Adana Bilim ÅženliÄŸi

Adana Bilim ÅženliÄŸi Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü bünyesinde 20-21 Aralık 2018 tarihinde 2gün olarak planlanmıştır. Birçok kamu kurum ve kuruluÅŸunun desteÄŸi ile yürütülen proje Adana TÜYAP Fuar alanında kapılarını ilgi konuya ilgi duyan herkese saat 09:00-17:00 saatleri arasında kapılarını açacaktır.

 Adana Bilim ÅženliÄŸi, Bilim kültürünü ve bilim iletiÅŸimini toplumun daha geniÅŸ kesimlerine yaymak, bu sayede toplumun bilime olan ilgisini artırmak, çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında kariyer yapmaya özendirmek, bilim insanlarıyla farklı kesimleri kaynaÅŸtırmak vebilimsel bilgiyi topluma eÄŸlenceli bir ortamda aktarabilmek amacıyla hazırlanan sergi, atölye, laboratuvar çalışmaları ile tematik oyunlar, yarışmalar, sahneÅŸovları, gösteriler, söyleÅŸiler gibi tercihen etkileÅŸimli uygulamaları içermektedir.

Åženlik boyunca 103 tanesi farklı olmak üzere toplamda 164 adet atölye çalışması gerçekleÅŸtirilecektir.

Atölyeler ilimizde bulunan altmış tane devletokulu, beÅŸ tane özel okul, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, ÇukurovaÜniversitesi, AFAD, Kızılay ve PTT gibi kurumlar tarafından gerçekleÅŸtirilecektir.

Detaylı Bilgi

Web: http://www.adanabilimsenligi.org/

Yorum yap