MİNİK BALARISI ANAOKULU
Her şeyi özenerek, çocuklar için düşünmüşler. Kendisinin de belirttiği gibi çocukların kendi evlerinde gibi hissedecekleri bir ortam oluşturmuşlar. Kısa bir süre önce açılmalarına rağmen Adana’da ses getirmişler, organik beslenme menüleriyle örnek bir okul olmuşlar. Okulun kurucusu Sema Hanım’la sohbet sonrası hazırladığımız bilgi dolu röportajımızı sunuyoruz sizlere şimdi. Keyifli okumalar.
Bizlere Kendinizden Ve Okulunuzdan Kısaca Bahseder Misiniz?
Bir anaokulu açmak her zaman hayalimdi. Çocukları çok seviyorum, benim için bir çocuğun mutluluğu her şeyden önemliydi, çünkü onlar tekrar çocukluklarına geri dönemeyeceklerdi. Kendi çocuklarımın anaokulu ve kreş araştırmalarımda gördüğüm eksiklikler anne yüreğime dokundu. Çocuklarımızın her zaman en iyiyi ve en güzeli hak ettiği düşüncesindeyim. Hedefim mutlu çocuk, mutlu aile, mutlu toplum felsefesiyle hareket etmektir. Temelinde sevgi, güven, hijyen, beslenme, oyun, akademik başarı olan ve her şeyden önemlisi annelik ruhuyla yönetilen bir kurum olması gerekiyordu. Çocukların kendilerini ev ortamındaki gibi güvende ve özgür hissedeceği, mutluluktan gözlerinin kısıldığı, okulun her noktasını kahkalarının kapladığı ikinci yuvaları olmalıydı. Organik beslendikleri, diktikleri bitkilerin bakımını yaptıkları, kendi yumurtalarını topladıkları, hayvanları besleyip doğa ile iç içe oldukları doğal bir ortamda çocukluklarını yaşayabildikleri bir alan olmalıydı. Okul, eğitim onlar için dört duvar arası değil her yer olmalıydı.
Bizim misyonumuz da çocuğa onun ne kadar değerli olduğunu hissettirmek ve insan yaşamının çok önemli olan bu dönemi için farklı ve kaliteli bir seçenek oluşturmak olmuştur. Uzun süren araştırmalar, eğitimler sonrasında hayalini kurduğum, konseptiyle ve renk uyumuyla onların dünyasını yansıtacak bir mekan hazırlamaya karar verdim. ‘Eğitimi Sevgi ile Birleştirdik’ sloganıyla 2017 yılında okulumuz hizmete girmiştir. Kapımızı her gün ilk günkü heyecan, mutluluk ve sevgiyle çocuklarımıza açmaktayız.
Vizyonumuz ise çocuklarımızı dört duvardan doğaya ve toprağa çıkarmayı, öğrenmeyi aktif ve eğlenceli hale getirmeyi hedefleyerek toprağa dokunmaları, sebze ve meyvelerin nerede ve nasıl yetiştiğini bilmeleri, hayvanları doğal ortamında görmeleri, kümes hayvanlarını beslemeleri, hayvanlarla, toprakla ve doğayla vakit geçirmelerini sağlamaktır.
Okulunuzda Uygulamakta Olduğunuz Eğitim Sisteminizden Bahseder Misiniz?
Minik BALARISI Anaokulunda, Montessori, High-Scope, Reggio Emilia, Scamper eğitim yaklaşımlarının karması olan eklektik bir yaklaşım sergilenmektedir. Bu eklektik sistemin en iyi yanı birçok eğitim modelinin en iyi yanlarının günümüze ve değerlerimize uygulanmasıdır. Bu sayede çocuklarımız, bağımsız hareket edebilme, eleştirel düşünme, dikkat ve konsantrasyon gibi yetenekler kazanırlar ve okul döneminde başarılı olurlar.
*Öğrencilerimiz yaparak ve yaşayarak öğrenirler.
* Öğrencilerimiz Profesyonel psikolog desteği almaktadırlar.
* Yabancı öğretmenimiz eşliğinde Speaking English eğitimi almaktadırlar. Yabancı Dil Program İçeriğimizde;
-Gösteri (Demonstration)
-Soru-Cevap (Ouestion and answer)
-Drama ve rol yapma(Drama and role play)
-Benzetim (Simulation)
-İkili çalışmalar ve grup çalışmaları (Pair-work and group work)
-Kavramlar
*Değerlerimiz ve Etik kurallarımızın bilinciyle çocuklarımız yetiştirilir. (Her ne kadar çocuklarımıza eğitim versek de sosyal hayatımızda etik kurallara uymadığımız takdirde eğitimin tek başına yeterli olmadığını biliyoruz. Günümüz değerlerine sahip çıkıyor ve etik davranışları kazanmayı öğreniyoruz. Çünkü geleceğin nesillerini yetiştiriyoruz.
* Türkçe Dil Etkinlikleri- Matematik- Yaratıcı Drama- Sanat Etkinliği- 3 Boyutlu Çalışmalar- Okuma Yazma Çalışmaları- Fen ve Doğa Etkinlikleri
Okulunuzda Vereceğiniz Okulöncesi Eğitim Programlarını Planlarken Neleri Göz Önünde Bulundurdunuz?
Minik BALARISI Anaokulu olarak temel hedefimiz; eğitimde çocuklarımızın bireysel farklılıklarını dikkate alarak çocuklarda özgüven gelişimini destekleyerek, sorumluluk alabilen, sosyal becerilere sahip, dış disiplinden çok iç disiplin sahibi çocuklar yetiştirmektir. Çoklu zeka uygulamalarını içeren eğitim programımızla çocukların var olan kapasitelerini, kendi ilgi alanlarını ve yeteneklerini fark etmelerini amaçlıyoruz. Her şeyi oyun olarak algılayan çocuk, keşfetme sürecinde doğru yönlendirildiği takdirde, yaşadığı toplumu ve dünyayı daha kolay algılayabilecektir. Ezberci anlatım anlayışı yerine yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi benimsiyoruz.
Çocuklarımıza Eğitim Verecek Öğretmenleri Hangi Kriterlere Göre Seçiyorsunuz?
Alanında en az 3 yıl deneyimi olan, çocukları seven, sabırlı, güler yüzlü, enerjisi yüksek, herhangi bir problem karşısında çözüm odaklı yaklaşan, çocuğun öğrenme durumuna göre programlar yapabilen, yeniliklere ve kendini geliştirmeye açık öğretmen arkadaşlarla bir arada olmayı tercih ediyoruz.
Sınıflarınız Kaç Kişilik?
Sınıflarımız yaş gruplarımıza göre değişiyor. 2 yaş oyun grubumuz 10 kişilik, 3-4-5 ve 6 yaş grubumuzda ise 15 kişiliktir.
Öğretmenleriniz Branş Öğretmenleri mi?
Öğretmenlerimiz okul öncesi mezunu, branş öğretmenlerimiz ise kendi alanlarının mezunu deneyimleri olan öğretmenlerdir.
Okulumuzdaki Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti
Okul psikoloğumuz tarafından yürütülen Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri, eğitim-öğretim programıyla eş güdümlü ve birlikte hareket etmektedir. Gelişimin en hızlı sürecini yaşadığı okul öncesi dönemde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık çalışmaları okul-aile işbirliği içerisinde yürütülmektedir. Okul-aile işbirliğini sağlıklı kurabilmek adına, çocuk-öğretmen-veli üçgenini arasında iletişimi sağlamak oldukça önemlidir.
“Kendini gerçekleştirme yolculuğunun ilk adımı okul öncesi dönemde atılmaktadır.”
Psikolojik denge ile doğrudan bağlantılı olan okul öncesi yaşantıların kalitesini artırabilmek amacıyla okulumuzdaki Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri 3 ayrı adımda yürütülmektedir:
1-Çocuklara Yönelik Çalışmalar
Okula uyum çalışmaları: Çocukların ilk sosyal açılımlarını güvenli şekilde gerçekleştirmek amacı ile çocuğa uygun olan oryantasyon programı psikolog rehberliğinde hazırlanmakta; hem çocuğa hem de veliye oryantasyon sürecinde ihtiyaç duyulan destek verilmektedir.
Çocuğu tanıma programı: Okul Psikoloğumuz; çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerini, karakteristik özelliklerini, güçlü ve desteklenmesi gereken yönlerini, bireysel ve grup çalışmaları ( gözlem, test, oyun vb ) sonucunda değerlendirilmektedir.
Çocuğu yaş gelişim özelliklerine göre inceleme ve değerlendirme: Okulumuzdaki bütün çocuklar ayrı ayrı; psikomotor, bilişsel, duygusal, sosyal, dil ve özbakım becerilerinin gelişimi açısından psikoloğumuz gözetiminde incelenmekte ve değerlendirilmektedir.
Olası bir davranış veya uyum probleminin tespit edilmesi, değerlendirme ve takibi: Olası bir davranış veya uyum probleminin tespit edilmesi halinde bu durumun, veliye bildirilmesi, çocuğun kişilik özelliklerine uygun müdahale programının oluşturulması, problemin takibi ve değerlendirilmesi psikoloğumuz tarafından yapılmaktadır.
Çocuğun yaşadığı sorunun ya da güçlüğün nedenleri şu aşamalarda ortaya konmaktadır:
* Aile görüşmesi
* Projektif testler ve tekniklerin uygulanması,
* Oyun ortamına aile çocuk ilişkilerini tanıma ve anlama
* Oyun ortamında çocuğu tanıma
* Çocukla bireysel çalışmalar
* Oyun terapisi
* Çocuğun okul ve öğretmeniyle koordinasyon ve işbirliği
*Aile rehberliği
Gerekli görüldüğü takdirde dış bir kaynaktan uzmana yönlendirme gerçekleştirilmektedir.
Ailelere Yönelik Çalışmalar
Bireysel veli görüşmeleri: Bireysel veli görüşmelerinde psikoloğumuz ve velilerimiz, çocuklarının gelişimsel özellikleri, güçlü ve desteklenmesi gereken yönleri, ilgi ve yetenekleri ile ilgili paylaşımlarda bulunmaktadırlar.
Aile Danışmanlığı: Aile danışmanlığı hizmetinde psikoloğumuz ailenin talep ettiği bir rehberlik konusunda aileleri bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmaları gerçekleştirmektedir.
3- Öğretmenlere Yönelik Çalışmalar
Hizmet içi eğitimler: Eğitim programları, iletişim becerileri, gelişim özellikleri, davranış yerleştirme stratejileri vb. konularda paylaşım toplantıları ve uygulama örnekleri gerçekleştirilerek öğretmenlere rehberlik hizmeti sunulmaktadır.
Sınıflarda Kaç Öğretmen Görev Yapmaktadır?
Sınıflarımızda iki öğretmenimiz bulunmaktadır. Birisi asil öğretmen diğeri ise yardımcı öğretmendir.
Okulunuz Hangi Yaş Grubuna Hizmet Ediyor?
( ) 0-2 Yaş Grubu
(* ) 2-3 Yaş Oyun Grubu
(* ) 3-4 Yaş Oyun Grubu
(* ) 4-6 Yaş Okul Öncesi
( ) İlköğretim
( ) Ortaöğretim
Okulunuzda Beslenmede Aşağıdakilerden Hangisi Mevcut?
( *) Sabah Kahvaltı
(* ) Öğle Yemeği
( *) İkindi Kahvaltısı
( ) Akşam Yemeği
(* ) Ara Öğünler (Her gün çocuklarımıza ara öğün olarak meyve tabağı ve kuruyemiş (ceviz, badem, kuru üzüm, incir verilmektedir.)
Okulunuzda Yemek Hizmetlerinde Hangisini Tercih Ediyorsunuz?
Merkezimizde yemek hizmeti bulunmamaktadır.
( ) Yemeği dışardan temin ediyoruz.
( *) Kendi mutfağımız var.
Organik beslenme ile ön planda olan bir okuluz. Yemeklerimiz sertifikalı aşçımız tarafından okulumuzun ev tipi mutfağında özenle hazırlanır. Her öğünü ev ortamımızdaki gibi yemek saatimize yakın bir saatte hazırlamaya başlayıp, taptaze masaya koyuyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri bizim için en başta gelir.
Yemeklerimiz zeytinyağı kullanılarak yapılmaktadır. Çocuklarımızı kendi bahçemizdeki gezen tavuk yumurtası ve bıldırcın yumurtalarıyla besliyoruz. Bakliyatlarımız Yozgat yöresinden özel olarak getirtilen ürünlerdir. Meyve sularımızı meyvelerden kaynatarak kendimiz hazırlamaktayız. Çocuklarımıza sunduğumuz tüm reçelleri özenle kendi mutfağımızda hazırlamaktayız. Yoğurdumuz kendi mutfağımızda yapılmaktadır.
Biz Minik BALARISI Anaokulu olarak, çocuklarımızı anne ve babaları günümüzün aşırı yapılandırılmış süslü ve hormonlu pedagojisinin kaygılı ortamından nasıl uzaklaştırmak istiyorsak, aynı zamanda çocuklarımızı aşırı derece de kimyasala bulaşmış gıdalardan da mümkün ölçüde uzak tutmak istiyoruz. Bu nedenle, mutfağımızda tohum üretiminde, ekiminde, yetiştirilmesinde, işlemesinde ve saklanmasında hiçbir şekilde kimyasal bir işlem görmemiş besin olarak tanımlanan organik besinlere yer vermekteyiz.
Okulunuzda Sosyal, Okul Dışı Aktiviteleri Var Mı? Nelerdir?
Çocuklarımızın güven, sorumluluk, kendini ve öncelikli ilgi alanlarını geliştirmeye yönelik bilimsel sportif sanatsal ve kültürel etkinlik gezilerimiz mevcuttur. Sinema, tiyatro, müze vs. gezilerimiz o ayın programına göre her ay yapılmaktadır. Yüzme ve binicilik derslerimiz bahar mevsimiyle birlikte başlamaktadır. Minik Bal Arısı çocuklarını her yerde görebilirsiniz. Bir gün bir market alışverşinde, başka bir gün pazarda, ptt de, fırında, ulaşım daire başkanlığında gibi…
Okulunuzda Havuz Var Mı?
( ) Var ( x) Yok
Belirli Gün Ve Haftalar Dahilinde Etkinlikleriniz Oluyor Mu?
Okulumuzda Belirli gün ve haftalar, özel günler kapsamında günün anlam ve önemine dair faaliyetler, etkinlikler ve gezilerimiz yapılmaktadır..
Etkinliklerinizde Veli Katılımı Oluyor Mu?
Her ay bir sınıfımızdan bir velimizi okulumuza davet ederek Aile Katılımı Etkinliği adına öğrencilerimizle bir proje gerçekleştirmektedir.
Küçük Yaş Gurubu İçin Uyku Oda Düzeniniz Var Mı?
(*) Evet ( ) Hayır
Okulun Güvenliği Var Mı?
( *) Evet () Hayır
Okulumuzda bütün sınıflarımızda kamera sistemi bulunmaktadır.
Okulunuz Saat Kaç Aralığında Açık?
Okulumuz 07:30 – 18:00 saatleri arasında açıktır.
Okulunuz Tam Gün Mü Yoksa Yarım Günde Eğitim Var Mı?
(* ) Tam Gün (* )Yarım Gün
Okulunuzda Sağlık Hizmetlerinde Aşağıdakilerden Hangisi Mevcut?
( ) Doktor Kontrolü
(* ) Psikolojik Danışmanlık
Okulunuzda Eğitsel Faaliyetlerden Hangisi/Hangileri Mevcut?
( *) Yabancı Dil Eğitimi
( *) Yüzme
(*) Satranç
(*) Müzik
(*) Jimnastik- Zumba-Moden Dans
(*) Yoga
( *) Drama
( ) Orf Eğitimi
() Bale
( *) Akil Ve Zeka Oyunlar
(*) Mutfak Akademisi
(*)Ebru Sanatı-Ahşap Boyama
Oyun Grubunuz Var Mı?
(* ) Evet ( ) Hayır
Kardeş Okulunuz Var Mı? (Kitap, Kıyafet, Oyuncak Vs. Leri İhtiyacı Olan Okullarla Paylaşma Projesi).
(* ) Evet ( ) Hayır
OKULUN GÜNCEL BİLGİLERİ
Adres: Karslılar Mah.82120 Sk. No:8
Tel: 03222351535
Web: www.balarisi01.com
e-mail: minikbalarisi01@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/MinikBALARISIAnaokulu/
İnstagram: https://www.instagram.com/minikbalarısıanaokulu/
GÖRSELLER
Yorum yap