MEKTEBİM ÇUKUROVA BİLFEN OKULLARI ANAOKULU

9 Aralık tarihinde Çukurova Psikoloji Zirvesini Mektebim Okulları konferans salonunda düzenlemiştik. Zirvemize destek almak için gittiğimizde tanıştık kendileriyle, projemizden bahsederken seve seve yer almak istediklerini söylediler. Mektebim büyük bir kolej olunca tabi sadece anaokulu bilgilerine değil ilerleyen tarihlerde ilkokul, ortaokul ve lise bölümü detaylı bilgileri de sizlerle buluşmaya hazırlanıyor değerli okurlar. Bugün Mektebim Okulları Anaokulları’nı mercek altına alalım. Keyifli okumalar.

MEKTEBİM’İN KURULUŞ HİKÂYESİNDEN KISACA BAHSEDER MİSİNİZ?

Mektebim, 2011 yılında 150 öğrencisiyle İstanbul Büyükçekmece’de temelleri atılan ve bugün 65 kampüs ve 204 okul ile 28 ilde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Türk eğitim sektörünün en önemli markalarından biridir. Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi, Anadolu Fen Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Liseleriyle çağdaş ve modern eğitim ortamlarında en son teknolojileri kullanarak öğrencilerine dünya standartlarında eğitim imkânı sunan Mektebim’ in Türkiye genelinde 35 bine yakın öğrencisi, 6 bine yakın akademik ve idari personeli bulunmaktadır.  Adını, 1928 yılında Atatürk’ün kurduğu Millet Mekteplerinden alan Mektebim, eğitimde kalite anlayışını ülkenin her noktasına ulaştırarak öğrencilerine dünya standartlarında eğitim imkânı sunmaktadır. Öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek- göreneklerimize karşı duyarlı, tabiatı koruyan bireyler yetiştirmek amacıyla yola çıkan Mektebim, ders içeriklerini ve eğitim modellerini çocukların; bedensel, zihinsel, sosyal ve ruhsal gelişimlerini ön planda tutacak şekilde oluşturarak, yabancı dil eğitimiyle öğrencilerine dünya vatandaşı olma imkânı sağlamaktadır.

OKULUNUZDA UYGULAMAKTA OLDUĞUNUZ EĞİTİM SİSTEMİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Mektebim, “Bütünsel Eğitim Yaklaşımı” ile araştıran, projeler üreten, takım çalışmasına yatkın, lider karakterli ve en az bir yabancı dili çok iyi konuşabilen öğrenciler yetiştirmektedir. Bu yıl Endüstri 4.0’ın teknolojik unsurlarını 21.  yüzyıl becerileriyle entegre ederek müfredatına dahil eden Mektebim, eğitimde teknoloji kullanımı, yabancı dil eğitimi ve ülkemizin gerçeği olan sınavlara hazırlık çalışmaları ile fark yaratmaktadır. İnovasyon, Finansal Okur Yazarlık, Küresel Farkındalık gibi yeni içerikler oluşturan Mektebim, okul öncesinden liseye kadar yaşayarak öğrenen, dünyanın her yerinde öğrendiklerini kullanabilen öğrenciler yetiştirebilmek için Bütünsel Eğitim Modeli’ni hayata geçirerek Okul öncesinde “Dünya Benim Oyun Alanım”, ilkokulda “Dünya Benim Keşif Alanım”, ortaokulda “Dünya Benim Proje Alanım” ve lisede de “Dünya Benim Yaşam Alanım” mottolarıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINI PLANLARKEN NELERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUNUZ?

Eğitim sistemimizde temel olarak öğrencinin ihtiyaçlarını karşılamak ve onu bir sonraki kademeye ve hayata hazırlamak üzerine program geliştiriyoruz. Örneğin 3-4 veya 5 yaşındaki bir çocuğun en çok oyun oynamaya ihtiyacı vardır. Tüm kazanımlarımız öğrencinin oyun oynayarak ve etkinlik yaparak öğrenmesi üzerine çalışılmıştır. Oyun öğrencinin gelişimine büyük katkıda bulunur. Çocuk için oyun çok önemlidir. Gelecekte motivasyonu yüksek, girişken, bağımsız düşünüp bağımsız hareket edebilen bireyler olabilmelerine katkı sağlar. Oyun oynayan çocuklar daha sağlıklı ve çabuk gelişiyor çünkü oyun sırasında çocuk hareket ediyor, bedenini kontrol yeteneği gelişiyor böylece dikkat süresi de uzuyor. Bu sebeple vermeyi hedeflediğimiz kazanımları oyun ve etkinliklerin içine yedirerek program oluşturuyoruz.

ÇOCUKLARIMIZA EĞİTİM VERECEK ÖĞRETMENLERİ HANGİ KRİTERLERE GÖRE SEÇİYORSUNUZ? 

Okul öncesi hassas bir kademedir. Aile çocuğunu ilk defa aile dışından birine emanet eder ve aklı hep çocuğundadır. Bizler biliyoruz ki çocuk ailenin en kıymetli varlığı ve vatanımız için de gelecektir. Öğretmenlerimiz de bu vizyona sahip öğretmenlerdir. Çocuk için hem anaç hem de akademik bilgileri aktarabilecek, güncel eğitim uygulamalarını takip eden ve uygulayan öğretmenler seçiyoruz. Öğretmenlerimizi dinamik ve güncel tutmak için de sık sık eğitim veriyoruz.

SINIFLARINIZ KAÇ KİŞİLİK?

Okul öncesinde sınıflarımız ortalama 16 kişilik.

ÖĞRETMENLERİNİZ BRANŞ ÖĞRETMENLERİ Mİ?

Temel derslere okul öncesi öğretmenlerimiz giriyor. Drama, satranç, bale, görsel sanatlar, cimnastik, yüzme, müzik, İngilizce derslerine branş öğretmenleri giriyor. Ayrıca communication skills- iletişim becerileri dersine yabancı öğretmenlerimiz giriyor.

SINIFLARDA KAÇ ÖĞRETMEN GÖREV YAPMAKTADIR?

Sınıflarımızda tek öğretmen görev yapmakta, aynı zamanda yardımcı öğretmen ihtiyaç olduğunda sınıfa destek olmaktadır.

 OKULUNUZ HANGİ YAŞ GRUBUNA HİZMET EDİYOR?

(X ) 3-4 Yaş

( X)  4-6 Yaş Okul Öncesi

( X) İlköğretim

( X) Ortaöğretim

OKULUNUZDA BESLENMEDE AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ MEVCUT?   

( X) Sabah Kahvaltı

( X) Öğle Yemeği

(X ) İkindi Kahvaltısı

OKULUNUZDA YEMEK HİZMETLERİNDE HANGİSİNİ TERCİH EDİYORSUNUZ?

( ) Yemeği dışardan temin ediyoruz. (Firma mevcuttur.)

(X ) Kendi mutfağımız var. (Yemek birçok kampüste firma tarafından okul yemekhanesinde yapılmaktadır.)

OKULUNUZDA SOSYAL, OKUL DIŞI AKTİVİTELERİ VAR MI? NELERDİR?

İşlenen konulara ve yaş seviyelerine göre okul dışı aktivitelerimiz bulunmaktadır. Okul dışı aktivitelerin bazıları sınıf içinde yapılan derslerin tamamlayıcısıdır. Derste öğrendiklerini günlük hayatla ilişkilendirmek ve uygulamak öğrenme çemberini tamamlar ve öğrenmenin kalıcılığını sağlar. Sinema tiyatro, sosyal ve kültürel alan gezileri sürekli düzenlenmektedir.

KAMPÜSLERİNİZDE HAVUZ VAR MI?

Evet, okulöncesi öğrencilerimiz için yüzme dersimiz vardır.

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR DÂHİLİNDE ETKİNLİKLERİNİZ OLUYOR MU?

Okulumuzda hem belirli gün ve haftalar için etkinlikler, hem de farkındalığı artırmak amacıyla yaptığımız etkinlikler var. Bunlara örnek olarak diyabet, otizm, zorbalık vb. konularda hem öğrencileri hem de aileleri bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.

ETKİNLİKLERİNİZDE VELİ KATILIMI OLUYOR MU?

Belirli gün ve haftalarla ilgili yapılan etkinliklerde velilerimiz mutlaka oluyor. Bu etkinliklerde veli katılımı öğrencinin yapılan etkinliğe verilen önemi anlamasını sağlıyor. Ayrıca velilerimizin yapılan tüm etkinliklerden haberdar olmasını, yapılan etkinliklere katılmasını gönülden istiyoruz.

 KÜÇÜK YAŞ GURUBU İÇİN UYKU ODA DÜZENİNİZ VAR MI?

() Evet                        ( X)  Hayır

OKULUN GÜVENLİĞİ VAR MI?

(X) Evet                     () Hayır

OKULUNUZ SAAT KAÇ ARALIĞINDA AÇIK?

08.00-17.30

 OKULUNUZ TAM GÜN MÜ YOKSA YARIM GÜNDE EĞİTİM VAR MI?

  ( X) Tam Gün                        ( )Yarım Gün

OKULUNUZDA SAĞLIK HİZMETLERİNDE AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ MEVCUT?

 Okulumuzda hemşiremiz ve rehber öğretmenimiz tam zamanlı olarak çalışmaktadır.

(X) Doktor Kontrolü

(X ) Psikolojik Danışmanlık

OKULUNUZDA EĞİTSEL FAALİYETLERDEN HANGİSİ/HANGİLERİ MEVCUT?

(X ) Yabancı Dil Eğitimi

(X ) Yüzme

(X) Satranç

(X) Müzik

(X) Jimnastik

(X) Drama

(X) Orff Eğitimi

(X) Bale

(X) Akil Ve Zeka Oyunlar

OYUN GRUBUNUZ VAR MI?

Okulumuzda oyun grubu 2-3 yaş aralığı içindeki öğrencilere ücretsiz olarak 2. dönemde başlayacaktır. Oyun grubu çalışmasından daha kapsamlı olan genç zihinlerde farkındalık (mindfullness) çalışması yapacağız.

( X) Evet                                ( ) Hayır

KARDEŞ OKULUNUZ VAR MI? (KİTAP, KIYAFET, OYUNCAK VS. LERİ İHTİYACI OLAN OKULLARLA PAYLAŞMA PROJESİ).

(X ) Evet                               ( ) Hayır

OKULUN GÜNCEL BİLGİLERİ

Adres:   Adana Çukurova Kampüsü Belediye evleri mah. Türkmenbaşı Bulvarı 84121 Sk. No:1 Çukurova / Adana

Tel: (0322) 239 28 18

WEB: https://www.mektebim.k12.tr/

instagram: https://www.instagram.com/mektebimokullari/

Twitter: @Mektebim_

Facebook: https://www.facebook.com/mektebimokullari/

 

GÖRSELLER

Yorum yap