DÄ°YETÄ°SYENLERE YOÄžUN Ä°LGÄ° VAR BUNUNLA Ä°LGÄ°LÄ° BÄ°R ÅžEYLER SÖYLEMEK Ä°STER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Bu ben ve meslektaÅŸlarım açısından oldukça sevindirici bir durum, çünkü yıllarınızı vererek aldığınız eÄŸitime verilen deÄŸeri ifade ediyor ve ‘zayıflamak az yemekten ibarettir’ düÅŸüncesinin yıkıldığı anlaşılıyor. Fakat üzüldüÄŸüm nokta zaman zaman mesleÄŸimizin istismar edilmesi. Çünkü; diyet tedavisi ciddi bir meseledir ve bireyseldir. Sosyal medyadaki bilgi kirliliÄŸi ve yarışlar beni üzüyor.

Bu durumun olumsuz bir yanı da diyetisyen olmayanların da; mesleÄŸimizin popülaritesinden yararlanma çalışmaları ve bu ciddi bilim dalının eÄŸitimini almadan insanlara önerilerde bulunmasıdır.

 BURADA NE TÜR HÄ°ZMETLER VERÄ°YORSUNUZ?

Ofisimize en çok kilo verme diyetleri için baÅŸvuranlar olmakta. Biz de gelen tüm danışanlarımızın vücut analizlerine ve kan deÄŸerlerine bakarak beslenme programlarını belirliyor ve belirli periyotlar ile takiplerini yapıyoruz.

Bununla beraber; sporcularda, gebelerde ve emzirenlerde beslenme programları ve tüm hastalıklara özgü beslenme programları uyguluyor, besin intolerans testleri yapıyoruz yani hangi besinin vücudumuza yaramadığını ortaya çıkararak ona uygun bir beslenme saÄŸlıyoruz. Kilo alma diyeti için de bize baÅŸvuran oldukça fazla danışanımız var.

 ONLÄ°NE DÄ°YET HÄ°ZMETÄ°DE VERÄ°YORSUNUZ SANIRIM, BU KONUYU BÄ°RAZ DAHA AÇABÄ°LÄ°R MÄ°YÄ°Z?

Online diyet; uzaklık veya hareket kısıtlılığı yüzünden yüz yüze yapamadığımız görüÅŸmeleri internet veya telefon aracılığıyla yapma ÅŸeklidir. Fakat açıkça ifade etmeliyim ki; ben sıcak iliÅŸkileri ve dokunabilmeyi daha çok seviyorum. Bu nedenle; online diyet de uygulayacak olsak danışanı en az bir kez ofisimizde ağırlamayı, onu tanımaya çalışıp sonrasında online diyet ile tedaviye devam etmeyi tercih ediyorum.

Ä°NSTAGRAM FENOMENÄ°SÄ°NÄ°ZDE AYNI ZAMANDA? BU KONUYLA Ä°LGÄ°LÄ° BÄ°RÅžEYLER SÖYLEMEK Ä°STER MÄ°SÄ°NÄ°Z?

Sosyal medya insanlara ulaÅŸmak için harika bir araç. Ä°nstagram da bu mecrada en etkilisi. BahsettiÄŸim gibi bizim meslekte ciddi bir bilgi kirliliÄŸi var ve bu nedenle insanların doÄŸru bilgileri elde etmesi ve bilginin ulaşılabilir olması gerekiyor, bu anlamda mesleÄŸini hakkıyla yapan diyetisyenlere de ciddi iÅŸ düÅŸüyor. Bazen daha önce hiç görmediÄŸim insanların beni durdurup ‘sadece sizi takip edip verdiÄŸiniz bilgileri uygulayarak kilo verdim’ veya ‘saÄŸlığıma kavuÅŸtum’ demeleri mesleki tatminimi artırıyor.

ÇALIÅžMA SAATLERÄ°NÄ°Z NASIL?

Hafta içi gün içerisinde ofiste danışanlarımı kabul ediyorum, çalışma saatlerinden dolayı gündüz gelemeyenler için haftanın belirli günleri akÅŸam saat 19.00’a kadar danışanlarımıza randevu verebiliyoruz.

YÜRÜTTÜÄžÜNÜZ BÄ°R SOSYAL SORUMLULUK PROJESÄ° VAR MIDIR, OLACAK MIDIR?

YapabileceÄŸim en güzel yatırımın çocuklara ve gençlere saÄŸlıklı beslenmeyi anlatarak daha saÄŸlıklı bir gelecek elde etmeleri adına çalışmak olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Bu nedenle okullarda beslenme eÄŸitimleri veriyor, özellikle yatılı öÄŸrencilerin kaldığı toplu beslenme yapılan okullara menü planlıyorum. Çünkü saÄŸlıklı beslenmenin, okul baÅŸarısının mihenk taşı olduÄŸuna inanıyorum.

Bunun yanında bazı günlerde sosyal medyada duyurarak bize ulaÅŸmak isteyen fakat maddi sıkıntılar çektiÄŸi için özel hizmet alamayacağını belirten kiÅŸilere ücretsiz vücut analizi ve toplu bilgilendirme seminerleri yapıyorum.

Ä°ÅŸin içinde çocukların olacağı her türlü sosyal sorumluluk projesinde seve seve bulunacağımı da belirtmek isterim.

 Ä°LETİŞİM

Adres: CemalpaÅŸa Mah. GazipaÅŸa Bul. Mengi Apt Daire:3 Seyhan / ADANA

Tel: 05443099361 – 0322 402 00 65

Web:  www.nihalkeles.com

Ä°nstagram: https://www.instagram.com/dytnihalkeles/

GÖRSELLER

Yorum yap