ADANA DANS AKADEMİ

ADANA DANS AKADEMİ

Annerehberi’nde gördüğümüze yer verdiğimize mutlu olduğumuz insanlar var. Bunlardan birisi de Adana Dans Akademi. Güzel güneşli bir günde Adana Dans Akademi’nin görselde gördüğünüz muhteşem bahçesinde keyifli bir sohbetti bizimkisi Ezgi Hanımla. Neler yaptıklarından, yapmak istediklerinden, sene sonu gösterilerinden, birlikte neler yapabileceğimizden bahsettik. Evet, sohbet sonrası ayrılmak istemediğimiz doğrudur, birlikte çok şey yapmak istediğimiz doğrudur, neler yapacağımızı, kimlere, nerelere ulaşmak istediğimizi konuştuğumuz doğrudur. Hepsi ve daha fazlası için takipte kalın. Şimdi dansa dair aradığınız çoğu şeyi bulabileceğiniz bir Merkezle ilgili bilgi dolmaya hazırlanın beyninizi bilgiye açın.

 

BİZE BİRAZ KENDİNİZDEN VEADANA DANS AKADEMİ’DEN BAHSEDER MİSİNİZ?

İsmim Ezgi Müftüoğlu. Beden Eğitimi öğretmeniyim aynı zamanda Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında doktora yapıyorum. Beş senedir de Bahçeşehir Koleji’nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev alıyorum. Adana Dans Akademiyi eşim Alper Müftüoğlu ile beraber devam ettiriyoruz hatta dans kısmına dahil olmam tamamen eşimle alakalı çünkü dans onun için bir yaşam şekli diyebilirim. Diğer kısımlar zaten işim gereği hakim olduğum ve ilgilendiğim branşlar.

Adana Dans Akademi, yetişkinlerin ve çocukların ruhsal ve bedensel gelişimine katkı sağlamayı amaçlayarak 2010 yılında faaliyet göstermeye başlamıştır. Kurslarına katılım gösteren tüm öğrencilerin hayatlarına renk katmalarına olanak sağlayacak, çeşitli spor ve dans türlerini bünyesine almış olan Adana Dans Akademi.

Faaliyet gösterdiği ilin eski ve köklü spor kulüplerinin başında gelen Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü içerisinde, hobi sınıflarıyla haftanın belirli gün ve saatlerinde, hala derslerine devam etmektedir. Süreç içerisinde değişiklik göstermekle birlikte, şu an Cimnastik, Bale, Hip hop ve Zumba Kids branşlarında eğitimlerine devam eden Kurumumuz, tümü branşlarında uzman eğitmen kadrosu ile her geçen gün kendini geliştirerek, hep daha iyisini hedefleyerek yoluna devam etmektedir.

EĞİTMEN VE GÖREVLİ KADROSNUZ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALABİLİR MİYİZ?

Dans Akademide eğitim kadrosu olarak dört tane cimnastik, bir tane bale ve bir tane de dans eğitmeniyle çalışıyoruz. Ayrıca veli iletişim kısmında üç tane arkadaşımız ve kafe bölümümüzde de üç tane daha ekip arkadaşımız var. Ekip arkadaşı diyorum çünkü gerçekten zincirin halkaları gibiyiz ve birbirimizi tamamlıyoruz. Bünyemizde çalışan birçok arkadaşımız, akademinin kurulduğu ilk 2 yıl yetişkin grubunda öğrencimiz olan kişiler. Yani diyeceğim o ki çalışan insanların işini sahiplenmesi bizim kurumumuzdaki önceliklerimizden ve bunu bu ekiple başardığımızı düşünüyorum.

 

MERKEZİNİZDE HANGİ SPOR DALLARINDA HİZMET VERMEKTESİNİZ?

 

HİP HOP

Dans olarak şu anda çocuk grubuna hip hop olarak derslerimiz var ama bu talep edilen branşa ve yaş grubuna göre değişebiliyor. Hip hop dansı duyguların özgürce ve bireysel olarak ritim üzerine hareketsel aktarımıdır. Dünyada çok yaygın ve popüler olan bu dans hem terapi hem de spor olarak yapılmaktadır.

Dersler temel hiphop hareketlerinden yola çıkarak birçok hareketin birleştirilmesiyle şarkılar üzerine yazılan koreografiler şeklinde ilerlemektedir. Dersler grup halinde yapılmakta olup, kişiler derslere spor ayakkabı giymek koşuluyla kendilerini rahat hissettikleri kıyafetlerle katılabilmektedirler. Haftada bir gün 90 dakika olacak şekilde ve yaş grubuna göre dersler oluşmaktadır. Özel ders seçeneklerimiz tabiki mevcuttur. Hip hop branşı kurumumuzda 9-14 yaşlarını kapsamaktadır.

JİMNASTİK:

Bedenin fiziksel yapısını düzeltme, güçlendirme ve geliştirme amacıyla düzenli hareket ettirme sanatıdır.

Kas gruplarının kuvvet ve esneklik açısından, temel ve özel uygulamalarla çalıştırıldığı, eklem hareketliliğinin ve motorik (kuvvet, çabukluk, koordinasyon, esneklik, ritim, denge) özelliklerin en iyi şekilde geliştirildiği, hareket becerisi ve algılamasının üst seviyeye çıkarıldığı vücudun yatay ve dikey planlarda kontrollü bir şekilde kullanıldığı bir branştır. Tüm spor ve dans türlerinin temel eğitimi olup, hem kız hem erkek çocuklara hitap eden, fiziki ve ruhsal gelişimi sağlayan, küçük yaşlarda başlanabilen olimpik bir branş olan Cimnastik, çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken, çocukların boylarına göre kilo ve vücut kas kitlelerini dengelemelerini sağlamaktadır. Cumartesi ve Pazar günleri yaş gruplarına göre ders saatleri değişmekte olup her iki gün de birer saat yapılmaktadır.

BALE

Bale, belli figürlere, adım atışlara dayalı dans ve müzikli gösteri türüdür.

Çocukların hem zihninin hem de vücut yapısının disipline edildiği, fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerine büyük fayda sağlayan, klasik müzik eşliğinde yapılmasıyla müzik kulağını geliştiren, vücudun uzatılarak çalıştırılması ile çocuğun kas yapısının düzgün bir biçimde gelişmesine yardımcı olan bir sanat dalıdır. Belli figürlere, adım atışlara dayalı dans ve müzikli gösteri türü olan Bale dansı, mimik, müzik, duygu ve dekor sanatlarının ileri standartta birleştirilerek kullanıldığı bir tiyatro gösterisi olarak tanımlanabilmektedir. Kadın dansçılara ”balerin” erkek dansçılara ”balet” denir.

Kurumumuzda 04-10 yaş arası çocuklara kendi yaş gruplarına ayrılarak eğitim verilmekte olup, bale kıyafeti olarak tütü ve bale pisileri kurumumuz tarafından kaydı gerçekleştirilen çocuklara hediye edilmektedir. Cumartesi günleri iki saat yapılmaktadır.

HEELS DANCE (TOPUKLU AYAKKABI İLE DANS)

Yetişkin grup için bir dans olup, hip hop, jazz-funk ve burlesque’in jazz ve gösteriş teknikleriyle vogue dansının poz ve mimiklerini birleştiren modern ve cüretkar bir dans türüdür. Heels dans dersleri feminenliğinizi ve estetik yanlarınızı ortaya çıkarmakla birlikte ritim ve müzikalitenizi geliştirir, postürünüzü ve dengenizi korumanızı öğretir, ve temel olarak topuklu ayakkabılarla muhteşem bir şekilde hareket etmenizi sağlar.

Bu dersler grup halinde yapılmakta olup, derse ilk kez katılacakların bileklerini kavrayan rahat topuklu ayakkabılarla derse başlamaları önerilmektedir. Haftada bir gün bir saat olarak verilmektedir.

ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

Haftanın her günü başlangıç 09:00 kapanış derslerin bitiş saatine göre değişiyor.

 

MERKEZİNİZİ DİĞER MERKEZLERDEN AYRIRAN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ NEDİR?

Kurumsal olmamız bence bizi ayıran en önemli özelliğimiz ve tabiki kurumsallık ilkelerini sürdürebilmek.

YAZ AYLARINDA HİZMET VERİYOR MUSUNUZ?

Haziran sonu itibariyle sezon derslerimiz bitiyor daha doğrusu ara veriyoruz ve yaz kampı dönemlerimiz başlıyor. Kamplarımız üçer haftalık iki dönemden oluşuyor, birçok farklı branşın yer aldığı fakat temel branş olarak dans, cimnastik, tenis ve yüzme alanlarında yoğunlaşılan bu kampta diğer aktiviteler de üç hafta boyunca dönüşümlü olarak çocuklarımıza alanında uzman eğitmenler tarafından verilmektedir. Temel branşların yanında ritm-orf dersi, pasta atölyesi, kokulu taş yapımı, origami, drama, çeşitli saha oyunları, mini voleybol, kil yapımı gibi pek çok farklı aktiviteden oluşmaktadır.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Adana Tenis Dağcılık Kulübü, Adnan Menderes Bulvarı
Çukurova/Adana

Tel: (0322) 248 89 00

Web: http://adanadansakademi.com/

Facebook: https://www.facebook.com/DansAkademi/?ref=br_rs

İnstagram: https://www.instagram.com/adanadansakademi/

 

Yorum yap