PROJE: GELECEĞİMİZE OKUL ÖNCESİ EĞİTİMLE SAHİP ÇIKALIM

KÜÇÜK İYİLİK FİKİRLERİ

Türkiye Uğur Böcekleri Programı, 2004 yılında İzgören Akademi Eğitim ve Danışmanlık tarafından başlatılan; amacı hoşgörü, dürüstlük, yurt sevgisi, girişimcilik ve iş kalitesi değerlerini yaşatmak ve seminerler aracılığıyla bilgiyi yaymak olan gönüllü bir sosyal sorumluluk projesidir.

2011 yılından beri Uğur Böcekleri Türkiye’nin dört bir yanında çevrelerinde gördükleri sorunlara çözüm getirebilecek "Küçük İyilik Fikirleri" ni de hayata geçirmektedirler.  Bu kapsamda birçok yerde kütüphaneler kurmuşlar, okuma yazma bilmeyen kişilere okuma yazmayı öğretmişler, öğrencilere ders vermişler, ağaç dikmişler... Birbirinden farklı 101 projeyi hayata geçirmişler. Türkiye Uğur Böcekleri programı Haziran 2015’de  dernekleşerek Uğur Böcekleri Derneği adını alarak kurumsal bir kimlik kazanmış.

Neler yaptıkları ve nerelere kondukları ile ilgili daha ayrıntılı bilgi Elma Yayınevi'nden çıkan "Küçük İyilik Fikirleri - Türkiye Uğur Böcekleri" isimli kitaptadır. Bu kitabı ve Ahmet Şerif İzgören’in birçok kitabını okudum. Çoğu yazımda bende uğur böceği olmak istediğimi belirttim. “Bilginin ışığını yaymaya geliyoruz” sloganıyla hareket ediyorlar. Kitaplarını okudukça ben ne yapabilirim, çevremdeki insanlara nasıl faydalı olabilirim diye düşünmekten kendiniz alı koyamıyorsunuz. Bende bu cümleyle çıktım annerehberinet yolculuğuma. Sonrasında “GELECEĞİMİZE OKUL ÖNCESİ EĞİTİMLE SAHİP ÇIKALIM” projesine başladım. Okul öncesi eğitimin önemine dair bir farkındalık yaratmaya çalıştığım projem, 8 Ocak 2018 tarihinde yani doğum günümde, bir armağan gibi “küçük iyilik fikirleri” listesinde 102 nolu proje olarak kayıtlara geçti. Adana’nın uğur böceği olmak dileğiyle. Kitaplarını okumanızı tavsiye ediyorum, kendi halinize yaşadığımız dünyadan, başka hayatlara dokunarak ayrılmak istiyorsunuz.

Yorum yap