Kitaplarla Çocuk Mu Büyür?

“Kitaplarla çocuk mu büyür?”

Peki, “annelik babalık okulu” olmadığına göre, her ebeveynin okuduğu üniversite (Bu konularla ilgili bölümler değilse) eğitiminde çocuk yetiştirme, çocuk psikolojisi ile ilgili konular müfredatta yer almadığına göre ne yapmalıyız?

Ya uzmanlara danışarak bilgi edinmeli ya çocuğumuzun gelişim düzeyine uygun seminerlere, eğitimlere katılmalı ya da uzmanlar tarafından araştırmalara dayandırılarak yazılan kitaplar okuyarak bu işi mümkün olduğunca hem kendimiz hem de çocuğumuz ve ailemiz için daha verimli hale getirmeliyiz diye düşünüyorum.

Kitaplarda bir sihirli değnek yok, okuduğunda yaşadığın problemi hemen çöz, ya da çocuğunu anla bu elbette mümkün değil. Ama okuduğunuz bir cümle öyle bir an geliyor ki çocuğunla yaşadığın bir çatışma sırasında ortamı sakinleştiriyor. O an “işte bu “ diyorsun. Ya da çocuğunu daha iyi anlamana yardımcı oluyor, duygularına kulak veriyorsun, onun bakış açısına göre bakmayı, onun dünyasına girmeyi öğreniyorsun.

Unutmayalım ki “Bilgi Güçtür, bilgi hazinedir, bilgi değerlidir”

Kitapların uzun yorumlarına, hangi yaşa uygun olup olmadığına, içeriğine https://annerehberi.com.tr/kategoriler/ebeveyn-kitaplari adresinden ulaşıp daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Yorum yap