10 Yaş Üstü Kitap Önerisi

Bir gün Kitapsan’ dayız kızım okuyacağı kitabı seçiyor. Birden “anne ben bu kitabı okumak istiyorum, Zeynep abla bahsetmişti çok güzel bir kitapmış alabilir miyiz?” diye sordu. “Elbette” cevabını verdim, kitap kalındı ve ikinci cildi vardı umarım beğenir diye geçirmiştim içimden. Keyif aldı okudu kızım hatta kitabın ikincisini de aldı. En sevdiğim şey zaten beğendiğimiz bir kitabın devamının olması, nasıl kolaylaştırıyor işleri bir bilseniz.

Kitabı kızım okuduktan sonra birlikte filmini de izledik. Ve bugün sizin de eğer çocuklarınız kitap seçerken zorlanıyorsa bir öneri de bizden gelsin istedik ve yorumunu sizlerle paylaşıyoruz. Kitabın konusu ise şöyle;

August annesi, babası, ablası ve köpeği Papatya ile yaşamaktadır.  Doğuştan gelen bir hastalığı olan August adındaki çocuk olduğu ameliyatlar yüzünden ilkokula gidememiş evde eğitim görmüştür. Normal çocuklardan fiziksel farklıkları vardır. Ortaokula başlama zamanı geldiğinde ailesi August’a evde eğitim yerine artık August’un hazır olduğunu ve okula başlaması gerektiğini söyler.

Yeni ve zorlu bir okul macerası artık August’u ve ailesini beklemektedir. Dostluk, iyilik, kötülük, dışlanma, keyif, eğlence, mutluluk, hüzün August bu duyguların hepsini yaşayacaktır okulda yeni arkadaşlarıyla.

Kitap özellikle birçok karakterin anlatımıyla şekillenmiştir. Olayı başkalarının bakış açılarından, empati kurarak yani okurken okurların bütün açılardan bakmalarını sağlayacak şekilde anlatan muhteşem bir kurgu…

Aynı olayları başkalarının bakış açısından anlattıkları ikinci kitabı da bulunmaktadır fakat bu bir devam kitabı değildir.

Ortaokul grubu için oldukça keyif verici, sürükleyici bir kitap olma özelliğini taşımaktadır. Agust’un annesi rolünde Julia Roberts’ ı keyifle izleyeceğiniz filmi de bulunmaktadır. Ancak önce kitabını okuyup ondan sonra filmi izlemeleri özellikle kitaptan sıkılmamaları için tavsiyemizdir.

12 yaşındaki kızımın sizin için seçtiği diğer kitaplar ise şöyle;

  1. Scarlet ve Ivy serisi
  2. Percy Jackson serisi
  3. Harry Potter serisi
  4. Mucize
  5. Saftirik serisi
  6. Şeker Portakalı
  7. Kral Şakir
  8. Cingo
  9. Dedemin Bakkalı
  10. Abartma Tozu

Unutmayın kitap okumayı sevmeyen çocuk yoktur, seveceği kitabı bulamayan çocuk vardır.

 

Yazar Hakkında

/images/manolya-1.png

Manolya GÜMÜŞAY

Eğitim Koçu

annerehberi.com.tr yazarı

Yazarın tüm makaleleri

Yorum yap